Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2019 - Meest teleurstellende serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie teleurstellende series. Tussen maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Elk jaar zijn er series waar je als kijker reikhalzend naar uitkijkt. Elk jaar zitten er daar ook een paar tussen waarvan je achteraf van denkt, was dit het nu? Het rare is dat er steeds series in deze reeks van genomineerden opduiken die uitermate populair zijn en heel wat prijzen wegkapen. Ook nu bestaat het overgrote deel van de genomineerden uit series die ook in andere ‘best of’ categorieën zullen opduiken en daar ook goed zullen scoren.

We durven bijna te voorspellen dat een van de genomineerden zelfs kandidaat is om deze categorie met grote overmacht te winnen, om daarnaast ook de titel van beste serie van 2019 weg te kapen. Ook opmerkelijk zijn de twee Nederlandstalige series die een nominatie kregen. Hun eerste seizoen zorgde in eigen land voor een hype waardoor de vraag naar een vervolg groot was. Alle twee bewezen ze dat dat vervolg niet kon tippen aan dat eerste seizoen. Niet akkoord met onze tien genomineerden? Geen probleem, je kan nog altijd je Wild Card inzetten en een andere serie nomineren.

13 Reasons Why


Het eerste seizoen van deze serie was al goed voor een nominatie, dus was het logisch dat seizoen twee dezelfde richting zou uitgaan. Vorig jaar merkte ik al op dat nog 13 redenen om er een einde van te maken iets te veel van het goede zou zijn. Dus heb ik er geen enkel probleem mee dat 13 Reasons Why dit lijstje met genomineerden opent.
Lees de recensies die geschreven zijn over 13 Reasons Why.

The 100


Hoge bomen vangen veel wind deel één: The 100 is een populaire serie en dus ook steeds voer voor criticasters. Want zeg nu zelf, wie is er niet teleurgesteld als een serie een andere richting uitgaat dan je had verwacht.
Lees de recensies die geschreven zijn over The 100.

Baptiste


Hoge bomen vangen veel wind deel twee: een straf personage neerzetten in The Missing resulteert in een eigen serie. Het personage blijft straf, maar als de omkadering dan met haken en ogen aan elkaar hangt, dan is de kous af en belandt je uiteindelijk in een verkiezing waarbij je een nominatie versierd in de categorie: De meest teleurstellende...
Lees de recensies die geschreven zijn over Baptiste.

Callboys


Hoge bomen vangen veel wind deel drie: wat geldt voor De Luizenmoeder geldt ook voor Callboys. Een hype in heel Vlaanderen, dus maken we maar een tweede seizoen. Maar ook hier draait het uit op een teleurstelling. Op zich houdt dit tweede seizoen zich netjes staande, maar ten opzicht van het debuutseizoen is dit vervolg gewoonweg overbodig.
Lees de recensies die geschreven zijn over Callboys.

Deadly Class


Het gegeven van een school waar huurmoordenaars opgeleid worden, lijkt op het eerste gezicht interessant en dat was het tijdens de eerste afleveringen ook. Gaandeweg werd het plot toch iets te ingewikkeld en ging de originaliteit van de eerste afleveringen over in routine. Een gemiste kans want hier zat veel meer in.
Lees de recensies die geschreven zijn over Deadly Class.

Fear The Walking Dead


Hoge bomen vangen veel wind deel vier: al jaren wordt dit derivaat van The Walking Dead vergeleken met zijn grote broer terwijl er een heel ander verhaal verteld wordt. De enige link is de leefwereld waarin Fear The Walking Dead zich afspeelt. Die is precies dezelfde. En ja, uiteindelijk draait het ook uit op overleven.
Lees de recensies die geschreven zijn over Fear The Walking Dead.

Game of Thrones


De grote favoriet voor deze titel daar is de hele redactie het over eens. Maar de vraag is waarom de beste serie van de afgelopen acht jaren die titel zou verdienen. De donkere aflevering volledig opgevuld met een veldslag zou een van de redenen kunnen zijn. Maar ook het einde van de reeks kon niet iedereen bekoren. Bij wie de boeken waaruit de serie ontstaan is gelezen heeft, zal de uitkomst van het achtste seizoen zeker begrijpen. Alleen zal hun vraag zijn, of dit einde ook voorzien is in de boeken. George RR Martin, moet nog steeds de laatste twee epistels afwerken dus hij heeft nog altijd de mogelijkheid om voor zijn romans een totaal ander einde te voorzien.
Lees de recensies die geschreven zijn over Game of Thrones.

De Luizenmoeder


Hoge bomen vangen veel wind deel vijf: de hype in Nederland van 2018. Een vervolg kon dus niet uitblijven. Bij het bekijken van de Vlaamse remake was het besef er al dat het eerste seizoen van Nederlandse Luizenmoeder van een uniek hoogstaand niveau was. Seizoen twee bleek dan ook eerder een noodzakelijk, door het succes opgeëist, vervolg te zijn, waar de grappen en de personages elkaar bijna in de weg liepen. In Nederland zijn ze dan slim genoeg om er de stekker uit te trekken, terwijl ze in Vlaanderen al denken aan een derde seizoen. Waarschijnlijk willen ze daar ook een nominatie in deze categorie verdienen. Alleen denk ik niet dat ze zo lang zullen moeten wachten, want het tweede seizoen is in 2020 aan de beurt.
Lees de recensies die geschreven zijn over De Luizenmoeder.

