Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Uitgelicht: Zin en onzin van reboots

De Amerikaanse zender FOX is in augustus gestart met de serie BH90210.

Daarin zijn precies dezelfde acteurs te zien als in de serie Beverly Hills, 90210. Alleen is het inmiddels twintig jaar later. De eerste aflevering van BH90210 werd in de Verenigde Staten nog redelijk bekeken, maar bij de tweede aflevering had bijna de helft van de kijkers alweer afgehaakt.

Wat is het nut van reboots? Dat is moeilijk te zeggen. Het lijkt erop dat zenders ervoor kiezen omdat ze hopen dat het voormalige publiek weer bereid is om te gaan kijken. Iets wat overigens helemaal niet vooraf zeker is. In het algemeen kun je stellen dat reboots meestal matige resultaten scoren of zelfs compleet floppen.

Een goede zenderleiding kiest niet voor reboots, maar durft te investeren in nieuwe en innovatieve televisieseries. Daar zou hun kracht moeten liggen. Een goede zenderleiding kiest er ook voor om te stoppen met een serie als het hoogtepunt voorbij is en gaat niet oeverloos lang door met een serie. Anders treedt het effect op dat we in Nederland zien met Goede Tijden, Slechte Tijden: de kijker vindt het niet meer boeiend en het kijkcijfer is gehalveerd.

In de jaren '80 keek ik regelmatig naar The A-Team. Dat was toen een spannende serie. Maar als je nu een aflevering terugkijkt is het langzaam, saai en eigenlijk behoorlijk irritant. Dat bewijst ook dat reboots van series niet zomaar in de huidige tijd passen. We zijn gewend geraakt aan snelheid en dynamiek, een scenario moet ons zelf aan het denken zetten en niet alles moet vooraf compleet voorspelbaar zijn.

Het zou televisiebazen sieren als ze voortaan gewoon afzien van reboots en durven te kiezen voor vernieuwing. Dus als ze precies het tegenovergestelde doen als wat John de Mol nu doet, die zijn zender SBS6 momenteel vult met allemaal programma's die hij heeft weggehaald bij RTL 4. Omdat hij eigenlijk geen enkel briljant nieuw idee heeft voor een programmering die de kijker niet zou willen missen.

Er is eigenlijk slechts één conclusie mogelijk: kappen met al die reboots!
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_E71
22 aug 2019 14:48 -
"Het zou televisiebazen sieren als ze voortaan gewoon afzien van reboots en durven te kiezen voor vernieuwing. Dus als ze precies het tegenovergestelde doen als wat John de Mol nu doet, die zijn zender SBS6 momenteel vult met allemaal programma's die hij heeft weggehaald bij RTL 4. Omdat hij eigenlijk geen enkel briljant nieuw idee heeft voor een programmering die de kijker niet zou willen missen."

En John de Mol's eerdere ideeën waren briljant? Ik kijk zelden of nooit wat op SBS6. Wat een bagger zender. Geldt overigens ook voor de vergelijkbare zenders van RTL en zo. Echt, ik kan nog steeds niet begrijpen dat programma's als temptation island zo populair zijn en dat je daar naar wilt kijken.
Reageer
avatar_H3nDri3
22 aug 2019 18:19 -
BH90210 is geen reboot. De acteurs spelen allemaal een versie van zichzelf. Een reboot is een serie of film opnieuw starten met een andere cast met de zelfde verhaallijnen.

En De Mol neemt geen programma's over van RTL4, maar neemt zijn eigen bedachte shows mee naar SBS6/Net5.

En kappen met reboots? Waarom? Er zijn ook succesvolle reboots geweest. Magnum, Hawaii FiveO, Lethal Weapon. En de reboot van The A-Team als film was aardig geupdate aan deze tijd.
Reageer

Laatste nieuws

Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Netflix heeft een trailer vrijgegeven voor het tweede seizoen van After Life met Ricky Gervais in de hoofdrol.
Vandaag, 10:00
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Gisteren, 16:00
2
Netflix heeft de releasedatum van de nieuwe komedieserie Space Force bekendgemaakt. Vrijdag 29 mei kunnen we de serie, die afkomstig is van de makers van The Office, bekijken op de streamingdienst.
Gisteren, 13:05
Het tweede seizoen van Homecoming, met een nieuw verhaal en een nieuwe actrice in de hoofdrol, start eind mei op Amazon Prime Video.
Gisteren, 12:00
Vanaf begin juni zend Fox elke maandag twee afleveringen uit van The Handmaid's Tale. Seizoen een en twee zijn achter elkaar te zien, het derde seizoen volgt later.
Gisteren, 11:00