Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2019 - Beste misdaadserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie misdaadseries. Tussen maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Het voorbije jaar werden onze schermen weer lekker bevolkt door heel wat misdaadverhalen. Wie alles goed onder de loep neemt, zal zowat in alle categorieën wel een serie terugvinden waar de misdaad om de hoek komt kijken. Soms is dat kleine misdaad zoals het roken van een joint, een kleine diefstal of iets dergelijks. Maar ook de zware misdaad komt geregeld om de hoek kijken bij series die absoluut niet in deze categorie thuishoren.

In deze categorie gaan we ons concentreren op de series die we als pure misdaadseries beschouwen. Wie het lijstje met genomineerden doorneemt, zal al vlug merken dat er heel wat diverse zware misdaden aan bod komen. Bankovervallen, drugstrafiek, huurmoorden, seriemoordenaars, bendevorming, terrorisme en moord. Niet akkoord met onze tien genomineerden? Geen probleem, je kan nog altijd je wildcard inzetten en een andere serie nomineren.

La Casa de PapelIedereen die La Casa de Papel gezien heeft is er laaiend enthousiast over. Het is dan ook logisch dat dit Spaanse seriegeweld als enige niet-Engelstalige serie opgenomen wordt in dit lijstje.
Lees de recensies die geschreven zijn over La Casa de Papel.

JETTEen van de meest verrassende misdaadseries van 2019 waarin een meestersdievegge na haar celstraf opnieuw in het misdaadwereldje belandt. Ze komt terecht in een spiraal van geweld tussen twee mannen die alle twee naar haar gunsten dingen.
Lees de recensies die geschreven zijn over JETT.

Killing EveOok het tweede seizoen van Killing Eve was intrigerend. De confrontatie tussen de twee dames waarrond de serie is opgebouwd zorgde voor vuurwerk.
Lees de recensies die geschreven zijn over Killing Eve.

Mayans MC (2018)Gestart als een vervolg op de hitserie Sons of Anarchy begint Mayans MC een eigen leven te leiden. De background is dezelfde, maar het verhaal gaat zijn eigen weg.
Lees de recensies die geschreven zijn over Mayans MC (2018).

Mr. MercedesOvereind blijven nadat een van de twee hoofdpersonages verdwenen is. De makers van Mr. Mercedes konden het waarmaken in het derde seizoen. Straffer nog, velen vinden dit derde seizoen sterker dan het tweede, wat deze nominatie extra in de verf zet.
Lees de recensies die geschreven zijn over Mr. Mercedes.

Peaky BlindersMisdaad en politiek gaan duidelijk hand in hand, zeker in de tijd waarin Peaky Blinders zich afspeelt. De Shelby's hebben het niet altijd makkelijk op hun weg naar de top, maar staan telkens weer garant voor schitterende televisie
Lees de recensies die geschreven zijn over Peaky Blinders.

Ray DonovanRay Donovan blijft zichzelf verbeteren zowel in zijn werk als in de scenario's. Benieuwd of hoofdrolspeler Liev Schreiber dit personage achter zich kan laten. Hoewel, de kijker is nog lang niet uitgekeken op Ray Donovan.
Lees de recensies die geschreven zijn over Ray Donovan.

The RookMisschien de grootste verrassing bij deze genomineerden omdat ik in mijn eindoordeel niet onder de indruk was van het hoofdpersonage. Of moet ik zeggen de actrice die haar gestalte gaf. Het gegeven van het uitgewiste geheugen van het hoofdpersonage en haar zoektocht naar de waarheid in combinatie met het spel van de andere acteurs, zorgden er voor dat The Rook toch in dit lijstje een plaats verdiend.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Rook.

True DetectiveEen terugkeer door de grote poort. Dat mag je wel zeggen van het derde seizoen van True Detective. Het tweede seizoen betekende bijna de zwanenzang van de serie maar dankzij de ingrediënten die het debuutseizoen tot een topper maakten, prijkt True Detective opnieuw tussen de genomineerden
Lees de recensies die geschreven zijn over True Detective.

