Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
April 2020: MijnSerie in 500 woorden

April 2020: MijnSerie in 500 woorden

In april veranderde er weinig aan de situatie. Geen scholen, geen bioscoop, geen terrasje pikken op het Plein. Thuis blijven was het devies. Series kijken, in huis of tuin werken en proberen je dagen zo nuttig mogelijk door te komen.
Voor de seriefan is er tot nu toe gelukkig nog genoeg te zien, maar hoe zit het met het pilotseizoen 2020? Het blijft nog steeds in het ongewisse, er zijn wel series die direct een serie-order hebben gehad, maar hoe zit het met de rest? Kunnen pilots nog een serie-order krijgen zo laat in het seizoen? En gaan sommige pilots überhaupt nog in productie genomen worden?

Helaas moet ik het antwoord verschuldigd blijven. Het internet heb ik al volledig afgestruind naar antwoorden, maar helaas moet ik bekennen geen antwoorden gevonden te hebben. April is normaal gesproken pilot-maand. Maar dit jaar blijft het angstvallig stil bij de netwerken en kabelaars. En zolang de corona-crisis voortduurt, zullen er weinig tot geen pilots worden besproken, laat staan een order krijgen.

Zou dit dan betekenen dat volgend seizoen (2020-2021) in het water gaat vallen? Dat zou zomaar kunnen. Wellicht kunnen ze in augustus/september weer de productie van series oppakken, maar dat zal dan zijn voor de al lopende series. De series die vernieuwd zijn en nieuwe series waarvan er al afleveringen zijn besteld. We kunnen het pilotseizoen bijna zeker afschrijven.



Ook werd voor het eerst in 50 jaar San Diego Comic Con afgelast. Dat zou kunnen betekenen dat er veel minder nieuws en trailers uit zullen komen. Het zou dus zomaar kunnen dat veel nieuws in mei gaat uitkomen en dat dan ook de netwerken nieuwe series gaan bestellen, met of zonder pilot. Ook zal er in de komende weken waarschijnlijk meer nieuws uitkomen over vernieuwingen van series. En waarschijnlijk ook over series waarvan verwacht werd dat deze gecanceld zouden worden.

Voor nu liggen er 55 pilots, die besteld zijn, te wachten op hun lot. Er zijn van sommige pilots extra scripts besteld zodat het pilot-script beter verkoopbaar is. Schrijvers zijn druk bezig om meer materiaal te schrijven zodat netwerken eerder over de streep getrokken kunnen worden. Het lijkt er dan ook op dat de netwerken op een andere manier over het lot van nieuwe pilots moeten gaan beslissen.

De vraag is of dat de series ten goede komt. De netwerken moeten ook nog eens de acteurs betalen waar een contract mee was om de pilot op te nemen. Meer dan anderhalve maand later lijken de kabelaars en omroepen aan hun betaalplicht te gaan voldoen. Maar hoe serieland er na de pandemie gaat uitzien blijft in nevelen gehuld. Niemand kan zeggen of in september de series weer als normaal van start gaan of dat het herfstseizoen later gaat beginnen of zelfs helemaal niet.

Uiteraard houd MijnSerie de vinger aan de pols en we zullen zoveel mogelijk het nieuws rondom de series direct delen op de website. Maar voor nu dus meer vragen dan antwoorden.

Met vriendelijke lentegroet,
Stay Safe,
Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

anonymous
anonymous 1 mei 2020, 14:23
Denk dat de situatie na Corona vergelijkbaar zal zijn als met de grote schrijvers-staking van 12,13 jaar geleden. Al was die staking wel voor pilotseizoen voorbij. Verwacht voor komend seizoen ingekorte seizoenen en misschien worden er wel gaten in het schema opgevuld met herhalingen.
DAVE2804
DAVE2804 1 mei 2020, 15:41
Ik denk inderdaad dat er net zoiets zal gebeuren als met een schrijversstaking, dus kortere seizoenen volgend seizoen. Hoewel dat ook weer ligt aan hoelang deze Corna-crisis nog gaat duren. Ik vind het echter allemaal niet zo'n probleem omdat er zoveel series zijn die je nog kunt bekijken dat je de tijd wel doorkomt voordat er weer nieuwe seizoenen worden gemaakt.
Mandy1966
Mandy1966 1 mei 2020, 16:09
Haha Dave, dat klopt. Dankzij de prachtige top 5 lijstjes van de schrijvers is mijn lijst alleen maar langer geworden ipv korter. Dus ik heb tot zeker 2022 genoeg te zien. 😉
anonymous
anonymous 1 mei 2020, 18:13
Natuurlijk zijn er nog genoeg series en anders wel films om te kijken, maar wil ook niet graag nog twee jaar wachten bijvoorbeeld op seizoen 7 van Bosch of een andere favoriet. Zal blij zijn als het allemaal weer gaat lopen in Hollywood.
DAVE2804
DAVE2804 2 mei 2020, 11:35
Ik begrijp dat dit niet leuk is en ik ben het met je eens dat het niet al te lang moet gaan duren allemaal, maar lang wachten op een nieuw seizoen gebeurd niet alleen in Corona-tijd. Game of Thrones heeft ook weleens een jaartje overgeslagen, op Homeland moest men voor dit laatste seizoen ook vrij lang wachten, Better Call Saul had in 2019 volgens mij geen nieuwe afleveringen en het volgende seizoen van Westworld is pas in 2022 heb ik gelezen. Zo gaat dat soms.
xlucasverbunt
xlucasverbunt 2 mei 2020, 08:19
Ik had al ergens gelezen dat American Horror Story pas in september begint met filmen (als ze kunnen), terwijl normaal het seizoen eind september van start gaat. Dat zal voor meer series zo zijn gok ik.
Log in om een reactie achter te laten