The Name of the Rose


Umberto Eco is en blijft de enige echte leverancier van de beste versie van The Name of the Rose. De verfilming in de jaren tachtig mocht dan veel kijkers trekken, het boek bleef van niveau gewoon een wolkenkrabber trap hoger te zijn. Dan denk je misschien dat men met de tijd die men heeft in een serie en een goede casting er beter in kan slaan om deze literaire klassieker te verfilmen. De makers mogen nog blij zijn dat ze enkele coryfeeën voor dit gedrocht konden strikken, want anders hadden we de andere negen genomineerden niet eens moeten vermelden.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Name of the Rose.

The Walking Dead


Hoge bomen vangen veel wind deel zes: The Walking Dead is daarbij dan nog de grootste boom ook. Iedereen kijkt steeds weer uit naar het nieuwe seizoen maar elke keer opnieuw draait het voor velen uit op een tegenvaller. Maar dat is ook eigen aan deze serie die het net moet hebben van die ups en downs. De downs roepen zoveel vragen op dat iedereen toch weer uitkijkt naar de volgende aflevering.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Walking Dead.
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_tweemaalh
03 jan 2020 14:24 -
Ik ga waarschijnlijk een wildcard inzetten voor The Capture. Ik vond het geen onaardige serie, maar het probeerde te hard de opvolger van Bodyguard te zijn en is daar niet in geslaagd.

The Walking Dead vind ik de laatste paar jaar juist geen teleurstelling meer. Ik heb op dit moment heb ik het idee dat de serie na een paar mindere seizoenen juist weer aan het opkrabbelen is.
Reageer
avatar_toetje1977
06 jan 2020 00:08
Eens, TWD is juist sterker aan het worden. Seizoen 9 was zelfs het beste tot nu toe vind ik. TWD staat onterecht in deze categorie.
Reageer
avatar_Tissa
10 feb 2021 10:36
Eens
Reageer
avatar_Karzal
03 jan 2020 14:28 -
Deadly Class vond ik eigenlijk wel tof, ook zelfs jammer dat 't gecanceld is. Wat betreft GoT, ja het is de meest teleurstellende serie. Het gaat voornamelijk over dit jaar, toch? Dit seizoen had hele hoge verwachtingen en ik denk dat ik voor velen spreek als ik zeg dat die verwachtingen niet zijn waargemaakt.
Reageer
avatar_TnTNL
03 jan 2020 15:01 -
Wildcard voor The I-Land, wat een gedrocht van een serie was dat zeg haha
Reageer
avatar_eagleye
03 jan 2020 15:17 -
Ik ga waarschijnlijk kiezen tussen 13 Reasons why en In the name of the Rose. Het einde van GOT was anders dan ik had verwacht maar uiteindelijk blijft voor mij dit seizoen van de serie toch top-entertainment. Een eventuele wildcard zou wat mij betreft naar Riviera gaan. Na een redelijk seizoen 1 vond ik seizoen 2 een afknapper.
Reageer
avatar_HereIsTom
03 jan 2020 18:07 -
The I-Land, rare serie was dat!
Reageer
avatar_Pllawkwardouat
03 jan 2020 18:59 -
The 100 verdient niet om in deze lijst te staan. Ik vind het dis totaal geen teleurstellende serie. 13rw vind ik zelf ook niet dat het hier in hoort maar ik snap dat andere mensen dat wel vinden dus ga daar niet over zeueruen.
Reageer
avatar_DAVE2804
03 jan 2020 19:40 -
Moeilijk! Wat was nou de meest teleurstellende serie? Haast elke serie kent wel mindere seizoenen. Maar als je alleen kijkt naar het meest recente seizoen dan was Game of Thrones natuurlijk wel ontzettend teleurstellend. Dat heeft twee redenen: de andere seizoenen zijn van torenhoog niveau én dit was ook nog eens het slotseizoen. Dat het dan uitgerekend bij dit laatste seizoen zo mis ging qua verhaallijn, het verpesten van bepaalde personages én het niet bepaald bevredigende einde is inderdaad zeer teleurstellend gebleken bij de vele miljoenen fans. Ik denk dan ook dat GoT deze categorie ruimschoots gaat winnen.
Reageer
avatar_Megafluffy86
03 jan 2020 22:48
Dat de verhaallijnen zijn verpest is niet zo gek. Ze hadden geen boeken meer om uit te putten. GGM is een briljant schrijver en deze werd dan ook enorm gemist in dit slotseizoen.
Reageer
avatar_BlackBiker
04 jan 2020 00:29 -
Ik ben zelden zo teleurgesteld geweest als door het afraffelen van de verhaallijnen van GoT. Die gaat deze categorie helaas met 'glans' winnen denk ik...
Reageer

Laatste nieuws

Televisieseries richten zich voornamelijk op het oog, maar wat steeds belangrijker lijkt te worden daarbij is het oor. De muziekkeuze bij series kan van zeer bijzonder tot niet bijzonder worden genoemd.
Vandaag, 14:00
De leukste website van Nederland, MijnSerie.nl, is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
Vandaag, 12:00
Emily Deschanel is gecast voor Devil in Ohio-serie gebaseerd op suspensethriller van Daria Polatin.
Vandaag, 11:00
Talon's gevecht is bijna voorbij. The Outpost krijgt geen vijfde seizoen van The CW, de allerlaatste aflevering zal op 7 oktober worden uitgezonden.
Vandaag, 10:00
2
Het filmen begint volgend jaar en Wilderness zal in 2023 exclusief op Prime Video te zien zijn in meer dan 240 landen en gebieden.
Gisteren, 14:00
Je wilt misschien wel uit het Arconia-gebouw blijven. Hulu heeft Only Murders in the Building vernieuw met een tweede seizoen.
Gisteren, 13:00
1