Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Series en zingen en springen

Naar aanleiding van een bezoekje van Sinterklaas kwam ik op het idee voor deze column. Het gaat over de zin of onzin van sommige afleveringen in series.

En dan bedoel ik eigenlijk specifiek de muzikale afleveringen of musical-versies. In vele series willen de makers nog weleens de zogeheten tussenafleveringen maken. Dus een aflevering die eigenlijk weinig met de verhaallijn van doen heeft maar wat wel lekker de telling van de afleveringen opschroeft. Vaak zijn dat afleveringen waarin gezongen en gedanst wordt. En eerlijk gezegd zijn deze afleveringen mij een doorn in het oog.

Ik kijk er als het even kan liever niet naar, maar soms vergeet ik dat juist die aflevering een musical is. Dan ga ik dus lekker op de bank zitten, kopje thee erbij en verwachtingsvol start ik de desbetreffende serie en ja hoor… zang en dans. Ik verslik me dan bijna in mijn thee om gehaast naar de afstandsbediening te grijpen en vol walging de televisie uit te doen. Bah, weer een serie die verprutst is met zingende superhelden, dansende demonjagers, lallende komieken en ga zo maar door.

Je begrijpt het al, ik houd niet van musical en volgens mij horen die dingen ook niet thuis in een serie. Het is al erg genoeg dat ik in een The CW-serie regelmatig zingende tieners te zien krijg, maar een hele aflevering gaat me echt te ver. Stel je voor dat de beste fixer opeens gaat zingen, of de scheikundeleraar opeens een dansje gaat maken met zijn sidekick. Of een seriemoordenaar uit Miami opeens in zingen uitbarst terwijl hij vakkundig een lijk ontleedt.

Sorry hoor, maar dat beeld is mij een gruwel. Gelukkig zijn de makers zo slim om deze afleveringen te omzeilen bij bovenstaande series. Maar waarom dan wel bij een serie gebaseerd op een Archie-comic? Of er wel een jubileumaflevering van de Winchesters volledig mee verpesten. Ook wil ik niet zien dat het nichtje van Superman dansend door het leven gaat met de snelste man ter wereld. Zingen en springen; leuk in een musical maar niet in een serie.

En uiteraard snap ik dat sommigen onder jullie het geweldig vinden en er wellicht geen genoeg van kunnen krijgen. Maar hoe leuk zou je het vinden als de medische staf, de brandweer en politie van Chicago opeens rond een brandend huis aan het zingen slaan. Serieus, kan het nog erger. In mijn fantasie wel. Want die slaat nu, terwijl ik dit schrijf, volledig op hol. Ik zie Benedict Cumberbatch en Martin Freeman opeens dansend door Londen jagen op Moriarty.

Of Viola Davis die al zingend haar pleidooi houdt in de rechtbank. Maar waar ik het dan wel verwacht te zien zijn bij series als die van Dolly Parton. Maar ook de familie Lyon kan aardig uit de voeten met muziek. Maar om nu Idris Elba tapdansend een moordenaar te zien oppakken, dat gaat me net een brug te ver. Mijn vraag dus aan de makers: “Willen jullie alstublieft stoppen met deze onzinnige afleveringen, het is gewoon verspilling van mijn tijd en geld.”

Met vriendelijke zang en dansloze groet,

Mandy

Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_Arjensky
06 dec 2019 21:31 -
Helemaal met je eens. Mijn favoriet in negatieve zin is de finale van Transparent. Wat een drama.
Reageer
avatar_H3nDri3
06 dec 2019 22:11 -
Hopelijk zijn ze bij TheCW ermee gestopt. De 'musical' afleveringen van hun series zijn de slechts gewaardeerde afleveringen op IMDB. Als je niet genoeg materiaal hebt om 22/23 afleveringen te vullen, kort het seizoen dan gewoon in naar 20.

Vaak hoor je de cast zeggen dat zulke afleveringen zo leuk zijn om te maken, maar ik mag toch hopen dat ze ook naar de fans luisteren en er gewoon mee stoppen.
Reageer
avatar_BlackBiker
09 dec 2019 09:34 -
Eens. Over het algemeen vind ik die afleveringen ook niets toevoegen.
De Scooby Doo aflevering van Supernatural daarentegen vond ik wel erg grappig.
Reageer
avatar_Roeman
09 dec 2019 16:01
Die aflevering was zeker leuk, maar had net als een musical aflevering niets te aken met de serie. Dus eigenlijk alleen maar opvulling.
Reageer
avatar_BlackBiker
10 dec 2019 17:52
Supernatural heeft heel veel "Monster of the Week" afleveringen die niet heel erg voortborduren op de mythologie.
Zo zag ik deze aflevering ook. Alleen dan een geanimeerd monster ;-)
Reageer
avatar_Houtblokje
10 dec 2019 20:26 -
Ben het ook helemaal met je eens , echt vreselijk !
Maar waar ik dan wel weer helemaal blij van kan worden is als er een "groundhog day" aflevering voorbij komt . ( je weet wel...de dag waar geen einde aan komt en steeds weer overnieuw begint ) Die in supernatural en Xena bijvoorbeeld staan me nog helder voor de geest
Reageer
avatar_TragicError
30 dec 2019 15:37 -
Behalve de musical aflevering uit het vijfde seizoen van Buffy the Vampire Slayer, dat is wel weer een juweeltje. Daarnaast was de muzikale aflevering uit het derde seizoen van Xena Warrior Princess ook niet onaardig.
Reageer
avatar_Arjensky
08 jan 2020 14:12 -
@Mandy: ik hoop dat je naar Zoey's Extraordinary Playlist kijkt. Al is het maar één aflevering :)
Reageer
avatar_Roeman
08 jan 2020 14:19
Bijgewerkt op: 08 jan 2020 14:20
Haha, vind je het heel erg als ik die aan mij voorbij laat gaan...
Reageer
avatar_Arjensky
08 jan 2020 14:24
Zeer tegen mijn verwachting in moest ik er erg om lachen, al weet ik niet of ik een heel seizoen vol hou.
Reageer
avatar_BlackBiker
15 jan 2020 17:51 -
Speciaal voor Mandy, gaat over de serie Lucifer:
"Nog maar één seizoen en dan is het verhaal van Lucifer Morningstar alweer voorbij. Maar niet voordat we de nodige lol hebben gehad. Netflix geeft de serie namelijk een musicalaflevering. Jawel, dat betekent een zingende Lucifer!" :-)
Reageer

Laatste nieuws

Oktober 2020 ziet er nog steeds niet uit al gebruikelijk. Maar aan (nieuwe) series gelukkig nog geen gebrek.
Vandaag, 11:00
2
Family Guy is door FOX vernieuwd met een nieuw seizoen en Bob's Burgers is door het netwerk vernieuwd met twee nieuwe seizoen.
Gisteren, 14:00
Het derde seizoen van Amerikaanse sciencefictionserie Star Trek: Discovery gaat binnenkort in première. Het seizoen verschijnt kort daarna ook op Netflix.
Gisteren, 13:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Gisteren, 12:02
Het tweede seizoen van The Alienist, ook bekend als The Alienist: Angel of Darkness, met Dakota Fanning in de hoofdrol is vanaf eind oktober te zien bij Netflix.
Gisteren, 11:00
This Is Us zou oorspronkelijk 10 november terug keren met een nieuw seizoen, maar de Amerikaanse dramaserie gaat twee weken eerder dan gepland in première.
Gisteren, 10:00