Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Uitgelicht: Interactieve series en films hebben weinig toekomst

Netflix gaat nader bekijken hoe kijkers omgaan met de mogelijkheid om zelf het verloop van een serie te bepalen.

Eén van de afleveringen van het volgende seizoen van de anthologie-serie Black Mirror zal keuzemogelijkheden aanbieden. Kijkers kunnen zo zelf het verloop van de serie bepalen.

Netflix paste dit eerder toe bij de kindershow Puss in Book en ook andere partijen experimenteerden al met dit gegeven. Wel leidt het tot hogere productiekosten, omdat diverse varianten moeten worden opgenomen en gemonteerd. Maar Netflix kan zich hiermee als streamingdienst wel onderscheiden van traditionele aanbieders van lineaire programma's.

De vraag blijft of er een serieuze toekomst is voor interactieve series en films. Ik denk van niet. Een briljant scenario kan maar één afloop hebben en niet een hele reeks varianten. Bovendien wil je bij het kijken van goede series niet steeds opnieuw keuzemenu’s voorgeschoteld krijgen, maar gewoon doorkijken tot het einde. En je laten verrassen door het scenario dat je niet zelf hebt verzonnen, maar dat is gemaakt door een briljante scriptschrijver. Ook ben je niet zelf een regisseur, maar laat je dat graag over aan iemand die daarvoor werkelijk talent heeft.

Het is goed dat Netflix op dit gebied experimenten doet. Maar op langere termijn verwacht ik dat er niet of nauwelijks plaats is voor interactieve series en films.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Hangmat
08 nov 2018 18:29 - 08 nov 2018 18:30
Interessant betoog, maar toch denk ik dat er wel degelijk een toekomst zit in interactieve series. De series schuiven meer richting games en vice versa. Ikzelf ben nu bezig met de ontwikkeling van een interactieve serie en de eerste feedback ziet er rooskleurig uit. Ik ben benieuwd!
Reageer
avatar_renzoroy
08 nov 2018 23:37 -
Voor mij hoeft het niet. Ik heb geen zin om in de toekomst elke serie 100 x te moeten kijken om alle uitkomsten te gaan zien. Ik kijk een serie om de makers hun verhaal te zien, niet om zelf dingen te beslissen. Dan kan ik net zo goed mijn eigen film/serie gaan schrijven.
Reageer
avatar_TnTNL
09 nov 2018 08:09 -
Klinkt grappig, maar ik denk dat ik me toch liever laat verrassen.
Reageer
avatar_H3nDri3
09 nov 2018 11:33 -
Zit hier niet op te wachten. Gaan we als kijker dan het werk overnemen van schrijvers? Hoe gaat het dan met een vervolgseizoen als er verschillende eindes kunnen komen op een aflevering? Gaan ze eerst wachten welk einde het meest is gekozen om verder te schrijven?

Zinloos project, maak gewoon het einde dat jij als schrijver of schrijversteam voor ogen hebt.
Reageer

Laatste nieuws

Eindelijk heeft ABC zijn herfstschema afgerond met wijzigingen en startdatums van de dramaseries.
Vandaag, 15:00
Marvel Studios heeft de hoofrolspeelster voor Marvel's She-Hulk mogelijk gevonden. Tatiana Maslany (Orphan Black) zal waarschijnlijk de titelrol van de serie vervullen.
Vandaag, 14:00
De nieuwe serie Moonbase 8 van Showtime gaat begin november in première. Het netwerkt heeft ook een trailer uitgebracht van de Amerikaanse komedieserie.
Vandaag, 13:00
ABC heeft Stumptown gecanceld. Het netwerk werkt niet verder aan het tweede seizoen van de Amerikaanse misdaadserie, dat eerder dit jaar werd aangekondigd.
Vandaag, 12:00
Vrijdag is een mooie dag om te bekijken wat nou de populairste series waren op MijnSerie van afgelopen week. Mochten er namelijk voor jou interessante series tussen staan, kan je er dit weekend gelijk mee beginnen....
Vandaag, 11:03
HBO Max heeft de Amerikaanse sciencefictionserie Raised by Wolves (2020) vernieuwd met een tweede seizoen. De serie ging begin deze maand in première.
Vandaag, 10:33
1