Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2019 - Beste niet Engels/Nederlandstalige serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2019 en behandelt de categorie niet Engels/Nederlandstalige serie. Tussen maandag 6 januari t/m maandag 3 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele ander

Lastig, de categorie niet Engels/Nederlandstalige series. Verleden jaar dreigde deze al te komen vervallen en dit jaar viel die helemaal weg. Maar na veel vragen van MijnSerie lezers die toch wel teleurgesteld waren toen duidelijk werd dat deze categorie er dit jaar niet bijzat hebben we in goed overleg besloten om toch deze categorie te gaan maken. Maar ja, en dan. Ik heb dit jaar weinig niet Engelstalige serie gezien, dus kon ik niet putten uit mijn eigen ervaring. Gelukkig brachten andere schrijvers van MijnSerie uitkomst.

Onderstaand dus de tien genomineerden in alfabetische volgorde uit 2019. Daarbij zijn wat nieuwe ‘gezichten’ die door bijvoorbeeld Netflix in korte tijd zeer populair zijn geworden. Ook zit er een serie tussen die in 2018 bij beste animatie series zevende is geworden. De vraag dit jaar is weer: welke niet Engels/Nederlandstalige serie is het populairst bij de MijnSerie-lezers. We zullen het in februari 2020 te weten komen. Ben je niet tevreden met de tien genomineerden? Geen probleem, zet je wildcard in.

3%Nieuw in de lijst is 3%, al is dit geen nieuwe serie. 3% is de Braziliaanse Netflix serie die op 25 november 2016 in première ging bij de streamingdienst. De serie is verleden jaar niet voorgekomen in de top tien, maar dit jaar wel. Maar liefst 1100 leden volgen deze serie en het heeft een gemiddelde van 7.2/10. De sciencefictionserie heeft nog een allerlaatste vierde seizoen gekregen dat in 2020 te zien zal zijn.
Lees de recensie die geschreven is over 3%.

Attack on TitanOok deze serie is niet nieuw, maar het is wel nieuw in de lijst van niet Engelstalige series. In 2018 bereikte Attack on Titan van MBS de zevende plaats van animatieseries. Attack on Titan is een Japanse anime die ook in 2017 in de lijst stond van geanimeerde series, ook toen eindigde deze op de zevende plaats. De serie is van origine een manga serie en heeft ook al enkele boeken en videogames gekregen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Attack on Titan.

Cable GirlsDe Spaanse dramaserie die vorig jaar op de vijfde plaats eindigde bij niet Engelstalige serie zit er ook dit jaar weer bij. De Netflix Original gaat op 14 februari verder met een allerlaatste vijfde seizoen. De serie Cable Girls is gesitueerd in de jaren 20 waar we vier vrouwen volgen die gaan werken als telefonisten bij een telefoonmaatschappij. De serie vertelt dus eigenlijk de opkomst van de telefoon.
Lees de recensies die geschreven zijn over Cable Girls.

La Casa de PapelSoms hoeft een serie niet waterdicht in elkaar getimmerd te zijn om goed gevonden te worden. La Casa de Papel is een dergelijke serie. De Netflix misdaadserie, die oorspronkelijk van Antena 3 was, is uitgegroeid tot één van de populairste Spaanse series van dit moment. De serie heeft 7670 volgers op MijnSerie en die zitten met smart te wachten op het derde seizoen dat in april 2020 van start zal gaan. Deze serie, die voor het eerst is genomineerd, kan wel eens hoog gaan eindigen.
Lees de recensies die geschreven zijn over La Casa de Papel.

DarkDe mysterieuze Duitse Netflix serie Dark is dit jaar voor het eerst genomineerd. De serie ging op 1 december 2017 in première bij de streamingdienst en de fans hebben anderhalf jaar moeten wachten tot het tweede seizoen op 21 juni 2019 van start ging. Maar kennelijk heeft het lange wachten geen effect gehad op de kijkcijfers want de serie is inmiddels vernieuwd met een allerlaatste derde seizoen dat waarschijnlijk in 2020 te zien zal zijn.
Lees de recensies die geschreven zijn over Dark.

