Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: Stinissen

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom.
Wij hebben dan ook aan De Onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 82ste Onbekende Seriekijker is Henk Stinissen (56).

Henk Stinissen


Aantal serie-uren per week: Ik denk toch wel een uur of twintig omdat ik ook nog films kijk, ik kijk eigenlijk alles, al heeft komedie en animatie niet mijn voorkeur.
Allereerste serie ooit gezien: Dat zou een kinderserie moeten zijn geweest, ik denk Pippi Longstockings (Pippi Langkous) of zo iets in die trend.
Beste serie ooit: Dat is een makkelijke: dat is de originele Dallas , een betere serie is er nooit meer gemaakt.
Beste serie op dit moment: Dat zijn er veel maar vooral ziekenhuisseries met veel drama en liefdesperikelen ook de Chicago-series {Chicago Fire, Chicago Med en Chicago PD} vind ik lekker kijkvoer en dan nog alle Britse kostuumseries, daar ben ik ook fan van.
Serie die op de planning staat: Nee, wat ik kijk alles wat uit komt maar meestal wil ik wel als het bijvoorbeeld over een korte serie gaat alle delen in huis hebben voordat ik dat ga kijken. Ik heb nu bijvoorbeeld twee afleveringen van Chernobyl maar ik wacht dan tot dat ik ze in dit geval alle vijf binnen heb.



Henk Stinissen, zijn gebruikersnaam is Stinissen, 7 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Henk Stinissen ik ben 56 jaar en zit nu 6 maanden op mijn serie. Mijn serie naam is mijn achternaam.”



Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “In willekeurige volgorde, want elke serie heeft zijn genre, maar dat zijn dan Breaking Bad, Dallas, Oz, The Shield, ER, The Sopranos, The Waltons, Squadra Antimafia - Palermo Oggi, Spartacus: Blood and Sand en Tour of Duty. Dat zijn er wel tien want ik kon er echt geen vijf opnoemen...” Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Zogenaamde volwassen tekenfilms met humor, geen enkele uitzondering.” Welke series volg je op dit moment?: Dat zijn er toch wel een stuk of 30 als je televisieprogramma’s ook meerekent zoals guilty pleasure Temptation Island (NL/BE) hahahaha.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat?:Dallas Dallas en nog meer Dallas, ik was een groot JR fan.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Genot, ontspanning , andere gedachten, heerlijk toch?” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “De meeste series kijk ik samen met Frits, mijn hond, maar de ziekenhuis- en liefdesseries en de Chicago’s kijk ik met mijn vrouw. Ik ben op verschillende dingen afgekeurd maar daar wil ik het niet over hebben, hart, nieren en nog meer...”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Drama, daar zit alles in: verdriet, spanning en een vleugje humor.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc.?: “Meestal zijn de Britten beter in dramaseries. Ook de series uit Scandinavië kan ik waarderen al maken de Amerikanen ook goede series. Ik kijk dus alles.” Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? “Niet echt, als ik er een moet noemen doe ik andere weer te kort.”



Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst? “Ik heb het allemaal.” Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Dat mogen anderen doen maar wel hoog, hahhahaha, en naast mijn hobby op andere seriesites nu ook op MijnSerie.”



Henk Stinissen (Stinissen) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Binnenkort komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Henk, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum 16 mei 2019

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

stinissen
stinissen 21 juni 2019, 19:10
Leuk gedaan redactie
jakkepoes
jakkepoes 10 juni 2020, 08:14
Leuk Henk. Weer wat series die ik nu ook wil zien. Gr. Jan
stinissen
stinissen 10 juni 2020, 18:32
Toppie
Log in om een reactie achter te laten