Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Serie van het Jaar 2018 - Beste sciencefictionserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie sciencefiction. Vanaf maandag 7 januari tot en met maandag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Sciencefiction. Wat voor futuristische dingen hebben we dit jaar gezien?

Aliens? Check.
Rampscenario’s voor de toekomst? Check.
Bijzondere krachten? Check.
Robots? Check.
Tijdreizen? Check.

Het was weer een bijzonder jaar. Drie nieuwe series zijn genomineerd naast de oude bekenden. Ook de verrassende winnaar van twee jaar geleden staat weer in het lijstje en een nieuwe nominatie die het denk ik heel goed gaat doen.

Kortom, er is weer genoeg te kiezen! Hieronder het lijstje met genomineerden in alfabetische volgorde. Succes met stemmen!

Altered CarbonDuister, hard en soms een tikje ingewikkeld. Dat is deze nieuwe Netflix-serie. Vooral de goede acteerprestaties werden geroemd. Is dat genoeg voor een podiumplek?
Lees de recensies die geschreven zijn over Altered Carbon.

ColonyHelaas het laatste jaar dat Colony genomineerd kan worden. De magere hein van de series heeft toegeslagen en Colony komt niet meer terug. Misschien daardoor des te belangrijker dat de serie het dit jaar goed doet in de verkiezingen?
Lees de recensies die geschreven zijn over Colony.

Doctor WhoDoctor Who. Het blijft een vreemde serie. Je hebt een duidelijke fanbase die alles vanaf seizoen één (of vijf) gekeken heeft en een groep mensen die het niets vindt. Maar, iédereen kent de serie. Met de komst van Jodie Whittaker is de serie een nieuwe weg ingeslagen waar de meeste mensen wel tevreden over zijn. Titelkandidaat?
Lees de recensies die geschreven zijn over Doctor Who.

Lost in Space (2018)Sommige mensen vonden het verhaal van Lost in Space (2018) uitgemolken tot op het bot. Kun je dit verhaal nóg een keer vertellen zonder dat het saai wordt. Aan de reacties van de kijkers te horen wel.
Lees de recensies die geschreven zijn over Lost in Space.

ManifestEigenlijk is Manifest het exact tegenovergestelde van Lost. Bij Lost was iedereen zoveel jaar op het eiland, bij Manifest zaten ze juist zoveel jaar in een vliegtuig. Het begin van Manifest vertelt een intrigerend verhaal, dus zeker de juiste keuze om hen in dit rijtje op te nemen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Manifest.

Star Trek: DiscoveryTrekkies opgelet! Er is weer een Star Trek serie genomineerd. Ik heb het tweede seizoen nog niet gezien, maar het schijnt alleen maar beter te worden. Met zo’n grote cultstatus zou deze serie wel eens een kanshebber voor de titel kunnen zijn.
Lees de recensies die geschreven zijn over Star Trek: Discovery.

The Handmaid’s TaleMay the Lord open. Ikzelf ben pas net begonnen aan deze serie. Wat een bak aan kwaliteit loopt hier rond. In Nederland beschikbaar op Videoland en zeker de moeite waard om te gaan zien. Maar hebben genoeg mensen dit al gezien voor een podiumplek?
Lees de recensies die geschreven zijn over The Handmaid’s Tale.

The 100De verrassende winnaar van twee jaar geleden en runner-up van vorig jaar. Niemand zag dit aankomen, ik ook niet. The 100 blijkt een iets minder verborgen pareltje te zijn dan ik dacht. Voor een zender als The CW, die over het algemeen geen groot publiek kan bekoren én niet altijd de kwaliteit aflevert waar de critici blij mee zijn, is dit een bijzondere serie. Prolongeert The 100 zijn titel of moeten ze hem afstaan?
Lees de recensies die geschreven zijn over The 100.

