Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Series en wachten en wachten en nog even wachten

Series en wachten en wachten en nog even wachten

Dat het vaak een tijd duurt om series te maken, dat snap ik wel, maar dat je soms meer dan twee jaar moet wachten op een vervolg...
Embed from Getty Images

Er zijn vele series die bestaan uit meer dan twintig afleveringen, maar ook series van slechts zes, tien of dertien afleveringen. En als die niet éénmaal per jaar worden uitgezonden kan het wachten soms heel lang duren. Zijn de kijkers bereid om soms zo lang te wachten op een volgend seizoen of kost het de zender/streamingdienst kijkers?

Het antwoord daarop op is meer nee dan ja. De kijker of seriefan is bereid om langer dan een jaar te wachten op het volgende seizoen. Zelfs langer dan twee jaar. Hoe komt dat en waarom moet de serieliefhebber zo lang wachten? Vaak heeft het te maken met acteurs, regisseurs en/of schrijvers die met een project bezig zijn, maar ondertussen ook nog andere projecten er naast doen. Dan moeten schema’s aangepast worden.

Ook kan het komen door locaties, weersomstandigheden, ongelukken en andere omstandigheden buiten de cast en crew om die roet in het eten gooien. Ook schrijversstakingen willen nog wel eens voor komen en daardoor de boel ophouden. Maar hoe komt het nu dat de fan ‘braaf’ blijft wachten op het volgende seizoen? De fan wil zich weleens laten horen op social media maar over het algemeen blijft deze trouw aan de serie.

Embed from Getty Images

Dat komt omdat de seriekijker heel graag wil weten hoe iets verder gaat. Wie heeft het gedaan en waarom? Of hoe loopt het af met die familie, vriendenclub of dorp/stad. De nieuwsgierigheid neemt in de meeste gevallen over van de boosheid voor het lange wachten. Want de opluchting is vaak groot als een zender/streamingdienst eindelijk aankondigt wanneer het volgende seizoen van start zal gaan. En dan zitten de fans massaal weer te kijken omdat het toch zo spannend en/of goed is.

Er zijn vele voorbeelden in serieland van series die uitermate lang op zich lieten of laten wachten en toch weer fantastische kijkcijfers behaalden. Maar soms duurt het wachten wel eens te lang. Want dan ben je draad kwijt. Hoe zat het ook alweer en wie was wie en hoe en wat deden ze ook alweer? Gelukkig voor de fan is er vaak een oplossing. Sommige zenders-streamingdiensten maken een uitgebreide terugblik, of houden daags voor het nieuwe seizoen begint een marathon van het voorgaande seizoen. Ook kun je sommige seizoenen in zijn geheel terugkijken of de dvd kopen is ook altijd een optie.

Maar hoe het ook zij, de seriefan is een geduldig mens, als het om een favoriete serie gaat in ieder geval, want deze blijft een serie trouw en zal weer gaan kijken al is het twee of meer jaar later. Ook veel gehoord is het feit dat men dan de tijd heeft om andere series te gaan kijken of de desbetreffende serie een aantal keren nogmaals te gaan zien. Maar hoe dan ook, soms duurt het wachten wel eens erg lang en wordt je geduld enorm op de proef gesteld. En dan maar hopen dat je geduld wordt beloond met een nog beter seizoen dan de voorgaande. Op welke serie zit jij al heel lang te wachten en op welke serie heb je juist niet gewacht en ben je boos en teleurgesteld mee gestopt? Of op welke serie zit je op dit moment te wachten tot er eindelijk weer een startdatum wordt aangekondigd?

Met geduldige wachtgroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (5)

Tragically
Tragically 7 maart 2019, 18:43
Jane the virgin, Babydaddy (die is gecanceld zonder een goed afsluitend einde dus dan kunnen we lang wachten denk ik zo), Lucifer en Sherlock (Komt hier nog wel een nieuw seizoen van?)
renzoroy
renzoroy 7 maart 2019, 23:12
Lucifer was gecancelled door fox, maar later overgenomen door Netflix. Die gaan een 4e seizoen maken, maar behalve dat die dit jaar zal uitkomen is een exacte releasedatum nog onbekend.

Over Sherlock heb ik dit kunnen vinden:

In January 2014, Moffat stated that a fifth series had been plotted by himself and Gatiss, however, by the release of the fourth series in January 2017, they had not yet decided whether to produce it. Cumberbatch and Moffat in particular have expressed interest in continuing at some point in the future, but there are no immediate plans.[103] As to the future of the series, Gatiss stated that due to the conflicting schedules of Cumberbatch and Freeman, a potential fifth season is still up in the air

Een 5e seizoen is dus niet uitgesloten, maar ik zie het somber in voor je.
DAVE2804
DAVE2804 7 maart 2019, 19:12
Ik denk dat er geen nieuw seizoen van Sherlock meer verschijnt. Benedict Cumberbatch en Martin Freeman zijn beide veel te druk met andere projecten. Of ze worden te duur. Ik wacht zelf op het tweede seizoen van Altered Carbon van Netflix. Het eerste seizoen was in Februari 2018. We zijn nu 1 jaar verder, maar volgens mij is er nog geen datum voor seizoen 2. Alleen de bevestiging dát er een tweede seizoen komt.
Christophe
Christophe 18 maart 2019, 12:18
Ik kijk uit naar de nieuwe seizoenen van Game of Thrones, Endeavour, Lucifer en Atypical.
thales
thales 29 maart 2019, 14:12
Ik wacht al heel lang op het nieuwe seizoen van breaking bad. ;-)
Log in om een reactie achter te laten