Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2019 - Beste superheldenserie

Serie van het jaar 2019 - Beste superheldenserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie superheldenseries. Van maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
Dit decennium staat bekend om het groot aantal superhelden die de film- en seriewereld hebben veroverd. Daarom is er ook een aparte categorie, speciaal voor deze series. Samen met de leden van MijnSerie en mijn medeschrijvers hebben we wederom een mooi lijstje samengesteld.

Alhoewel The CW de televisie domineert als het aankomt op superheldenseries, domineren ze deze lijst niet. We zien in de lijst oude vertrouwde series, nieuwe series én series waar we dit jaar helaas afscheid van hebben moeten nemen. Wie er gaat winnen bepalen jullie, de lezers!

Agents of S.H.I.E.L.D.



Deze ABC-serie is een pionier wat betreft superheldenseries en mocht zich als allereerste serie toevoegen aan de Marvel Cinematic Universe. Hierna volgde er nog vele anderen; op ABC en andere zenders. In het begin kreeg Agents of S.H.I.E.L.D. veel kritiek, maar de serie wist zich te verstevigen en gaat inmiddels het zevende seizoen in.
Lees de recensies die geschreven zijn over Agents of S.H.I.E.L.D..

Arrow



Arrow begon in 2012 en lanceerde daarmee de Arrowverse, een universum dat zich over de jaren heeft ontwikkeld tot een kwalitatief stukje televisie. De laatste jaren heeft Arrow veel kritiek gehad en leek de serie af te zwakken, maar met seizoen zeven en acht is Arrow weer goed teruggekrabbeld voor een waardig einde. Ondanks de kritieken is Arrow de trouwe fans nooit verloren, elk jaar kwamen er weer genoeg stemmen binnen tijdens onze verkiezingen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Arrow.

The Boys



Amazon maakt de laatste jaren steeds meer series en heeft zich dit jaar ook gewaagd aan het genre superhelden. The Boys draait het genre om en laat zien wat er gebeurt als superhelden hun krachten niet gebruiken voor goede plannen, maar voor hun eigen snode plannen. De serie heeft lovende kritieken ontvangen. Het tweede seizoen is inmiddels besteld door Amazon dat waarschijnlijk begin 2020 zal verschijnen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Boys.

Doom Patrol



Doom Patrol is de tweede serie van streamingdienst DC Universe en is een spin-off van Titans (2018). In het eerste seizoen van Titans (2018) werd de bende al geïntroduceerd en dat was het voorteken voor wat komen zou. Doom Patrol is een frisse wind door het genre en kan soms een tikkeltje vreemd zijn. Maar dat is nou net de charme.
Lees de recensies die geschreven zijn over Doom Patrol.

The Flash (2014)



The Flash (2014) is inmiddels een vaste naam is superheldenland. In 2014 was dit de eerste toevoeging aan de Arrowverse en inmiddels is deze serie al bezig in het zesde seizoen. Met frisse, nieuwe verhaallijnen heeft The Flash (2014) zijn plaats gevonden. Voorlopig gaat deze serie nog wel even door verwacht ik.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Flash.

Jessica Jones



Jessica Jones heeft dit jaar een tijdperk afgesloten. Geen Marvel-series meer bij Netflix. Het laatste seizoen van Jessica Jones was weer waanzinnig en het einde had ik nooit zien aankomen. Een goede afsluiter voor de serie.
Lees de recensies die geschreven zijn over Jessica Jones.

Marvel's The Punisher



Marvel's The Punisher kreeg dit jaar ook weer een fors aantal stemmen van de MijnSerie gebruikers. Ook al is menig seriekijker het erover eens dat het tweede seizoen niet zo sterk was als het eerste seizoen mocht Marvel's The Punisher toch een plek in deze lijst innemen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Punisher.

Titans (2018)



Titans (2018) kwam vorig jaar binnen als eerste serie van DC Universe. Niemand wist wat er precies te verwachten viel, maar Titans (2018) maakte alle verwachtingen waar. Met goede personages en een goede verhaallijn is de serie ook dit jaar weer van de partij.
Lees de recensies die geschreven zijn over Titans.

The Umbrella Academy



The Umbrella Academy is niet een doorsnee superheldenserie zoals Marvel en DC het op de kaart hebben gezet. Het heeft wel een pratende chimpansee, tijdreizen en de Apocalyps. De vraag: wat is goed en wat is slecht? komt ter sprake als je deze serie kijkt. Het is een verademing als je een superheldenserie wilt kijken, maar toch iets anders zoekt.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Umbrella Academy.

Watchmen (2019)



Watchmen (2019) kwam als een verassing dit jaar. Deze HBO serie volgt een groep gemaskerde superhelden nadat een van hen is vermoord. Op MijnSerie kreeg de serie een 9,5 en veel van mijn medeschrijvers zijn er erg over te spreken. Jullie vele nominaties bevestigen dat nogmaals!
Lees de recensies die geschreven zijn over Watchmen.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

BlackBiker
BlackBiker 24 december 2019, 15:02
Dank voor dit mooie overzicht!
Deze gaat lastig worden. Watchmen, The Boys, The Umbrella Academy, Arrow. Keuzes, keuzes, keuzes....
tweemaalh
tweemaalh 24 december 2019, 15:07
Sinds het einde van de deal tussen Marvel en Netflix ben ik niet zoveel meer met superheldenseries bezig. Mijn stem gaat denk ik naar Jessica Jones dit jaar
anonymous
anonymous 24 december 2019, 16:40
Groot Flash fan, zowel comics als de serie en hopelijk in de toekomst een film, maar The Boys steekt er echt bovenuit dit seizoen.
footsy
footsy 24 december 2019, 17:19
Ik heb niet alle series gezien, maar The Boys was voor mij echt een topper! Verfrissende nieuwe blik op het superheldengenre.
JanWillemK
JanWillemK 24 december 2019, 20:47
The Punisher en Jessica Jones, en vast nog meer uit het lijstje hierboven, zijn anti heroes, geen superheroes :P
Mandy1966
Mandy1966 25 december 2019, 11:44
In elke superheld zit ook wel een antiheld en in elke antiheld zit ook wel een superheld...
Megafluffy86
Megafluffy86 25 december 2019, 14:53
Supergirl hoort hier ook tussen natuurlijk. Doom patrol krijgt mijn stem.
Chantal1981
Chantal1981 27 december 2019, 07:25
The Flash
Tjuz
Tjuz 29 december 2019, 00:34
Wat mij betreft een wedstrijd tussen Doom Patrol, Legion en Watchmen. Het andere is matig tot goed, maar red zeker niet dezelfde lat van kwaliteit als de genoemde drie. Ik heb Watchmen nog niet helemaal afgekeken, dus als ik tussen de eerste twee zou kiezen zou ik Legion zeggen. Jammer dat het niet eens in de lijst staat.
TnTNL
TnTNL 30 december 2019, 08:14
Voor mij een makkelijke: superhelden series boeien mij niet zo, maar The Punisher wist mij toch te pakken. Vooral door Jon Bernthal.
Tamino2502
Tamino2502 1 januari 2020, 13:30
Raising Dion is toch ook een superhelden serie
Log in om een reactie achter te laten