Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Series en kijken of niet kijken

Geïnspireerd door iemand die vertelde dat hij nog nooit van Tyrion Lannister uit Game of Thrones had gehoord klom ik in de pen om deze column te schrijven.

Op 14 april begon het allerlaatste seizoen van Game of Thrones en dan hoor je van iemand: Tyrion Lannister, wie is dat? Wat hoe, waarom weet je niet wie Tyrion (I drink and I know things) Lannister is? Maar kennelijk zijn er in dit universum dus mensen die geen enkel idee hebben wat Game of Thrones is. Of ze hebben ooit wel iets gehoord over het spel der tronen maar wie er in meespeelt en waar het over gaat, dat weten ze niet.

En dan ben je bereid om helemaal uit te leggen waar de serie over gaat, maar je weet dat het eigenlijk weinig zin heeft. Want deze persoon kijkt waarschijnlijk heel anders televisie dan jij. Als je dan even doorvraagt komen series nauwelijks voor in het leven van deze persoon. Ja, wat reality-series of Nederlandstalige series, een stuk of wat Brits eof Amerikaanse komedies, maar verder dan dat gaat het niet.

En daar sta je dan heel even met een mond vol tanden. Iemand die geen Game of Thrones kent, je kan het bijna niet geloven. Vooral niet als je door gaat vragen en deze persoon ook geen idee heeft waar The Walking Dead over gaat of series als The Blacklist of Grey's Anatomy, beide trending op MijnSerie. Maar gelukkig kent deze alleraardigste persoon wel series als Baantjer, Penoza en De Luizenmoeder.

Toch iets waar je tijdens de lunch of bij de koffiepauze even over kan praten. Tenminste als je zelf ook die series volgt. Want in mijn geval is het vaak lastig als iemand tijdens de koffiepauze gaat beginnen over de laatste aflevering van Temptation Island (NL/BE) of Wie is de Mol? En dan kunnen sommige mensen mij aankijken zoals ik kijk naar hen als ze vertellen niet naar Game of Thrones te kijken. Het is dus een kwestie van kijken of niet kijken. Ik kies graag met veel series voor het eerste.

Met vriendelijke kijkgroet,

Mandy
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Acteur Idris Elba sprak zich eerder al uit over een film over de Britse detectiveserie Luther, nu hint hij weer naar een mogelijke film.
Vandaag, 13:00
Netflix Nederland & Belgi├ź heeft via een trailer de nieuwe lanceerdatum van de interactive special van Unbreakable Kimmy Schmidt bekend gemaakt.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
Alle seizoenen van de Amerikaanse misdaadserie Dexter zijn nu exclusief te bekijken op Amazon Prime Video.
Vandaag, 10:00
2
Netflix heeft toch een zesde seizoen van The Crown aangekondigd, het aankomende vijfde seizoen zou eigenlijk de laatste zijn geweest.
Vandaag, 09:00
Het is bekend gemaakt dat actrice Javicia Leslie de nieuwe superheld van Gotham gaat worden. Dit nadat Ruby Rose aangaf te stoppen als heldin Batwoman.
Gisteren, 14:00
1