Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: yara_rymen

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom
Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 81ste Onbekende Seriekijker is Yara Rymen (18).

Yara Rymen


Aantal serie-uren per week: Dat hangt er heel vaak vanaf hoe veel schoolwerk of andere verplichtingen ik heb. Ik denk dat het gemiddelde cijfer rond de zeven uur per week ligt. Dit kan wel heel hoog oplopen naar bijvoorbeeld vijftien uur per week maar kan ook heel erg dalen naar twee uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: De allereerste serie die ik keek was Tik Tak. Het was een kinderprogramma dat vroeger elke avond op de televisie kwam rond het uur dat kleine kindjes moesten gaan slapen. Dit was bij mij dan ook het geval. Maar deze serie herinner ik me alleen maar van mijn grootmoeder die me zei dat ik het keek. De eerste serie die ik zelf ben begonnen te kijken en helemaal uitkeek was denk ik De Elfenheuvel. Het was nogmaals een kinderserie op Ketnet die ging over een elf die in de mensenwereld op zoek moest naar een meteoriet omdat anders de elfenwereld zou vergaan. Ik keek naar De Elfenheuvel alsof ik er zelf in meespeelde, zo mooi vond ik deze serie. Mijn fantasie was dan ook immens groot, ik wilde dan ook altijd geloven dat deze serie geen fabeltje was, maar een waargebeurde geschiedenis.
Beste serie ooit: Deze vraag kan ik meteen en met heel veel zekerheid beantwoorden: Rick and Morty. Deze serie heeft me door mijn treurige tijden gesleept, heeft me doen lachen tot mijn kaken niet meer wilden zakken en heeft me vooral geleerd dat absurde humor mijn favoriete soort is. Want dat is wel echt niet over het hoofd te zien bij deze serie.
Beste serie op dit moment: Ik vind het een moeilijke beslissing, maar ik denk toch wel Top Gear op het moment. Het zijn wel nog de afleveringen met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May. De andere presentatoren van nu vind ik iets minder, maar dat kan ook niet anders nadat je dat olijke trio hebt gezien.
Waarom ik deze serie nu zo geweldig vind, heeft drie redenen. De eerste reden luidt dat het trio die deze show presenteert gewoon magnifiek goed op elkaar afgestemd is. Hun humor is fantastisch en ze halen het bloed onder elkanders nagels vandaan. Gewoonweg heerlijk vind ik dat. Vervolgens is dit mijn lievelingsserie van het moment omdat het over auto’s gaat en hier ben ik heel erg in geïnteresseerd. Maar het gaat niet alleen om de directe feiten van de auto’s, het gaat ook over – en dan ga ik ineens over naar mijn laatste reden – de testen die het trio met deze auto’s doet. Deze testen zijn niet alleen grappig, maar ook nog eens leerrijk en vaak zelfs spannend. Ik kan de show gewoon niet omschrijven. Maar moest ik ertoe verplicht worden, zou ik kiezen voor het woord 'geniaal'.
Serie die op de planning staat: Zeker wel. Ik zou heel graag de serie Sons of Anarchy nog zien omdat deze serie over een motorbende gaat en omdat het mij een redelijk alternatieve en rebelse serie lijkt. Iets waar ik wel voor ben. Maar ook zou ik graag de serie Disenchantment kijken omdat deze van de makers van The Simpsons is en de serie Sex Education omdat iedereen hier zo verwonderd over doet. Ten slotte ben ik ooit The Crown beginnen te kijken maar ik denk op een iets te jonge leeftijd; ik was toen nog niet zo politiek of actueel aangelegd. Dit wil ik dus graag terug oppikken en opnieuw beginnen kijken.



