Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2018 - Beste nieuwe serie

Serie van het jaar 2018 - Beste nieuwe serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2018 en behandelt de categorie nieuwe serie. Van maandag 7 januari t/m maandag 4 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.
Het afgelopen jaar zat weer boordevol nieuw seriegenot. Het was dan ook zeker niet makkelijk om slechts tien series te nomineren voor deze categorie. Samen met de leden van MijnSerie en mijn medeschrijvers is er toch een mooi lijstje in elkaar gezet. In tegenstelling tot vorig jaar zijn de Netflix series deze keer niet in de meerderheid.

De tien genomineerden voor Beste nieuwe serie 2018 variëren in genre en zijn allen sterke kanshebbers. De keuze ligt nu bij jullie. Wordt het The Haunting of Hill House met onze eigen Michiel Huisman, of toch het veelgeprezen Killing Eve? We zullen het zien, maar nu eerst stemmen!

9-1-1



In de eerste week van het nieuwe jaar kwam 9-1-1 uit, een nieuwe serie van FOX. Het brein achter de serie is Ryan Murphy, bekend van Glee, Scream Queens, American Horror Story en meer. De serie volgt een team van eerstenhulpverleners die elke dag hun leven wagen om mensen in nood te helpen. Naast de indrukwekkende hulpacties focust de serie ook op de persoonlijke levens van de bemanning. 9-1-1 is inmiddels al bezig in haar tweede seizoen. Bekende namen als Angela Bassett, Connie Britton en Jennifer Love Hewitt spelen mee.
Lees de recensies die geschreven zijn over 9-1-1.

A discovery of Witches



A discovery of Witches is gebaseerd op de bekende boekenreeks, geschreven door Deborah Harkness. De serie is ontvangen met lovende kritieken en een tweede en derde seizoen zijn inmiddels bevestigd. De Britse serie, met Teresa Palmer en Matthew Goode in de hoofdrollen, draait om Diana Bishop. Bishop is een ontzettend krachtige heks, maar dat weet ze zelf niet. De serie volgt haar persoonlijke ontwikkeling en de relatie die opbloeit tussen haar en vampier Matthew Clairmont.
Lees de recensies die geschreven zijn over A Discovery of Witches.

Altered Carbon



Deze sciencefictionserie van Netflix speelt zich af in de verre toekomst. De herinneringen en het bewustzijn van een individu kunnen worden opgeslagen in een klein schijfje achter in de nek. Dit schijfje zorgt ervoor dat je voor eeuwig kunt leven, als je het geld hebt tenminste. Crimineel Takeshi Kovacs wordt ingehuurd door de schatrijke Laurens Bancroft om een moord op te lossen, namelijk de moord op Bancroft zelf. Na bijna zes maanden heeft Netflix de serie toch vernieuwd met een tweede seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Altered Carbon.

Bodyguard



Alweer de tweede Britse serie in deze lijst. Bodyguard is een politieke thriller van BBC One, in Nederland is de serie te zien op Netflix. Met in de hoofdrol Games of Thrones-alumni Richard Madden scoorde deze serie hoge ogen in het Verenigd Koninkrijk. Ook onder de MijnSerie-leden is Bodyguard populair. De serie volgt David Budd, een gespecialiseerde bodyguard die minister Julia Montague moet gaan beschermen. Dit doet hij met tegenzin, want haar politieke overtuigingen staan voor alles wat Budd veracht.
Lees de recensies die geschreven zijn over Bodyguard.

Impulse



Impulse is een sciencefictionserie van YouTube (ja, YouTube inderdaad). De serie focust zich op Henrietta, een tiener die erachter komt dat kan teleporteren. De serie behandelt onderwerpen als aanranding en zelfontdekking en is een echte verborgen schat. Wellicht is deze serie niet zo bekend als de anderen in deze lijst, maar zeker net zo goed. Het tweede seizoen zal in 2019 te zien zijn.
Lees de recensies die geschreven zijn over Impulse.

