Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2018 - Beste niet Engelstalige serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie niet Engelstalige series. Vanaf maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Niet Engelstalige series, oorspronkelijk waren niet Engelstalige series niet echt mijn ding. Maar na een aantal erg goede Scandinavische series te hebben gezien en zelfs een Spaanstalige serie, ja inderdaad La Casa de Papel, was ik om. Intussen heb ik vele niet Engelstalige series gezien en ik moet zeggen sommige zijn helemaal niets, maar ja dat heb ik ook met Engelstalige serie. Maar een heleboel zijn absoluut de moeite waard om naar te kijken.

Vooral de Scandinavische series steken vaak met kop en schouders boven het gemiddelde uit. Dus ook nu weer hebben de schrijvers en leden van MijnSerie een mooie lijst van genomineerden opgeleverd. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik sommige series (nog) niet heb gezien, maar ze staan op mijn wensenlijst. Voor je denkt waar is La Casa de Papel, die heeft geen aflevering gehad in 2018 maar ik vermoed dat deze er volgend jaar zeker bij zal zitten. Niet tevreden met de tien genomineerden? Je kunt altijd je wildcard inzetten. Aan jullie de keus wie er op één komt te staan.

1983De serie 1983 is de allereerste Netflix Original uit Polen. Het verhaal speelt zich af in een nieuwe, dystopische wereld: het IJzeren Gordijn is nooit gevallen, de Sovjet Unie is in volle bloei en Polen staat onder het bewind van een militaire politiemacht. De oorzaak van deze alternatieve toekomst is een terroristische aanslag die plaatsvond in 1983. In 2003, na twintig rustige jaren, stuiten een jonge rechtenstudente en een verguisde politieagent echter op een oude samenzwering die Polen - en de rest van de wereld - weleens voor goed zou kunnen veranderen. Lees de recensie over de eerste aflevering van 1983.

Bad BanksBarry Atsma speelt in deze Duitse serie de bankier Gabriel Fenger en de meningen zijn hopeloos verdeeld. Want in Nederland is de serie nagesynchroniseerd uitgezonden en de kijker was daar niet over te spreken. Maar voor de Nederlandse kijker die het liever ziet in de oorspronkelijke versie, op Netflix is dat mogelijk. Lees de recensies die geschreven zijn over Bad Banks.

The Bridge (2011)Ik denk dat The Bridge de eerste niet Engelstalige serie is waar je niet omheen kan. De Zweeds/Deense serie over Saga Noren die als rechercheur te maken krijgt met misdaden die op de Zweeds/Deense grens zijn gepleegd. De misdaadserie kwam dit jaar tot een einde, maar we hebben altijd de dvd’s nog. Hier kun je de recensies nalezen die zijn geschreven over The Bridge (2011).

Cable GirlsCable Girls is de eerste Spaanstalige serie van Netflix en heeft inmiddels al drie seizoenen gehad en het vierde is aangekondigd. De serie is gesitueerd in de jaren 20 en volgt vier vrouwen met verschillende achtergronden die worden aangenomen als telefonisten bij een telefoonmaatschappij. Lees de recensie die geschreven is over Cable Girls.

La Casa De Las FloresNetflix lijkt grootgrossier wat betreft niet Engelstalige series, zo ook met deze Spaanstalige serie La Casa De Las Flores. In de serie volgen we de rijke, bijna perfecte familie de la Mora die een bloemenwinkel heeft. Virginia (Verónica Castro) is de matriarch van de familie en de manager de bloemenwinkel. Er is een recensie geschreven over het eerste seizoen, lees die hier.

La Catedral del MarAntena 3 zit achter de Spaanstalige historische serie La Catedral del Mar. De serie speelt zich af in de veertiende eeuw en is gebaseerd op de bestseller van Ildefonso Falcones. De achtdelige serie La Catedral del Mar is in Nederland te zien bij Netflix. Lees hier de recensie over het eerste en enige seizoen van La Catedral del Mar.

Dogs of BerlinDe eerste aflevering van Dogs of Berlin kreeg van Karin Witowski een negen. Geen slecht begin dus voor de Duitse Netflix-serie over een tweetal rechercheurs die onderzoek doen naar een moord op een Turks-Duitse voetballer. Het eerste seizoen ging op 7 december in première en telde tien afleveringen.

EliteElite is de Spaanstalige misdaadserie van Netflix. Daarin kijken we over over de schouders van drie arbeiderskinderen mee die naar de meest exclusieve school van Spanje gaan. Dit is een gedwongen keuze, want nadat hun eigen school is verwoest door een aardbeving moeten ze ergens anders naar school. Het leidt tot een confrontatie tussen de arme en rijke studenten. De serie is inmiddels vernieuwd met een tweede en derde seizoen. Lees hier de recensie over het eerste seizoen van de tiendelige misdaadserie.

GreyzoneGreyzone is de tweede Zweeds/Deense serie in de lijst maar dat is het enige wat de thrillerserie gemeen heeft met The Bridge (2011). Greyzone (Gråzon) draait om een mogelijke aanslag in Scandinavië, die de Zweedse en Deense veiligheidsdiensten uit alle macht proberen te voorkomen. Door de hoge tijdsdruk en aanhoudende dreiging lopen de emoties bij de betrokkenen echter hoog op. Daarbij belandt drone-ingenieur Victoria Rahbek in een nachtmerrie wanneer ze in haar eigen huis in gijzeling wordt genomen door terroristen die in het bezit zijn van nucleaire wapens.
Lees de recensie die geschreven is over Greyzone.

The RainThe Rain is de Deense thrillerserie van Netflix. Als regen je ergste vijand wordt, wat doe je dan? Dat is de vraag die de serie zichzelf stelt. Maar uiteraard gaat The Rain over meer. Over overleven en over goed en slecht en welke eigenschappen er in de mens naar boven komen als een catastrofe je wereld verwoest. De serie The Rain is al vernieuwd met een tweede seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Rain.

Dit waren alle tien de genomineerden die door jullie lezers en door de schrijvers zijn genomineerd. Mocht je toch een andere serie willen kiezen, gebruik dan je wildcard. Succes met stemmen.

Met vriendelijke keuzegroet,

Mandy
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_tweemaalh
26 dec 2018 14:26 -
Ik ga voor The Bridge. Prachtig einde van een sterke serie. The Rain heb ik ook gezien en die vond ik wel aardig, maar haalt het niet bij The Bridge
Reageer
avatar_JanWillemK
26 dec 2018 20:12 -
Ik kan niet zeggen dat ik ook maar 1 van deze series gezien heb maar The Rain spreekt mij nog het meeste aan.. Die staat ook op mijn lijstje.
Reageer
avatar_DAVE2804
30 dec 2018 05:14 -
The Bridge is de enige serie hiervan die ik gezien heb, op het laatste seizoen na. Dat staat gepland voor het nieuwe jaar.
Reageer
avatar_thujabinah
03 jan 2019 21:36 -
Geen enkele van deze series gezien .misschien the bridge bekijken.
Reageer