Yara Rymen, haar gebruikersnaam is yara_rymen, 4 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Yara Rymen en ik ben 18 jaar oud. Schrijven doe ik al heel lang, namelijk vanaf het moment dat ik kon schrijven. Ik heb nog niet zo lang een account onder de naam yara_rymen op MijnSerie.nl, laten we zeggen een halfjaar. Het is namelijk heel toevallig hoe ik hier ben terechtgekomen. Ik zocht een kleine job/hobby waarin ik mijn passie kon uitwerken; schrijven. Maar ik wilde niet zomaar schrijven, ik wilde mijn mening kunnen zeggen over iets dat me zo hard interesseerde dat ik mezelf erin kon uitleven. En dit is wel zeker series en films. Ik voelde me dan ook vereerd toen ik bij MijnSerie.nl werd 'aangenomen' als columnist want het voelt alsof ik via deze weg mijn carrière als schrijfster ben gestart. Ik hoop dat ik voor deze site nog heel lang zal kunnen schrijven.”



Heb je een persoonlijke top5? Hoe ziet die eruit?: “1. Rick and Morty, 2. American Horror Story, 3. Friends, 4. How I Met Your Mother, 5. Family Guy.” Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?: “De slechtste serie die ik ooit heb gekeken vond ik BoJack Horseman. Er stond op Netflix dat deze serie voor 90% gerelateerd was aan Rick And Morty, maar dit was dus totaal niet het geval. De humor was zo slecht, naar mijn mening, en het draaide precies altijd maar om hetzelfde. Ik krijg dan ook een akelig gevoel bij deze serie.”



Welke series volg je op dit moment*?: “Op dit moment ben ik That 70's Show, Top Gear, Brooklyn Nine-Nine en The Good Place aan het kijken. Deze laatste zet ik erbij omdat er steeds opnieuw na een hele lange tijd een nieuwe aflevering bijkomt.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Zo ja, welke en hoe ging je daar mee om?: “Zeker wel. Een voorbeeld hiervan is Big Mouth. Ik vond deze serie zo luchtig, zo ontspannend en ook nog eens een beetje leerrijk. Zodra ik het eerste seizoen had gekeken en ik zag dat het tweede seizoen op Netflix stond, heb ik het op één avond helemaal gebinge-watched. Heerlijk hoor. Maar wel een beetje teleurstellend achteraf aangezien je dan niet echt meer iets hebt om naar uit te kijken.”



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Ik denk dat dit toch wel absurde humor is. Ik heb dit, zoals ik eerder al vertelde, ontdekt bij het kijken naar Rick and Morty. Deze serie is gewoonweg zo magnifiek fenomenaal in elkaar gestoken. Ik houd ervan om een aflevering te zien waarbij ik zo hard moet lachen en tegelijkertijd schreeuw: “What the f*ck?!”. Als dit het geval is, is het, in mijn ogen, een goede serie.” Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen?: “De meeste series waarnaar ik kijk zijn Amerikaanse series. Maar dit is puur toeval, want hier let ik eigenlijk helemaal niet zo op. Als een serie mij goed lijkt, kijk ik ernaar. Of deze nu Engelstalig, Franstalig, Duitstalig of Nederlandstalig is. Ik heb een hele tijd zelfs nog samen met mijn grootmoeder naar Sturm Der Liebe gekeken. Verschrikkelijk, achteraf bekeken, maar toen vond ik het geweldig. Waar ik wel heel erg van kan genieten, is wanneer een Belgische serie goed is. Dat vind ik geweldig. Dan ben ik een soort van trots omdat het van het land is waarin ik woon, denk ik. Dan voel ik me steeds opnieuw fier wanneer ik ernaar kijk. Maar niet op een arrogante manier, helemaal niet, gewoon op een gelukzalige, voldane manier.”