Killing Eve



Met de veelgeprezen acteerprestaties van Sandra Oh en Jodie Corner hoort Killing Eve zeker in dit rijtje thuis. De BBC America serie draait om huurmoordenares Villanelle en MI5 officier Eve Polastri. Eve stuit op Villanelle’s spoor en er ontstaat een intrigerende, obsessieve relatie tussen de twee vrouwen. Killing Eve is door Time verkozen tot de beste serie van 2018 en staat daarnaast ook op het lijstje van The New York Times. Het tweede seizoen komt naar alle waarschijnlijkheid uit in 2019.
Lees de recensies die geschreven zijn over Killing Eve.

Sharp Objects



Deze HBO-miniserie is gebaseerd op de roman van Gillian Flynn, auteur van onder andere Gone Girl. Amy Adams speelt de hoofdrol en doet dit fantastisch. De donkere serie draait om Camille Preaker die naar haar geboorteplaats terugkeert om de moord op twee jonge meisjes te verslaan. Deze opdracht brengt haar terug naar haar ouderlijk huis, waar niet al te geweldige herinneringen op haar wachten. De oorspronkelijke order voor een miniserie zal standhouden want de serie krijgt geen tweede seizoen, in tegenstelling tot Big Little Lies. Deze HBO serie was oorspronkelijk een miniserie, maar werd toch vernieuwd voor een tweede seizoen.
Lees de recensies die geschreven zijn over Sharp Objects.

The Chilling Adventures of Sabrina



The Chilling Adventures of Sabrina is de veelbesproken Netflix horrorserie die in oktober gelanceerd werd. De serie is gebaseerd op de gelijknamige Archie Horror comics en heeft, naast de karakters, geen relatie tot de jaren 90 sitcom Sabrina The Teenage Witch. The Chilling Adventures of Sabrina vertelt het verhaal van Sabrina Spellman, een jonge half-heks die de keuze moet maken tussen haar gewone mensenleven, en het leven van een Satan-vererende heks. De cast bevat onder andere nieuwkomer Kiernan Shipka en Disney-alumni Ross Lynch.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Chilling Adventures of Sabrina.

The Haunting of Hill House



The Haunting of Hill House is de eerste echte Netflix serie in deze lijst en is geïnspireerd door de klassieke Gothic horrorroman van Shirley Jackson. Door veel promotie en marketing was The Haunting of Hill House een van Netflix’s meest geanticipeerde series van 2018. De serie speelt zich of een afgelegen herenhuis waar al snel bovennatuurlijke verschijnselen plaatsvinden. De cast van deze horrorserie bevat Nederlander Michiel Huisman en andere bekende namen als Elizabeth Reaser en Kate Siegel.
Lees de recensies die geschreven zijn over The Haunting of Hill Hous.

Tom Clancy's Jack Ryan



Deze Amazon thriller ging in augustus in première en is ontvangen met gemixte kritieken. Toch werd Tom Clancy's Jack Ryan, met de bekende karakters uit het Ryanverse, verschillende keren door de MijnSerie-leden genoemd als beste nieuwe serie. Jack Ryan is een onervaren CIA-analist, in deze versie richten de makers zich op hedendaags terrorisme en speelt het verhaal zich grotendeels af in het Midden-Oosten. Het volgende seizoen zal in Zuid-Amerika plaatsvinden.
Lees de recensies die geschreven zijn over Tom Clancy's Jack Ryan.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

tweemaalh
tweemaalh 5 januari 2019, 14:10
Ik ga voor Bodyguard of Killing Eve. Twee series waar ik reikhalzend naar uit heb gekeken en die mijn verwachtingen ook meer dan waar maakten
DAVE2804
DAVE2804 5 januari 2019, 15:47
Altered Carbon is de enige serie uit dit rijtje die ik gezien heb vorig jaar, dus dan is het best lastig. Ik was echter wel erg onder de indruk van deze serie, dus stem ik toch maar in deze categorie.
Solis
Solis 5 januari 2019, 18:41
Ik vond Bodyguard verrassend goed.
mg00079
mg00079 6 januari 2019, 09:03
Sharp Objects
Log in om een reactie achter te laten