Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De gevolgen van series: Geluk

De gevolgen van series: Geluk

Is het niet merkwaardig dat series ons het gevoel kunnen geven dat we er toe doen? How I Met Your Mother is zo'n serie die je het gevoel van geluk leert kennen.
Het was met pijn in het hart dat ik de laatste aflevering van How I Met Your Mother bekeek. Zo’n geweldig deugdelijke serie waarbij ik lachte dat het lelijk was en schreide dat het pijn deed aan mijn ogen. Door deze heerlijke serie voelde ik me zoals het hoort: gelukkig.

Alles vertrok vanuit een simpel verhaal: Ted Mosby vertelt in het jaar 2030 aan zijn kinderen hoe hij hun moeder heeft leren kennen. Maar hiervoor moet hij natuurlijk een lang en uitgebreid verhaal meedelen waarin vooral humoristische maar ook zwaarmoedige en serieuze momenten voorkomen.

Hoe dit alles aan elkaar geplakt is, hoe de auteur op bepaalde, simpele maar o zo geestige gebeurtenissen is gekomen, dat is gewoon subliem.

Ik moet wel toegeven dat ik de laatste aflevering van How I Met Your Mother maar armzalig vond: er vond een draai in het verhaal plaats die naar mijn mening niet klopte. Toch heeft deze eindeloos magnifieke serie mij als individu zeker en vast aangetast. Het binge-watchen van dit meesterwerk gaf me een gevoel dat ik niet kan beschrijven. Een gevoel waardoor het minder goede einde vergeten was. Het heeft iets te maken met geborgenheid, een pure emotie die niet te plaatsen valt, een gezindheid van acceptatie en het gevoel aanvaard te worden. Het besef “ik ben iemand, ik ben een mens”. Ik kan je verzekeren, het was een aangenaam gevoel. En dat is een understatement.

Wanneer ik al deze overstuurde emoties had verwerkt, besefte ik dat ik deze openbaring al eerder had gehad. Ik wist dan ook al snel waarover het ging: Friends. Natuurlijk! Welke serie kan je een beter gevoel geven dan Friends? Je wordt overladen met de meest herkenbare situaties, een volstrekt prachtige vriendschap, talloze kaakspierkrampen van het vele lachen en miljoenen tranen bij de kwetsbare momenten. Net zoals bij How I Met Your Mother.

Is het niet noemenswaardig dat series zo veel op je emoties en gevoelensomstandigheden kunnen inspelen? Ik vind het een oogverblindend gegeven. Je kijkt een serie en je wordt bekogeld met het meest fantastische gevoel dat je je maar kunt bedenken: geluk.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

Solis
Solis 3 december 2018, 20:00
Was een leuke serie inderdaad! Met uiteenlopende karakters waarbij het moeilijk is om één favoriet uit te kiezen. Het einde was behoorlijk teleurstellend ja...
anonymous
anonymous 4 december 2018, 22:38
Bedankt voor je reactie! Ik ben het helemaal met je eens!
Log in om een reactie achter te laten