Warrior (2019)Chinese immigratie aan het eind van de 19de eeuw is de aanzet van deze serie waarin een man in Amerika belandt, op zoek naar zijn zus. Zo komt hij terecht bij een van de Chinese misdaadorganisaties die strijden om de heerschappij over drugs, prostitutie en andere duistere zaken. Prachtig in beeld gebracht.
Lees de recensies die geschreven zijn over Warrior (2019).
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (16)

avatar_tweemaalh
30 dec 2019 14:19 - 30 dec 2019 14:19
Ik vind het persoonlijk toch wel een lichtelijke schande dat Line of Duty en Luther helemaal niet genomineerd zijn. Dat zijn naar mijn mening toch wel twee van de beste misdaadseries van het afgelopen jaar.
Reageer
avatar_BlackBiker
30 dec 2019 14:25 -
Geen van allen gezien. Luther dan maar als wildcard?
Hoeveel wildcards hebben we eigenlijk? Eén per categorie of één in totaal? In dat laatste geval heb ik wel een probleem :-)
Reageer
avatar_Mandy1966
30 dec 2019 14:41
Bijgewerkt op: 30 dec 2019 14:42
In elke categorie (behalve acteur/actrice) kun je een wildcard inzetten. Dus 13 wildcards in totaal.
Reageer
avatar_BlackBiker
30 dec 2019 16:12
Bijgewerkt op: 30 dec 2019 16:12
Dank voor de info!
Reageer
avatar_eagleye
30 dec 2019 14:27 -
Luther en Line of Duty mis ik ook. De meeste van de lijst heb ik gezien maar ik zet ook een wildcard en wel voor de serie Dublin Murders.
Reageer
avatar_Megafluffy86
30 dec 2019 14:40 -
Mindhunter natuurlijk.
Reageer
avatar_watcher9
30 dec 2019 16:55 -
Peaky blinders is natuurlijk nummer 1 maar waar is line of duty?
Reageer
avatar_JanWillemK
31 dec 2019 07:27 -
Ray Donovan voor mij! Echt een zeer ondergewaardeerde serie met geweldige acteurs/actrices.
Reageer
avatar_renzoroy
31 dec 2019 08:12 - 31 dec 2019 08:12
Waarom staat wel The Rook er in, maar geen Mindhunter? The Rook was zo slecht. Wie maakt deze selecties?
Reageer
avatar_Mandy1966
31 dec 2019 09:10
Dat hebben de lezers en de schrijvers van MijnSerie gedaan. De bovenstaande series zijn genomineerd in de weken voorafgaande aan deze column. De schrijver van deze column heeft de tien series uitgekozen die het meest zijn genomineerd. Waarschijnlijk zat Mindhunter dus niet onder de meest genoemde series net als Line of Duty.
Reageer
avatar_Arjensky
31 dec 2019 09:30
Doel je nu op die post in het forum? Mindhunter stond daar overigens meerdere malen, maar ik ging er van uit dat er vooral gekozen zou worden op basis van de vele stats die je op Mijnserie hebt.
Reageer
avatar_Mandy1966
31 dec 2019 09:35
Dat klopt. Dat zou kunnen maar als series gelijk eindigen kan de schrijver beslissen om te kijken naar de stats of zelf beslissen welke serie er dan in komt te staan. Gelukkig kun je nog altijd een wildcard gebruiken als er een serie niet tussen staat.
Reageer
avatar_anonymous
31 dec 2019 12:39
Met andere woorden, de schrijver die dit heeft beslist is een fan van The Rook, anders kun je deze miskleun niet verklaren tussen de beste misdaad van 2019.
Reageer
avatar_eagleye
31 dec 2019 14:41
Ik ben het ermee eens dat The Rook in dit lijstje niet thuishoort maar om nou te zeggen dat het heel erg slecht was vind ik wel erg ver gaan. Ik heb er in ieder geval met plezier naar gekeken.
Reageer
avatar_renzoroy
31 dec 2019 12:44 -
Precies, en dan het wereldwijde populaire Mindhunter van de lijst weglaten... :/
Reageer
avatar_Flopmop
01 jan 2020 20:41 -
Killing Eve, zonder twijfel! Briljant!
Reageer

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:01
Het leek er op dat Criminal Minds na de beëindiging in 2020 bij Paramount+ verder zou gaan. Volgens hoofdrolspeelster Paget Brewster liggen de plannen nu stil.
Vandaag, 10:00
Ook in de week van 26 juli tot en met 1 augustus hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 30 van 2021.
Vandaag, 09:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 11:00
4
Netflix heeft een foto gedeeld van Imelda Staunton (Trying) in de rol van Queen Elizabeth II. Ze vervult de rol in het vijfde en zesde seizoen.
Gisteren, 09:00
Kort na de start van het tweede deel bij Showtime, zijn de afleveringen ook te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
zaterdag, 14:00