Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

UPDATE: Welke series gaan we niet terugzien in seizoen 2021-2022

Hier is een lijst van series die gecanceld zijn of zullen eindigen in het seizoen 2020-2021, dus ongeveer van september 2020 tot september 2021 en die we dus niet terug zullen zien in het seizoen 2021-2022.
Ook dit jaar zijn er weer series gecanceld of beëindigd die we nog wel dit jaar hebben kunnen kijken of die zelfs nog van start zullen gaan maar die we niet in het volgende seizoen zullen terugzien.

Hieronder de lijst* in alfabetische volgorde en voor zover er iets bekend is over de start- en finaledatums van de laatste seizoenen van de 80 series in deze lijst (* recent toegevoegde series en updates);

- After Life (Netflix)
De donkere komedie van Ricky Gervais over een rouwende weduwnaar zal nog een allerlaatste derde seizoen krijgen.

* - American Gods (Starz)
De serie gebaseerd op het boek van Neil Gaiman is na drie seizoenen gecanceld. Maar er zit wellicht nog een televisiefilm in het vat om de serie mooi af te ronden.

- Atypical (Netflix)
De dramedy over een autistische tiener en zijn familie zal nog een allerlaatste vierde seizoen gaan krijgen.

- Away (Netflix)
De dramaserie over toekomstige astronauten die richting Mars vertrekken heeft geen toekomst meer bij Netflix. De serie is gecanceld na slechts één seizoen.

- Baroness von Sketch Show (CBC)
De Canadese komedieserie zal nog tot december 2020 te zien zijn, maar dat is dan ook meteen het allerlaatste wat de kijker kan gaan zien van de serie.

- Better Call Saul (AMC)
De meningen zijn nog steeds verdeeld over deze prequel, maar één ding is wel zeker: het zesde seizoen zal de allerlaatste gaan worden.

* - Big Hero 6: The Series (Disney Channel)
Gebaseerd op de film uit 2014, heeft deze serie drie seizoenen en 55 afleveringen gehad. Maar er is wel een spin-off besteld door Disney+; Baymax.

- Black Lightning (The CW)
De superheldenserie kreeg voor de start van het vierde seizoen te horen dat het ook meteen het laatste seizoen zou worden. Op 8 februari gaat het vierde en allerlaatste seizoen van start.

* - The Bold Type (Freeform)
Slecht nieuws voor de fans van The Bold Type. Het vijfde seizoen zal de allerlaatste gaan worden en die krijgt ook nog eens minder afleveringen.

- Bosch (Amazon)
De detectiveserie gebaseerd op de boeken van Michael Connelly krijgt nog een laatste zevende seizoen.

* - Brooklyn Nine-Nine (NBC)
De komedieserie die van FOX naar NBC ging komt met een achtste seizoen aan zijn einde.

* - Burden of Truth (The CW)
Nog voor de finale van het vierde seizoen werd er aangekondigd dat de mysterieuze dramaserie geen vijfde seizoen zou gaan krijgen.

- Carmen Sandiego (Netflix)
De Netflix-animatieserie zal stoppen na het vierde seizoen dat op 15 januari 2021 van start is gegaan.

- Chilling Adventures of Sabrina (Netflix)
Gebaseerd op de gelijknamige Archie comic-boeken is deze bovennatuurlijke serie gecanceld na vier delen, of twee seizoenen, met in totaal 36 afleveringen.

- Conan (2010) (TBS)
Het praatprogramma op de late avond van TBS zal na tien seizoenen aan een einde komen. Conan O'Brien zal een nieuwe variatietsprogramma gaan presenteren bij HBO Max.

- Connecting... (NBC)
De op afstand gefilmde komedieserie werd na vier afleveringen uit het schema gehaald en de resterende afleveringen zullen alleen online te zien zijn.

- Dead to Me (Netflix)
De streamingdienst heeft aangekondigd dat ze een meerjarig contract hebben afgesloten met bedenker Liz Feldman en daarbij werd ook aangekondigd dat de dramedy gecanceld is na drie seizoenen.

