Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Tiberius

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.

Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 92ste Onbekende Seriekijker is Felix Pourquié (55)


Aantal serie-uren per week: Dat wisselt nogal. Soms kijk ik alleen films. Wanneer er een compleet seizoen van een serie verschijnt, draai ik veel uren.
Allereerste serie ooit gezien: In mijn herinnering is dat Star Trek. Volgens mij werd dat in 1971 voor het eerst in Nederland uitgezonden. Dan keek ik samen met mijn oudere broers. Het maakte veel indruk op me. De verhalen slokten me op. Ik was zes en dan vervaagt de herinnering aan die afleveringen natuurlijk wel, maar één scène bleef me altijd bij. Spock die communiceerde met een tunnel gravend wezen en zo overtuigend uiting gaf aan de pijn van dit wezen. Ik was een jaar of twintig en keek op de BBC naar een herhaling van de aflevering Devil in the Dark { red. S01E25}. Ik wist na vijftien jaar meteen dat die scène hierin zat en kreeg kippenvel toen het zover was. Het had voor mij niets aan kracht verloren.
Beste serie ooit: Natuurlijk Star Trek The Original Series. Later ook Star Trek: Deep Space Nine. Bottom en recent The Umbrella Academy (op 31 juli start het tweede seizoen).
Beste serie op dit moment: Ik werd vorig jaar overdonderd door The Umbrella Academy. Het verhaal is absurd, de hoofdrolspelers zijn enorm divers. Humor, drama, spanning, alles is aanwezig. Prima acteurs, goede regie en camerawerk, prachtige decors, muziek en editing. Alle ingrediënten die een serie voor mij een feestje maken.
Serie die op de planning staat: Geen al uitgebrachte series.Felix Pourquié, zijn gebruikersnaam is Tiberius , 1 maand lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Felix Pourquié. Ik sta op MijnSerie.nl als Tiberius. Ik ben nu 55 en woon in Koog aan de Zaan maar ben in Amsterdam geboren en heb daar tot mijn 35ste gewoond. Ik werk dertien jaar bij een softwarebedrijf en hoop een overstap te kunnen maken naar een andere werkgever. Ik woon met mijn tienerzoon en -dochter. Kan niet zonder ze. Ik drink graag een Belgisch biertje. Er staat me bij dat ik mijn eerste serie keek toen ik zes jaar oud was en heb er sindsdien veel gezien. Ben echter pas sinds twee maanden een bezoeker van MijnSerie. Ik wist niet dat het bestond. Ik kwam er via een vacature op terecht."Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: "Star Trek, Star Trek: Deep Space Nine, Bottom, The Umbrella Academy in willekeurige volgorde en House M.D." Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?: "Blake's 7 van eind jaren 70. Britse sciencefiction. Het zag er in vergelijking met Amerikaanse sciencefictionseries uit die tijd (bijvoorbeeld Battlestar Galactica (1978) of Space: 1999) slecht en goedkoop uit. Maar toch gewoon kijken aangezien er toen amper keus was."Welke series volg je op dit moment?: "Ik heb net Living with Yourself uitgekeken." Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: "Dat heb ik gehad met Star Trek: Deep Space Nine. Door de spannende rode draad in zeven seizoenen. Dat werd uitgezonden door de BBC maar ik kon niet wachten op de nieuwe afleveringen. Die had ik al gekocht voor ze op televisie kwamen. Dat waren in het begin nog videobanden."In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?:

Avery Brooks uit Star Trek: Deep Space Nine

"Sciencefiction/Fantasy, televisie kijken is voor mij een vlucht uit de werkelijkheid." Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc?: "Ik kijk naar Engelstalige series. Ik ben niet zo’n fan van ondertitels en begrijp graag wat ze zeggen. En dan voornamelijk uit Amerika. Daar wordt gewoon het meeste geld in series gestopt. En dat zie je er aan af." Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: "Er zijn een paar filmacteurs die me wel aanspreken maar met series heb ik dat niet zo. Avery Brooks in zijn rol als Benjamin Sisko uit Star Trek: Deep Space Nine is wel een acteur waarvan ik erg onder de indruk was. Maar die speelt niet meer in andere series."Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: "Ze geven me de kans even uit de werkelijkheid te stappen. Net als bij het lezen van een goed boek." Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: "Ik kijk voornamelijk alleen, hangend op de bank. Soms kijk ik met mijn zoon. We hebben dezelfde smaak." Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: "Series kijken op de Nederlandse televisie is er voor mij niet meer bij. Ik kijk Netflix. The Mandalorian heb ik gezien op Disney+. Op Ziggo heb ik toegang tot HBO series. Via internet zijn er ook nog wat mogelijkheden."Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: "Wat is de definitie van een fanaat? Heeft dat met aantallen series te maken? Dan ben ik geen fanaat en geef ik me een 5. Ik bijt me wel vast in een serie als ik die goed vind. Dan wil ik alles zien. Er worden tegenwoordig steeds meer complete seizoenen of series uitgebracht. Ik schrik dan wel eens van het aantal afleveringen dat in één keer beschikbaar komt en haak dan bij voorbaat af. Ik heb daarin wel een max van ongeveer tien afleveringen. MijnSerie geeft me een prachtig totaaloverzicht en door de meningen van anderen ook een middel goede keuzes te maken."Felix Pourquié (Tiberius) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Binnenkort komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Felix, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

*Interviewdatum: 20 mei 2020.

Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
11 jun 2020 16:50 -
Ha! Nog een Trekkie. Welkom :-)
We zijn het alleen niet met elkaar eens over Blake's 7. Maar dat geeft natuurlijk niet. Ik vond dat toen wel een leuk verhaal en heb de serie een paar jaar geleden nog gekocht en opnieuw gekeken.
Space 1999 zag er inderdaad prachtig uit, maar was dan ook van de Andersons, die ook UFO en The Thunderbirds hebben gemaakt.
Verder een leuke lijst van favorieten. Ik zie wel wat parallellen met mijn lijstje ;-)
Reageer

Laatste nieuws

Ferry zint op wraak en Bob gaat undercover bij een bende wapenhandelaars. Het tweede seizoen van Undercover gaat in september van start bij Netflix.
Gisteren, 13:00
Ook in de week van 3 tot en met 9 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 32.
Gisteren, 09:00
Hulu heeft aangekondigd dat er een hoofdrolspeelster is gecast voor de nieuwe dramaserie The Girl from Plainville.
zondag, 14:00
HBO Max heeft een premièredatum aangekondigd voor de langverwachte sciencefictionserie Raised by Wolves (2020).
zondag, 13:00
2
Het tweede seizoen van de Britse romantische fantasieserie A discovery of Witches verschijnt volgend jaar januari, het seizoen werd in 2018 besteld.
zondag, 12:00
1
Het productiebedrijf Bad Robot van J.J. Abrams bewerkt Untamed van Glennon Doyle tot een serie. Het boek werd dit jaar gepubliceerd.
zondag, 10:00