EliteIn 2018 werd deze Spaanse misdaadserie genomineerd in deze categorie en eindigde toen op een mooie derde plaats. Elite ging op 5 oktober 2018 in première en inmiddels heeft Netflix de serie ook al vernieuwd met een derde seizoen. Het tweede seizoen dat in zijn geheel op 6 september van start ging heeft ook acht afleveringen en mag rekenen op een trouwe schare fans. Op MijnSerie heeft het 1407 volgende leden en een 7.9/10 gemiddeld.
Lees de recensies die geschreven zijn over Elite.

The PierNieuw in de lijst is The Pier van Movistar+. Het is een Spaanstalige thrillerserie die te zien is bij Ziggo en NPO. De hoofdrolspeler is wellicht een verklaring voor de enorme populariteit van deze serie. Hij is namelijk Álvaro Morte, te zien als El Profesor in de serie La Casa de Papel. We volgen de succesvolle architecte Alexandra, die wordt geconfronteerd met haar ergste nachtmerrie wanneer ze het lichaam van haar man moet komen identificeren.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Pier.

QuicksandDe eerste Scandinavische serie in de lijst en gelukkig niet de enige is Quicksand. De Zweedse misdaadserie is op 5 april in première gegaan bij Netflix en is in feite een miniserie met maar zes afleveringen. De serie met een zeer vreselijk maar actueel thema gaat over een dodelijke schietpartij op een middelbare school. De serie heeft al twee Kristallen Awards binnengesleept. Eén voor beste televisie drama en één voor beste actrice Hanna Ardéhn. Kristallen is een officiële Zweedse televisie Award.
Lees de recensies die geschreven zijn over Quicksand.

The RainThe Rain is de tweede Scandinavische serie die verleden jaar werd genomineerd bij beste niet Engelstalige en beste bingewatch serie. Bij de eerste eindigde deze op een mooie tweede plaats, bij de laatste op een achtste plaats. In deze Netflix sciencefiction thrillerserie is de regen de grote vijand van de overlevenden van een biologische catastrofe. De serie is vernieuwd met een allerlaatste derde seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Rain.

Vis a VisVis a Vis is de zesde nieuwe serie in de lijst van niet Engelstalige series. Hoewel de serie al in 2015 in première is gegaan bij Antena 3 is deze pas echt opgevallen toen Netflix de serie opnam in zijn content. De misdaadserie heeft vier seizoenen gehad en alle vier zijn te zien op Netflix. Deze Spaanstalige serie zal waarschijnlijk ook hoge ogen gaan gooien in de MijnSerie van het jaar verkiezingen 2019. De serie scoort bij 1661 leden een mooie 8.5/10 punten.
Helaas zijn er nog geen recensies geschreven.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers, door de schrijvers en mijzelf zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.

Met vriendelijke keuzegroet,

Mandy
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Raxpherion
25 dec 2019 17:25 - 22 sep 2021 04:49
Hmm the Dark of la casa. Attack on titan een beetje vreemde eend in de bijt in dit rijtje. Hoort die niet gewoon bij anime categorie ?
Reageer
avatar_Arjensky
26 dec 2019 08:26 - 22 sep 2021 04:49
Ik heb in deze categorie eigenlijk niet zo veel series gekeken, maar mijn keuze gaat naar een wildcard: Marianne.
Reageer
avatar_brainbospsp
26 dec 2019 12:29 -
Hier staan veel goede series tussen maar mijn keuze gaat uit naar La casa de papel.
Reageer
avatar_Megafluffy86
26 dec 2019 15:39 -
Vis a Vis!
Reageer
avatar_TnTNL
27 dec 2019 07:14 -
Jeetje deze is wel echt heel pittig hoor. The Rain valt bij wikken en wegen wel af: vond het tweede seizoen toch een stuk minder. Dark blijft gewoon kwaliteit leveren en Attack on Titan is gewoon een beest van een anime. La Casa was ook het tweede seizoen weer ijzersterk. Ik kijk even wat de anime-lijst wordt....
Reageer
avatar_Chantal1981
27 dec 2019 07:26 -
La Casa de Papel
Reageer
avatar_Tamino2502
01 jan 2020 13:31 -
Wordt moeilijk
Reageer