- Doc Martin (ITV1)
De Britse dramedy serie heeft nog een tiende seizoen gekregen, maar daarna kan Martin Clunes de doktersjas van Martin Ellingham aan de wilgen hangen.

- Drunk History (Comedy Central)
De educatieve komedieserie was vernieuwd met een zevende en laatste seizoen, maar vanwege de corona-maatregelen is de productie van het zevende seizoen gestopt.

- DuckTales (2017) (Disney XD)
Drie seizoenen heeft de animatie-reboot uit de jaren 80 het vol gehouden. 65 afleveringen kon de kijker zien hoe het ging met Scrooge McDuck, Donald Duck en de neefjes.

- F is for Family (Netflix)
De animatieserie voor volwassenen is vernieuwd met een allerlaatste vijfde seizoen.

- Feel Good (Channel 4/Netflix)
Wanneer het tweede seizoen te zien zal zijn in 2021 is nog niet bekend. Wat wel bekend is dat het tweede seizoen ook direct de allerlaatste zal zijn van de semi-autobiografische dramedy.

- Filthy Rich (US) (FOX)
De dramaserie over een familie die een religieus netwerk bestieren had wat goddelijke hulp kunnen gebruiken. Het is gecanceld nadat er slechts vijf afleveringen waren uitgezonden. FOX heeft wel aangeven dat het gehele eerste seizoen uitgezonden zal gaan worden.

* - Frankie Drake Mysteries (Ovation)
Deze Canadese detective serie over de eerste vrouwelijke privédetective is gesitueerd in de jaren 20, het vierde seizoen was tevens de allerlaatste.

- GLOW (Netflix)
De worsteldames kwamen te dicht bij elkaar. De corona-maatregelen zat ook de sport dramedy, gebaseerd op echte gebeurtenissen, dwars. Het eerder aangekondigde vierde seizoen gaat er niet komen.

- The Good Lord Bird (Showtime)
Gebaseerd op het boek van James McBride volgt deze miniserie een jonge slaaf die in 1959 lid wordt van een bonte familie van abolitionischtische soldaten. Het is nooit de bedoeling geweest om meer dan één seizoen te maken.

- Grace and Frankie (Netflix)
Het einde van de Jane Fonda en Lily Tomlin-serie is in zicht. De komedieserie zal eindigen met een zevende seizoen.

- Helstrom (Hulu)
Slechts één seizoen heeft deze serie een rol gespeeld in serieland toen Hulu besloot om de serie te cancelen.

* - Hjem til jul (Netflix)
Dit jaar kerst zullen de liefhebbers op zoek moeten gaan naar een nieuws serie. Thuis voor Kerst is gecanceld na twee seizoenen.

- HOOPS (Netflix)
Slechts één seizoen voor de geanimeerde animatieserie voor volwassen over een basketbalcoach op een middelbare school.

- I'm Sorry (TruTV)
De komedieserie zou nog een derde seizoen gaan krijgen. Maar vanwege de corona-maatregelen is ook deze serie gecanceld.

* - I May Destroy You (HBO)
Hoewel de serie veelvuldig is genomineerd komt er toch geen tweede seizoen van de HBO en BBC-serie. Lage kijkcijfers doet de serie de das om.

- Insecure (HBO)
Het vijfde seizoen dat later dit jaar te zien zal zijn, zal het allerlaatste gaan worden voor de komedieserie.

* - Iyanla, Fix My Life (OWN)
De kabelaar van Oprah Winfrey heeft aangekondigd dat er geen negende seizoen gaat komen van het programma van de life coach Iyanla Vanzant.

- Judge Judy (syndicated)
Het 25ste seizoen zal de allerlaatste gaan worden voor rechter Judy Sheindlin, maar niet getreurd ze komt terug met een nieuwe serie Judy Justice.

* - Keeping Faith (BBC One/Acorn)
De Britse serie die zich in Wales afspeelt zal eindigen met het derde seizoen. Er is besloten dat de mysterieuze dramaserie geen vierde seizoen zal krijgen.