WestworldMisschien toch wel de verrassendste verliezer van twee jaar geleden. Ik had mijn geld ingezet op Westworld als winnaar, maar dat bleek helemaal anders te gaan. Fijn dat dit kan gebeuren want dat houdt deze verkiezingen ook spannend! Wellicht dat Westworld er dit jaar vandoor gaat met de titel? Aan de kwaliteit van seizoen twee zal het niet hebben gelegen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Westworld.

12 MonkeysOok bij 12 Monkeys is het de laatste keer dat er een nominatie inzit. We hebben de inmiddels al op de seriebegraafplaats begraven serie toch weer even opgehaald uit het verleden en in dit lijstje gegooid. Roemloos ten onder of stoppen op je hoogtepunt? De tijd zal het leren…
Lees de recensies die geschreven zijn over 12 Monkeys.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (13)

avatar_Tjuz
30 dec 2018 16:07 -
Wat mij betreft had er wel plaats gemaakt kunnen worden voor Counterpart en The Expanse als ik zo naar de nominaties kijk!
Reageer
avatar_Hangmat
30 dec 2018 16:47
Zet dan gerust je wildcard in! Het blijft een lijst die samengesteld is door velen, maar nooit iedereen kan bekoren! :)
Reageer
avatar_JanWillemK
30 dec 2018 20:26 - 30 dec 2018 20:27
12 Monkeys!

Altered Carbon was ook erg goed.
Reageer
avatar_tweemaalh
30 dec 2018 20:44 -
Doctor Who voor mij dit jaar
Reageer
avatar_E71
31 dec 2018 15:15 -
Westworld!
Reageer
avatar_DAVE2804
31 dec 2018 17:10 -
Altered Carbon was zeer goed, maar ik kies toch voor The Handmaid's Tale. Dat is echt een topserie!! Tweede seizoen van Westworld moet ik nog bekijken, dus daar kan ik geen oordeel over geven (seizoen 1 was ge-wel-dig, dat wel) en Star Trek: Discovery was gewoon prima.
Reageer
avatar_thujabinah
01 jan 2019 13:06 -
The 100 , colony, the manifest. Drie toppers .
Reageer
avatar_lotus2211
02 jan 2019 00:17 -
The 100 and the Colony top
Reageer
avatar_Solis
02 jan 2019 20:20 -
Makkelijke keuze. Westworld.
Reageer
avatar_EveroN
05 jan 2019 02:58 -
Sluit me aan. Westworld
Reageer
avatar_miriambrink05041977
05 jan 2019 10:21 -
Westworld
Reageer
avatar_charl0tt3
07 jan 2019 20:29 -
Ik snap dat een wildcard sowieso geen kans zal maken, maar ik had graag voor de moeite toch een wildcard willen inzetten op supernatural.Jammer dus dat die keuze er niet is. Wie weet volgend jaar dan maar en.
Reageer
avatar_Roeman
07 jan 2019 22:20
Dat komt omdat Supernatural een bovennatuurlijke serie is en geen sciencefiction.
Reageer

Laatste nieuws

MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 16:09
Comic Con is voorbij, het nieuws komt nu mondjesmaat binnen. We hebben het nieuws van 27 juli tot en met 2 augustus voor je verzameld.
Vandaag, 09:00
De nieuwe dramaserie Filthy Rich (US) gaat eind september in première en het eerste seizoen van L.A.'s Finest wordt vanaf eind september uitgezonden bij FOX.
Gisteren, 12:00
Als er niets meer verandert gaan de opnames van de Amerikaanse actie politieserie S.W.A.T. (2017) aankomende week weer van start.
Gisteren, 11:00
Damon Wayans Jr. (Happy Together (2018)) zal de hoofdrol spelen in een nieuwe actie komedieserie van David Caspe, Matthew en Daniel Libman voor Peacock.
Gisteren, 10:00
Er komt een einde aan La Casa de Papel. Het Spaanse succes van Netflix zal met het recent aangekondigde vierde seizoen (vijfde deel) eindigen.
Gisteren, 09:00
3