Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Juni 2020: MijnSerie in 500 woorden

In juni mochten we weer naar pretparken, restaurants, bioscopen en escape rooms. Maar helemaal 'vrij' zijn we nog steeds niet. De 1,5 meter samenleving is en blijft een feit. En dat raakt ons allemaal.

In juni werden de regels versoepeld, in juli zullen we weer meer mogen met meer personen. Maar helemaal af van de corona-maatregelen zijn we voorlopig nog niet. En of het waanzin is of juist niet blijft in het midden. Niemand die exact weet wat goed of juist slecht is. Maar naast de corona-crisis is er nu ook een ander issue die de kop op steekt, Black Lives Matter.

En ook serieland heeft te maken met onbedoelde of bedoelde kwetsende grappen in bepaalde afleveringen. Er werden afleveringen en soms hele series in de ban gedaan. Wat twintig jaar geleden als grappig werd gezien is dat nu niet meer, en daarom weg ermee. Of dit een goede of slechte ontwikkeling is laat ik in het midden. Ik heb namelijk geen idee hoe iemand zich kan of moet voelen na een grap die meer dan 35 jaar geleden is gemaakt.

Ook worden nu ondertitels en teksten opnieuw onder de loop genomen. Series zullen dus nooit meer hetzelfde zijn, en dat niet alleen vanwege BLM, maar ook vanwege de corona-crisis. Alles moet anders opgenomen worden of anders verwoord worden. Humor en seks zullen dus na 2020 nooit meer hetzelfde zijn in series. Waarbij het laatste wel weer terug kan veranderen als we een vaccin en/of geneesmiddel hebben.Maar humor zal dus nooit meer hetzelfde worden, daar helpt geen vaccin tegen. Je mag dus niet meer alles zeggen want er zal altijd wel iemand in de wereld zijn die zich aangesproken, gekwetst of beledigd voelt. Maar serieland ziet er al niet meer hetzelfde uit als in 1950, dus misschien is dat een soort van natuurlijk verloop. Series zijn in de loop der jaren veranderd en ook de humor in series is gewijzigd. Ik neem dus aan dat series er in 2050 weer anders uitzien dan in 2025.

Als er dan nog series en films zijn. Misschien kijken we dan op een hele andere manier naar elkaar en de wereld. Wellicht maken we dan op weer een andere manier series. En kijken we dan op een geheel andere wijze naar de televisie, als die er dan nog is. In sommige sciencefictionseries wordt een beeld geschetst hoe we er over een aantal jaren voorstaan. Want wie iets kan bedenken voor de televisie kan het uiteindelijk ook maken.

In de jaren 50 konden mensen zich niet voorstellen dat we eens op de maan zouden landen en kijk wat er een decennia later gebeurden. En nu kunnen we ons niet voorstellen dat de 1,5 meter samenleving een blijvertje is, of dat er straks geen Sinterklaas gevierd zal worden. Maar wie weet hoe de wereld er over tien jaar uitziet. Wellicht zijn we dan bezig Mars te koloniseren en hebben we in Nederland geen koningshuis meer.

Maar gelukkig heb ik geen glazen bol en kan ik niet zien wat de toekomst gaat brengen. Voor nu volg ik het nieuws en ben ik benieuwd hoe alle ontwikkelingen zich gaan vormen in de wereld om ons heen en in serieland.

Met vriendelijke toekomstgroet,
Stay Safe,
Mandy

Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_BlackBiker
01 jul 2020 16:42 -
Let op, die Cancelcultuur gaat nog heel groot worden. Helaas.
Eigenlijk te gek dat een paar minderheden de wereld zo kunnen gijzelen. Ik ben bang dat de gifbeker nog lang niet leeg is. Want het blijkt wel dat er altijd wel iemand ergens pissed over is en via onze "sociale" media zomaar een cancel actie in gang kunnen zetten. Kwestie van even Arie Boomsma taggen in een tweet, om maar wat te noemen.
Triest.
Reageer
avatar_TnTNL
02 jul 2020 08:23
Het is echt belachelijk. Heb al een (grote) YouTuber waar ik met regelmaat graag naar keek moeten zien stoppen omdat ze bijna elk filmpje op privé had moeten zetten omdat er wel ergens iemand zich beledigd voelde en zij íedereen tevreden wil houden... Op deze manier moeten we elk woord in een weegschaal leggen (let op: dit is geen belediging aan het adres van mensen die zijn geboren in september-oktober).
@Mandy: verder kunnen we Sinterklaas wel vieren zonder (zwarte) pieten hoor.
Reageer
avatar_Megafluffy86
02 jul 2020 09:57 -
Sure, humor evolueert met de tijd mee. Humor was vroeger anders dan nu, maar als je al oude films en series aan gaat passen omdat het in deze tijd niet meer kan, gaat er iets niet goed. Je moet ervan leren en vooruitkijken, en niet steeds terugkijken en het dan maar dingen aanpassen en wissen. Vroeger was vroeger, nu is nu. Je leert van de fouten van vroeger, en dat lukt niet als je het uit de geschiedenis wist en doet alsof het nooit bestaan heeft.
Reageer
avatar_TnTNL
02 jul 2020 10:57
Precies, zet er een disclaimer of context bij en move on!
Reageer

Laatste nieuws

Netflix heeft een teaser uitgebracht van de Amerikaanse detectiveserie Young Wallander, een prequel van Wallander.
Vandaag, 15:00
Twee acteurs zijn gepromoveerd tot vaste spelers in Grey's Anatomy en een actrice krijgt een vaste rol in de spin-off Station 19.
Vandaag, 14:08
ABC heeft de thrillerserie The Women van Jennifer Johnson (Designated Survivor) en Glenn Porter besteld.
Vandaag, 13:00
De laatste afleveringen van het tweede seizoen van de Amerikaanse bovennatuurlijkeserie Light As A Feather zijn binnenkort te bekijken bij Videoland.
Vandaag, 12:00
Het vijfde seizoen van Fear The Walking Dead is vanaf midden augustus te bekijken bij Amazon Prime Video.
Vandaag, 10:00
1
De Amerikaanse misdaadserie Hunters (2020) met Al Pacino is vernieuwd met een tweede seizoen. De serie ging eerder dit jaar in première.
Vandaag, 09:00
1