- Keeping Up with the Kardashians (E!)
Je hoeft niet langer bij te blijven. Het langlopende realityprogramma zal gaan eindigen met een twintigste seizoen.

* - Killing Eve (BBC America)
Misschien komen er nog wel spin-offs maar voor nu is de hitserie gecanceld met een allerlaatste vierde seizoen.

* - Kim's Convenience (CBC)
In maart 2021 werd duidelijk dar er geen zesde seizoen zou komen van de Canadese komedieserie.

- L.A.'s Finest (Spectrum)
Spectrum heeft de misdaadserie met Gabrielle Union en Jessica Alba na twee seizoenen gecanceld.

- Last Man Standing (FOX)
De komedieserie met Tim Allen was eerst te zien bij ABC. Vanaf het zevende seizoen was de serie te zien bij FOX. Het negende seizoen zal de allerlaatste worden.

- The Lincoln Lawyer (CBS)
CBS besloot om te stoppen met het project, maar Netflix ziet er wel brood in. De juridische dramaserie zal waarschijnlijk in 2021 van start gaan.

- Lost in Space (2018) (Netflix)
De streamingdienst heeft de sciencefiction-remake vernieuwd met een allerlaatste derde seizoen.

- Lucifer (Netflix)
De koning van de hel heeft een klein engeltje op zijn schouder die ervoor zorgt dat de serie steeds weer opnieuw leven ingeblazen wordt. Maar zoals het er nu uitziet zal het laatste seizoen ook echt de allerlaatste gaan worden.

* - Mom (CBS)
Na een seizoen zonder Anna Faris stoppen de andere vrouwen er ook mee. Er zal geen negende seizoen komen van de langlopende CBS komedieserie.

* - Marvel's WandaVision (Disney+)
De deur staat nog wel steeds wagenwijd open voor een tweede seizoen, maar voor nu is de superheldenserie aan zijn natuurlijke einde gekomen na één seizoen.

* - NCIS: New Orleans (CBS)
Als je JAG niet meerekent is deze serie de eerste spin-off van de NCIS-franshise. Het is ook meteen de eerste die gecanceld wordt na zeven seizoenen.

- neXt (2020) (FOX)
Er komt geen volgende van de FOX sciencefictionserie. De serie die in de zomer te zien had moeten zijn werd uitgesteld tot de herfst, vanwege de pandemie. Het kreeg te weinig kijkers en werd al gecanceld na drie afleveringen. De resterende afleveringen zullen wel worden uitgezonden.

- On Becoming A God In Central Florida (Showtime)
De dramedy was vernieuwd met een tweede seizoen, maar vanwege de COVID-19 pandemie is de serie alsnog gecanceld.

- One Day at a Time (2017) (Pop TV)
Na Netflix heeft ook PopTV besloten om de komedieserie te cancelen, maar er wordt gekeken of er weer een nieuw huis gevonden kan worden voor de serie.

* - On My Block (Netflix)
W beginnen met het goede nieuws, de komedie is vernieuwd. Daar achteraan komt wel meteen slecht nieuws, het is ook meteen het allerlaatste seizoen.

- The Order (Netflix)
Na twee seizoenen kwam er een eind aan de bovennatuurlijke Netflix-serie. Al heeft de streamingdienst het nieuws in eerste instantie nog niet officieel bevestigd.

- The Outsider (2020) (HBO)
HBO heeft om onduidelijke redenen besloten om geen tweede seizoen te bestellen van de serie gebaseerd op een boek van Stephen King, maar er wordt naarstig gezocht naar een nieuw huis voor de horrorserie.

- Ozark (Netflix)
Het witwassen van geld kan overal, en de familie Byrde weten daar alles van. Maar met het vierde seizoen komt er wel einde aan de serie en hopelijk ook de problemen van de Byrde’s.