Jennifer Aniston uit Friends
Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?: “Mijn favoriete acteur is, heel mainstream, Johnny Depp. Hij kan gewoon alle gevoelens zo precies, zo mooi, zo eigen, zo uniek, zo geloofwaardig en zo diep overbrengen. Hij kan zichzelf laten verdwijnen in elk personage dat hij wilt, dat is geen probleem voor hem, maar toch steekt hij in elk karakter nog een klein beetje Johnny, nog een klein beetje unieke touch. Ook Daniel Radcliffe is één van mijn favoriete acteurs. Hier kan ik geen 'waarom' aan vastplakken, eigenlijk. Het is gewoon zo. Ik zie hem enorm graag spelen. Steeds wanneer ik hem ergens in zie spelen, steelt hij mijn hart en word ik enorm gelukkig. Mijn lievelingsactrice is Jennifer Aniston. Ze heeft zo ongelofelijk veel rollen gespeeld en deze heeft ze allemaal fenomenaal gebracht. Ze kan alles en ze doet het op haar manier. Deze vrouw is er één met karakter, met een eigen inspraak, met een eigen wil. In België woont er ook een ongelofelijk waanzinnige actrice, genaamd Sien Eggers. Zij veroverde mijn hart in Eigen Kweek en in vele andere series. Ze is zo’n onschuldige, schattige, trouwe vrouw. Ik stel me dan ook altijd voor dat ze in het echte leven zo is. En als je dat kunt laten overkomen, dan ben je een goede actrice.



Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Series betekenen wel heel wat meer voor mij dan gewoon ontspanning. Anders zou ik er denk ik ook niet mijn passie van schrijven in kunnen steken. Series zijn een steun voor mij, een steun die er altijd zal zijn. Een stoel die zich onder mijn billen schuift wanneer ik door mijn benen zak, een vinger die mijn tranen wegveegt wanneer ik het moeilijk heb. Series brengen een doel of een les met zich mee. Series zijn niet alleen maar ontspanning, ze zijn de voldaanheid voor het slapen gaan, de glimlach voor het naar je werk of school vertrekken, de rode ogen de volgende ochtend wanneer je weer eens hebt gebinge-watched. Ik vergelijk series met muziek: onmisbaar.”



Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Meestal kijk ik series op kot, alleen. Meestal kijk ik ze als een pauze tussen het leren door, vaak kijk ik ze tijdens het eten en soms kijk ik ze voor het slapen gaan in mijn vrije tijd. Als ik bij mijn vriend ben, kijken we ook vaak series. We hebben zo een aantal series die we alleen samen kijken en dus niet alleen mogen verder kijken. Het is soms wel lastig aangezien het altijd een week duurt voordat ik hem weer zie omdat ik op kot zit, dus dan moet ik steeds een week wachten voordat ik weer eens de serie kan verder kijken... frustrerend hoor! Mijn mama en ik kijken bepaalde series samen. Maar deze series kijken we rechtstreeks van de televisie, dus om de week is er dan een aflevering. De series die we samen kijken zijn American Horror Story en Scream Queens. Voor de rest kijken we niets samen.”



Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Meestal als ik een serie op televisie kijk, is dit een serie die ik samen met mijn moeder kijk omdat die dan om de week op televisie komt of gewoon niet op Netflix staat. Voor de rest kijk ik alleen maar series op Netflix, dit vind ik het handigste omdat ik op kot geen televisie heb staan.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: Goh, moeilijke beslissing. Ik denk dat ik mijzelf dan een 7,5 zou geven omdat ik wel ongelofelijk veel bezig ben met series kijken, maar films me nog net iets meer boeien. Dus ik scoor wel heel goed als seriefanaat want ik ben hier een freak in, maar toch niet tot het uiterste als ik het met de filmwereld vergelijk. MijnSerie past hier natuurlijk heel goed in, aangezien ik mijn gevoelens over series hierin kwijt kan. Ik schrijf op hoe ik me voel over een serie in een column en stuur het op, want hoe moet ik dit anders uitdrukken? Ik zou het niet weten. MijnSerie is mijn perfecte uitlaatklep om mijn liefde voor series te benadrukken.”

Yara Rymen (yara_rymen) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 16 mei komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Yara, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum: 6 februari 2019.

, 5
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten