Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Uitgelicht: Netflix krijgt meer filmkijkers, Videoland meer seriekijkers

Het gebruik van de streamingdiensten Netflix en Videoland door Nederlandse consumenten is aan het veranderen.

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper binnen het Telecompaper Consumer Insights panel. Bij Netflix is een lichte verschuiving in het gebruik zichtbaar van series naar films. Bij Videoland is juist een omgekeerde trend zichtbaar. Videoland wordt steeds meer gebruikt voor het kijken naar series in plaats van films.

In 39 procent van alle Nederlandse huishoudens is Netflix aanwezig, 9 procent van de Nederlandse huishoudens beschikt over Videoland. In het laatste kwartaal van 2018 gebruikte 55 procent van alle gebruikers Netflix voornamelijk om te kijken naar series. Een jaar eerder was dit nog 61 procent.

Videoland werd in het laatste kwartaal van 2018 door 67 procent van alle gebruikers vooral gebruikt voor het kijken naar series, tegenover 53 procent in het laatste kwartaal van 2017.

Bij Netflix lijkt een voorzichtige verschuiving zichtbaar te worden dat de SVOD-dienst steeds meer gebruikt wordt voor het kijken naar films. Netflix speelt hier zelf ook op in door de productie en het aanbieden van steeds meer Netflix Original Movies.

Videoland, onderdeel van RTL Nederland, wordt de laatste tijd juist sterker op het gebied van series, mede vanwege het groeiende aanbod van Nederlandse televisieseries en het ontbreken van films.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Vandaag, 10:56
Alle vier seizoenen van de Belgische dramaserie De Ridder zijn vanaf volgende maand te zien bij Ziggo Movies & Series.
Vandaag, 10:00
Bedenker Alex Pina werkt vanuit zijn hangmat aan het script van een nieuw seizoen van het populaire La Casa de Papel. Netflix heeft nog niets bevestigd.
Vandaag, 09:00
Dick Wolf (Law & Order) werkt met onder andere Robert Schenkkan (The Pacific) samen aan American Babylon, over de opbouw van Las Vegas.
Gisteren, 15:00
Emily in Paris met Lily Collins verhuist naar Netflix. De Amerikaanse dramedyserie, oorspronkelijk van Paramount Network, verschijnt aankomende herfst.
Gisteren, 14:00
1
De eerste twee seizoenen zijn te zien op Amazon en het derde seizoen is aangekondigd.
Gisteren, 13:00
3