* - Peaky Blinders (BBC One)
Aan alle goede dingen komt een einde, aan alle slechte dingen trouwens ook. Maar deze behoort tot de eerste categorie. Het zesde seizoen zal de allerlaatste gaan worden.

* - Pose (FX)
De serie met de meeste LGBTQ+ personenen zal in mei het laatste derde seizoen gaan krijgen.

* - Queen of the South (USA Network)
Het vijfde seizoen, dat begin april van start zal gaan, zal tevens het allerlaatste seizoen worden.

- Queen Sono (Neflix)
In april werd de Afrikaanse serie vernieuwd en de opnames zouden eind 2020 van start gaan. Maar in december 2020 besloot de streamingdienst om de misdaadserie toch te cancelen, een reden is niet gegeven.

* - The Queen's Gambit (Netflix)
De Netflix hit was nooit bedoelt om vernieuwd te worden, maar de uitvoerend producent heeft het toch nog even bevestigd: "Er komt geen tweede seizoen."

- Shameless (US) (Showtime)
De dramedy die zich focust op het leven van de familie Gallagher is al vanaf 2011 te zien. Het verhaal zal nog een elfde en allerlaatste seizoen krijgen om de zaken mooi af te ronden.

* - Shrill (Hulu)
De komedieserie met Aidy Bryant (Saturday Night Live) zal met het derde seizoen gaan eindigen bij Hulu.

- The Society (Netflix)
Het tweede seizoen was al besteld, maar net als met meer series in deze lijst zat COVID-19 in de weg. Het eerste seizoen is ook meteen het allerlaatste van de sciencefictionserie.

- The Spanish Princess (Starz)
De historische dramaserie zal een natuurlijk einde krijgen in het tweede seizoen.

* - Special (Netflix)
De komedieserie gebaseerd op de memoires van de hoofdrolspeler Ryan O'Connell zal eindige met het tweede seizoen.

* - The Split (BBC One)
Scheiden doet leiden, maar de advocaten hebben daar hun werk van gemaakt. Er komt nog een derde seizoen dan is de scheiding definitief.

- Stumptown (ABC)
Ook deze misdaadserie is slachtoffer geworden van de corona-maatregelen. Het tweede seizoen was besteld door de Alfabet-zender maar dat hebben ze later teruggedraaid.

- Supergirl (The CW)
Kara van Krypton hangt haar cape op na zes seizoenen van vliegen, superheld zijn en drama.

- Superstore (NBC)
De deuren van het Cloud 9 warenhuis zal na het zesde seizoen definitief sluiten. NBC heeft de werkplek-komedieserie gecanceld.

- The Third Day (HBO)
De gelimiteerde serie van HBO blijft gelimiteerd en eindigt na zes afleveringen en een special.

- Tosh.0 (Comedy Central)
De serie was door de kabelzender vernieuwd tot 2024, maar later werd besloten om af te wijken van het pad en geen live-action komedieseries meer te maken. Het twaalfde seizoen zal dus de allerlaatste zijn.

* - Truth Seekers |(Amazon)
Slechts één seizoen voor de paranormale onderzoekers. Amazon had in februari besloten geen tweede seizoen te bestellen.

* - The Twilight Zone (2019)
Paramount+ heeft besloten dat twee seizoenen genoeg zijn. De verhalen zijn verteld die ze wilde vertellen.

- Tyler Perry's The Haves and the Have Nots (OWN)
Er is aangekondigd dat het achtste seizoen de allerlaatste is voor de dramaserie van het Oprah Winfrey network.

- Utopia (2020) (Amazon)
Amazon heeft besloten om geen tweede seizoen te gaan bestelen van de mysterieuze dramaserie.

* - We Are Who We Are (HBO)
HBO heeft aangegeven geen verdere plannen te hebben met de dramaserie. Het is dus na één seizoen over en uit voor Fraser en Caitlin.

- Wife Swap (2019) (Paramount)
Het realityprogramma was eerst te zien bij ABC. Die cancelde het programma en Paramount besloot om nieuw leven te blazen in de serie waarbij twee vrouwen van plaats ruilen. Na twee seizoenen is het definitief over.

