Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Series en kijken of niet kijken

Series en kijken of niet kijken

Geïnspireerd door iemand die vertelde dat hij nog nooit van Tyrion Lannister uit Game of Thrones had gehoord klom ik in de pen om deze column te schrijven.
Op 14 april begon het allerlaatste seizoen van Game of Thrones en dan hoor je van iemand: Tyrion Lannister, wie is dat? Wat hoe, waarom weet je niet wie Tyrion (I drink and I know things) Lannister is? Maar kennelijk zijn er in dit universum dus mensen die geen enkel idee hebben wat Game of Thrones is. Of ze hebben ooit wel iets gehoord over het spel der tronen maar wie er in meespeelt en waar het over gaat, dat weten ze niet.

En dan ben je bereid om helemaal uit te leggen waar de serie over gaat, maar je weet dat het eigenlijk weinig zin heeft. Want deze persoon kijkt waarschijnlijk heel anders televisie dan jij. Als je dan even doorvraagt komen series nauwelijks voor in het leven van deze persoon. Ja, wat reality-series of Nederlandstalige series, een stuk of wat Brits eof Amerikaanse komedies, maar verder dan dat gaat het niet.

En daar sta je dan heel even met een mond vol tanden. Iemand die geen Game of Thrones kent, je kan het bijna niet geloven. Vooral niet als je door gaat vragen en deze persoon ook geen idee heeft waar The Walking Dead over gaat of series als The Blacklist of Grey's Anatomy, beide trending op MijnSerie. Maar gelukkig kent deze alleraardigste persoon wel series als Baantjer, Penoza en De Luizenmoeder.

Toch iets waar je tijdens de lunch of bij de koffiepauze even over kan praten. Tenminste als je zelf ook die series volgt. Want in mijn geval is het vaak lastig als iemand tijdens de koffiepauze gaat beginnen over de laatste aflevering van Temptation Island (NL/BE) of Wie is de Mol? En dan kunnen sommige mensen mij aankijken zoals ik kijk naar hen als ze vertellen niet naar Game of Thrones te kijken. Het is dus een kwestie van kijken of niet kijken. Ik kies graag met veel series voor het eerste.

Met vriendelijke kijkgroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten