Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uitgelicht: Netflix lijkt voorlopig onverslaanbaar

Uitgelicht: Netflix lijkt voorlopig onverslaanbaar

Netflix heeft inmiddels 137 miljoen abonnees en investeert enorme bedragen in eigen producties. Daarmee is de streamingdienst vrijwel onverslaanbaar geworden.
Allerlei partijen hadden interesse om de rechten van de veertien jaar oude serie Friends te kopen, maar volgens The New York Times heeft Netflix gewoon 100 miljoen dollar betaald om Friends ook in 2019 te kunnen aanbieden. Dat is meer dan een verdrievoudiging van de 30 miljoen dollar die Netflix tot op heden heeft betaald voor de langlopende serie over zes vrienden in New York. Andere partijen kunnen zo’n stap onmogelijk zetten omdat ze er geen geld voor hebben.

6732 DisneyPlus

Wel komt in de loop van 2019 de streamingdienst van Disney. Het bedrijf kondigde onlangs aan dat Disney+ wordt gelanceerd met vijf centrale hubs: Disney’s eigen films en series, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Of op die manier een serieuze concurrent van Netflix ontstaat blijft niettemin nog maar de vraag. Want hoeveel Netflix-abonnees willen ook nog een abonnement bij Disney?

In Nederland hebben de publieke en commerciële omroepen de gezamenlijke streamingdienst NLZiet. Maar veel Nederlanders hebben daar nog nooit van gehoord, omdat RTL nadrukkelijk de dienst Videoland promoot en de publieke omroep steeds verwijst naar NPO Start en NPO Start Plus. In de muziekindustrie heeft Spotify aangetoond dat schaal en compleetheid essentieel zijn als je een groot publiek wilt bereiken. Het zou verstandig zijn als de partijen die deelnemen aan NLZiet meer tijd en energie steken in het creëren van één goed, toegankelijk Nederlands platform. Doen ze dat niet op korte termijn, dan gaat het geld van Nederlandse kijkers gewoon naar Netflix, die ook steeds meer Nederlandse series, films en kinderprogramma's zal aanbieden.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (10)

TnTNL
TnTNL 14 december 2018, 07:58
Disney is leuk voor ouders met kinderen denk ik. Ik verwacht zelf niks te missen.
anonymous
anonymous 14 december 2018, 08:37
Op Marvel na heeft Disney+ niks waar ik geld voor zou willen betalen idd. De Marvel films kijk ik in de bioscoop en voor 3 of 4 series per jaar ga ik geen abonnement nemen.

Door Disney weet je nu al dat er geen series komen met de rauwheid van een Outlander, Game of Thrones, Banshee of Westworld, dus allemaal series voor de familie.
TnTNL
TnTNL 14 december 2018, 09:23
Ja precies, ik begon zelf een beetje Marvel-moe te worden. Wéér een superheld. Ik snap wel dat het voor de echte fans een bummer kan zijn.
anonymous
anonymous 14 december 2018, 08:41
Mooi dat Netflix allerlei eigen producties canceld, maar wel 100 miljoen over heeft voor een serie die 15 jaar geleden is gestopt en al honderden keren is herhaald op tv.

Geeft wel mooi aan waarom (Amerikaanse) productiehuizen bereid zijn om miljoenen te betalen aan hun cast voor een succesvolle serie. Hoeveel miljard zou Friends tot nu toe al hebben opgebracht?
TnTNL
TnTNL 14 december 2018, 09:22
Netflix* ;-)
anonymous
anonymous 14 december 2018, 09:25
Heb het aangepast :) Tijdens het typen nog geen koffie gehad, dan maak je zulke fouten.
RooRay
RooRay 16 december 2018, 12:58
Welke series bedoel je? De marvel series op netflix was te verwachten dat die niet meer verleng gingen worden.
anonymous
anonymous 16 december 2018, 14:42
Heb ik Marvel genoemd dan? Ik bedoel de 100% echte Netflix series. Het is ondertussen al een beste lijst die niet meer terugkeren, maar een paar series die ik zelfde volge en wel jammer vond dat ze vanwege geld niet verder zijn gegaan met deze series. Sense8, Marco Polo, Everything Sucks en Seven Seconds. Nu waren Marco Polo en Sense8 dure series, maar met die 100 miljoen van Friends had je de andere twee makkelijk allebei een 2e seizoen kunnen geven. Herhalingen van Friends kan ik ook zien op Comedy Central.
Christophe
Christophe 18 december 2018, 12:19
In de Disney back catalogue zitten ook alle series (en tv shows) van ABC en daar zitten best wel wat grote kleppers bij. En ook televisieshows zoals The Bachelor en American Idol en zo. Doe daar de Marvel en Star Wars series bij en je zou wel eens een geduchte concurrent kunnen hebben voor Netflix. Behalve Disney zie ik niemand die een bedreiging zou kunnen worden voor Netflix.
renzoroy
renzoroy 18 december 2018, 19:03
Amazon wordt ook steeds groter en die heeft ook al aardig wat series besteld voor in de toekomst. Ook Hulu (o.a. Handmaid's Tale, Future Man en Castle Rock) gaat wel een aardige concurrent worden als die dadelijk wereldwijd beschikbaar is.
Log in om een reactie achter te laten