Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Spotlight On: Sarah Chalke

Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie die ene acteur ook op zijn cv heeft staan.

Veel acteurs en actrices die een grote rol in een succesvolle komedieserie hebben gespeeld, komen daar maar moeilijk vanaf. Jennifer Aniston is altijd Rachel, Neil Patrick Harris altijd Barney Stinson. Toch weerhoudt dat een enkeling niet in veel verschillende komedies acte de présence te geven. Een van hen is Sarah Chalke.

Chalke is een actrice die je van veel verschillende series kunt kennen. Haar debuut in een terugkerende rol in een televisieserie stamt alweer uit 1993. Ze speelt Becky in de uiterst succesvolle komedieserie Roseanne en verschijnt zelfs nog, in een andere rol, kort in de reboot van 2018.

Enkele jaren later, het is inmiddels 1999, speelt ze Gloria Hobson in Nothing Too Good for a Cowboy. Na twee niet al te succesvolle seizoenen verdween dat echter alweer van de buis.

Misschien wel haar echte doorbraak beleeft ze twee jaar later. Chalke wordt dan gecast in de nieuwe ziekenhuiscomedy Scurbs van Bill Lawrence. Als Elliot Reed, een wat verwende, hypersensitieve dokter in opleiding, betreedt ze Sacred Heart; het enige ziekenhuis waar niemand opgenomen wil worden. Samen met J.D. (Zach Braff) en Turk (Donald Faison) doorloopt ze hier haar opleiding onder de bezielende leiding van de immer macho Dokter Perry Cox (John C. McGinley). Scrubs is een uiterst succesvolle serie - waarvan een scene over virusverspreiding actueler is dan ooit - en Chalke draagt daar zeker aan bij. Haar Elliot is grappig, onzeker, impulsief en naïef te gelijk, maar altijd met het hart op de juiste plek.Terwijl Scrubs nog loopt, en eigenlijk wat te lang door gaat, krijgt Chalke een terugkerende gastrol als Stella in How I Met Your Mother. En hoewel ze hier ook een arts is, is haar karakter heel anders en een stuk minder aimabel. Ook een gastrol in Cougar Town toont een andere kant van haar acteertalent.

Een nieuwe hoofdrol krijgt ze vervolgens in de serie How to Live with Your Parents (For the Rest of Your Life). De serie kan niet aan de verwachtingen voldoen en is geen lang leven beschoren. Na slechts dertien afleveringen die allemaal matig worden ontvangen wordt de serie in een donkere hoek verborgen.

Wat velen wellicht niet weten is dat Chalke veel werkt als stemactrice. Zo is ze onder andere te horen in American Dad, Milo Murphy's Law, Rick and Morty en Paradise PD. Drukbezet speelt ze tevens rollen in Friends from College en Speechless.

Nog net dit jaar (31 december) is Chalke in een nieuwe serie te zien: Firefly Lane. Ze speelt hier de introverte Kate naast Katherine Heigl's Tully - een durfal die haar leven zal doen veranderen. Wat ons betreft weer iets om naar uit te kijken!

Ben je fan? Kijk hier voor meer (gast)rollen die Sarah Chalke heeft gespeeld.

Heb je zelf een favoriete acteur of actrice? Laat het ons weten en wellicht richten we de spotlight volgende keer op haar/hem!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Vanaf begin oktober is het eerste seizoen van de Amerikaanse fantasieserie Siren (2018) met Eline Powell (Game of Thrones) te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
Vandaag, 16:00
Hoofdrolspeelster Liv Tyler verlaat de Amerikaanse dramaserie 9-1-1: Lone Star voor het tweede seizoen, mogelijk door de gevolgen van het coronavirus.
Vandaag, 15:00
Parisa Fitz-Henley (The Sinner) gaat de hoofdrol vervullen in de medische dramapilot Triage van Erica Messer, Jon M. Chu en David Cornue voor ABC.
Gisteren, 14:00
Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd in Chicago PD. Adjunct-hoofdinspecteur Samatha Miller wordt gespeeld door een oude Empire actrice.
Gisteren, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Gisteren, 11:03
De reboot van Pretty Little Liars, Pretty Little Liars: Original Sins van Roberto Aguirre-Sacasa (Riverdale) is besteld door HBO Max.
Gisteren, 10:02
1