Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Series en de goede, de slechte en de lelijkste

Series en de goede, de slechte en de lelijkste

Nee, dit is geen column over de film The Good, the Bad and the Ugly. Dit keer wil ik het hebben over de serie van het jaarverkiezing en de nieuwste categorie beste acteur en actrice.
Nu weet ik wel dat smaken verschillen. Wat de één geweldig vindt, vindt de ander vreselijk en visa versa. Ook dit jaar zal het niet heel anders zijn bij de verkiezingen. Helaas kun je niet iedereen tevreden stellen, zeker niet in verkiezingstijd. Maar hoe bepaal je nu of een acteerprestatie exceptioneel goed, slecht of erger is?

Niet eigenlijk, want het is vooral een kwestie van smaak. Maar soms kunnen zowel vriend als vijand niet om een bepaalde acteerprestatie heen. De seriefan zal zich vast nog wel Bryan Cransyon, Michael C. Hall (foto) en Benedict Cumberbatch herinneren. Of je de serie of series nou wel of niet goed vond/vindt waarin ze speelde, dat maakt dan niet zoveel uit. De acteerprestatie van deze mannen was/is van zeer hoog niveau.



Ook zal de seriefan zich vast nog Tatiana Maslany, Amy Adams (foto) of Sofia Helin herinneren. Deze dames wisten van een rol iets fantastisch te maken. Net dat beetje extra waardoor je meer en meer een serie in werd getrokken. De serie waarin ze dan meespeelden hoeft dan niet per definitie goed te zijn, maar de actrice en/of acteur werd door iedereen bejubeld. Dat de serie dan met de grond gelijk werd gemaakt deed niets af aan het acteerwerk.



Zo zijn er in de loop der jaren meer geweest. Acteurs of actrices die een serie aantrekkelijk maakten om naar te kijken. En dan hoeft zo’n persoon nu niet echt super knap of beeldschoon te zijn. Het is wat hij/zij doet met het script dat het bijzonder maakt. Maar helaas zijn er ook die niets kunnen met een script, hoe geweldig deze dan ook is. Dat zijn de acteurs m/v die een serie volledig weten te verprutsen.

Dit jaar zal de MijnSerie-lezer voor het eerst kunnen stemmen op een acteur of actrice die in 2019 een uitzonderlijk goede prestatie heeft neergezet. Of dat nu was in een serie die geweldig was of juist niet, dat doet er dus niet toe. Je schat de acteerprestatie naar waarde zeg maar, en niet de serie. Dat het lastig zal zijn begrijp ik maar al te goed. Want soms gaat het één hand in hand met het ander.

Dus slechte prestatie-slechte serie, goede prestatie-goede serie. Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Wellicht vind jij de serie waarin de acteur die jij heel goed vindt wel heel slecht en visa versa. En zo blijft kiezen altijd heel moeilijk en zal het ook dit jaar weer niet naar ieders tevredenheid gaan. Maar bedenk dat je altijd je stem kan laten horen door je nominaties alvast bekend te maken. Dit kun je doen via deze link.

Met vriendelijke acteergroeten,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

DAVE2804
DAVE2804 15 november 2019, 15:10
Interessante categorie wel. De eerste die mij te binnen schiet is Peter Dinklage. Het laatste seizoen van GoT viel dan weliswaar erg tegen, maar Dinklage was wederom fantastisch als Tyrion Lannister. Maar ik ga er nog even verder over nadenken, want er zullen er vast meer zijn geweest het afgelopen jaar.
Log in om een reactie achter te laten