Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Wat je van series leren kunt?! Designated Survivor

'Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut.’


Na twee seizoenen werd Designated Survivor door ABC gecanceld. Netflix besloot dat de serie voldoende perspectief had en bestelde een derde seizoen. In plaats van de twintig plus afleveringen uit de eerste twee seizoenen bestond het derde seizoen uit tien afleveringen. Een mooi aantal dat met een avond of twee bingen te kijken is.

Online wordt al druk gediscussieerd over of Netflix gaat besluiten tot een vierde seizoen. Ik schat zo maar in dat de kijkcijfers van dit derde seizoen dit voor een groot deel bepalen. In één van de artikelen die ik las met als kop ‘Zeven grote vragen die het vierde seizoen van Designated Survivor moet gaan beantwoorden’ stond: ‘Is President Kirkman overgestapt naar de ‘dark side’?’. Dat laatste is natuurlijk een verwijzing naar Star Wars, maar na het kijken van het derde seizoen besloop mij dit zelfde gevoel.

'Macht corrumpeert en absolute macht corrumpeert absoluut.’ Geen uitspraak van mijzelf, maar een van de Britse schrijver en historicus Lord John Dalberg-Acton uit 1887. In mijn vorige column had ik het naar aanleiding van Game of Thrones over politiek. We hebben het hard nodig, maar het is tegelijkertijd dodelijk. Het spel is in sommige gevallen even belangrijk, zo niet belangrijker als het hebben en houden van idealen. En op macht komen nu eenmaal niet altijd de meest aantrekkelijke heerschappen af.

Wat President Kirkman aan het begin van de serie onderscheidt met de beroepspolitici om hem heen is dat het van hem niet perse hoeft. Hij is President tegen wil en dank, maar nu we wat verder komen, gaat het verhaal van Dalberg-Acton steeds meer op. Kirkman is geen Frank Underwood, maar er zijn maar weinig mensen die in meer of mindere mate bestand zijn tegen wat hebben van macht met een mens doet.

Ik zelf ben benieuwd of de zeven vragen uit het eerder genoemde artikel ook daadwerkelijk worden beantwoord. Dus mocht hij er komen dan begin ik vol goede moed aan het vierde seizoen.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Dirty Diana gaat in productie bij Amazon, de serie is gebaseerd op de gelijknamige populaire podcast van Shana Feste. Demi Moore speelt de hoofdrol in de serie.
Vandaag, 09:00
Vanaf begin oktober is het eerste seizoen van de Amerikaanse fantasieserie Siren (2018) met Eline Powell (Game of Thrones) te bekijken bij Ziggo Movies & Series.
Gisteren, 16:00
Hoofdrolspeelster Liv Tyler verlaat de Amerikaanse dramaserie 9-1-1: Lone Star voor het tweede seizoen, mogelijk door de gevolgen van het coronavirus.
Gisteren, 15:00
Parisa Fitz-Henley (The Sinner) gaat de hoofdrol vervullen in de medische dramapilot Triage van Erica Messer, Jon M. Chu en David Cornue voor ABC.
vrijdag, 14:00
Er wordt een nieuw personage geïntroduceerd in Chicago PD. Adjunct-hoofdinspecteur Samatha Miller wordt gespeeld door een oude Empire actrice.
vrijdag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
vrijdag, 11:03