* - Wilmore (Peacock)
Het was ook slechts bedoeld om één seizoen te krijgen, het praatprogramma over de Amerikaanse presidents verkiezingen van 2020 heeft elf afleveringen gekregen.

* - Wynonna Earp (Syfy)
De bovennatuurlijke western was eerst vernieuwd met een vijfde seizoen, maar de kabelzender besloot dat het toch maar vier seizoenen zou gaan duren.

* - Year of The Rabbit (IFC)
De Britse serie over een groep Victoriaanse detectives zou vernieuwd zijn met een tweede seizoen, maar de zender besloot later deze beslissing terug te draaien.

* - Younger (TV Land)
De dramedy met Sutton Foster krijgt nog een laatste zevende seizoen met twaalf afleveringen.

* - Your Honor (US) (Showtime)
Showtime heeft bevestigd dat het eerste seizoen ook meteen het laatste is van de serie met Bryan Cranston in de hoofdrol..

* Uiteraard kan het zijn dat we iets gemist hebben. Geef dat dan door in de reacties hieronder. Let op het gaat wel om series die van september 2020 tot en met augustus 2021 zijn of worden uitgezonden en die we niet gaan terugzien in 2021-2022 (september 2021 – augustus 2022).
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (10)

Marc_6204
31 maart 2021, 16:16
Ach, aan alles komt een einde. Sommige series gaan te te lang door. Andere mochten wel langer duden
2
DAVE2804
31 maart 2021, 17:48
Better Call Saul, Ozark en After Life gaan dus eindigen voor mij. Alledrie goede series, maar het is in ieder geval fijn dat ze op hun hoogtepunt stoppen. En ach, er is altijd weer iets nieuws te kijken :)
1
BlackBiker
31 maart 2021, 18:43
Van deze hele lijst ga ik er geen een missen. Of ik heb ze (nog) niet gezien, of ze zijn gewoon goed geëindigd (bv Queens Gambit, NeXt) of ze waren inmiddels al zo afgezakt dat ik ze al niet meer volgde (bv Last man standing).
Wordt tijd voor wat nieuwe verrassende series.
0
DAVE2804
1 april 2021, 00:07
De drie series die ik in mijn reactie opsomde zijn echt de moeite waard, BB. The Queen's Gambit was ook zéér goed, maar die heb je dus al gezien. The Outsider van HBO vond ik ook zeker niet verkeerd.
2
BlackBiker
1 april 2021, 15:25
Dank voor de tips, Dave.
The Outsider is toch een King verfilming? Dan is dat waarschijnlijk de reden dat ik hem niet heb gekeken. De gemiddelde King verfilming valt mij eigenlijk altijd tegen als ik het boek al heb gelezen.
0
Arjensky
1 april 2021, 18:00
Ik snap die reflex wel BB, maar dit is echt een aanrader.
1
DAVE2804
1 april 2021, 18:42
Geen dank voor de tips, BB. Wat betreft Stephen King: zijn boeken zijn meestal beter dan de verfilmingen die ervan gemaakt worden, dus ik begrijp dat je er nogal huiverig voor bent. Ik heb nog steeds een vieze smaak in mijn mond van bv. Under the Dome en dat is toch al weer een paar jaar geleden. The Outsider vond ik echter wel de moeite waard, hoewel ik denk dat ook in dit geval waarschijnlijk het boek beter is.
1
BlackBiker
2 april 2021, 11:31
Nou, als twee mensen het zeggen, dan gaat The Outsider op de kijklijst :-)
Tip voor als je van een beetje mysterieuze SF houdt: Debris.
2
DAVE2804
3 april 2021, 04:55
Daar hou ik zeker van dus bedankt voor de tip!
1
italklaas
31 maart 2021, 22:32
Er is een begin en een eind voor alles. Killing Eve en Bosch vind ik wel jammer, maar er zullen heus wel weer nieuwe series komen.
1
Log in om een reactie achter te laten