Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Serie en alcohol of thee

Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik een enorme theeleut ben. Ik drink het op de Britse manier, met melk.

Geen vruchtensmaakjes of ander soort smaken, gewoon Earl Grey of English Blend daar maak je mij het gelukkigst mee. Voel ik me blij, verdrietig, gespannen of druk bezig; een kop thee helpt mij de dag door. En ik vraag mij af hoe al die acteurs en actrices er over denken.

Vooral in Amerikaanse series wordt er lustig op los gedronken. Eén whisky hier en een wodka daar, het alcohol vloeit rijkelijk. Bij het minste of geringste wordt er naar de fles gegrepen. Nu weet ik wel dat acteurs tijdens de opnames geen echte whisky drinken, het is allemaal water met een kleurstof, ja soms koude thee. Of in het geval van wodka suikersiroop aangelengd met water.

Maar hebben de acteurs m/v nog überhaupt wel trek in een drankje alcohol of thee, na een lange draaidag? Er wordt namelijk tijdens de opnames zoveel gedronken dat het me lijkt dat je na de opnames geen drank, alcoholisch of niet, meer kan zien. En heb je dan ook nog wel trek? Ik zou na zoveel vocht geen hap meer door mijn keel krijgen.

In Groot Brittannië wordt er in series ook wel veel gedronken maar lang niet zoveel als in hun Amerikaanse tegenhangers. In de series uit Groot Brittannië zie je heel vaak de waterkoker als veelvuldig gebruikt voorwerp. Ze komen thuis en het eerste wat wordt opgezet is ‘the kettle’, een fraai woord voor fluitketel of waterkoker. Dit omdat ze aan de overkant van de Noordzee waarschijnlijk net als ik graag thee drinken na een lange werkdag.

Maar dan Scandinavische series, ik zie daar nauwelijks mensen drinken, zowel thee als alcohol. Een glas wijn of flesje water zie je wel eens voorbij komen, maar de hoeveelheden thee of whisky/wodka halen ze bij lange na niet. Ik denk dat het ligt aan de cultuur van het land. Want hier in Nederland zie je acteurs m/v vaker met een kop koffie op kantoor dan whisky. In Franse series zie je grote hoeveelheden wijn.

Conclusie: in Amerika drinken ze dus veel alcohol? Geen idee, maar het zou mij niets verbazen. Ik wil niet zover gaan om te zeggen dat er dus in Duitse series veel bier wordt gedronken, maar toch denk ik dat er ergens iets vast geroest zit in de seriemakers dat er veel whisky, thee, wijn of koffie gedronken moet worden tijdens scènes. Voor elke gebeurtenis is er wel een drankje beschikbaar in mooie glazen of rechtstreeks uit de fles.

Ik hou het het liefst bij een kopje thee, wat drink jij het liefst? Whisky, wijn, koffie, water of nog iets anders wat ik niet heb genoemd in deze dorstige column?

Met vriendelijke drinkgroet,

Mandy
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

The Dark Crystal: Age of Resistance is door Netflix gecanceld. Er zal geen tweede seizoen van de Amerikaanse fantasieserie verschijnen bij de streamingdienst.
Gisteren, 13:00
2
De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
maandag, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
maandag, 12:00
2
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
maandag, 11:00
De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.
maandag, 10:00
3
Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
maandag, 09:00