Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Uitgelicht: Interactieve series en films hebben weinig toekomst

Uitgelicht: Interactieve series en films hebben weinig toekomst

Netflix gaat nader bekijken hoe kijkers omgaan met de mogelijkheid om zelf het verloop van een serie te bepalen.
Eén van de afleveringen van het volgende seizoen van de anthologie-serie Black Mirror zal keuzemogelijkheden aanbieden. Kijkers kunnen zo zelf het verloop van de serie bepalen.

Netflix paste dit eerder toe bij de kindershow Puss in Book en ook andere partijen experimenteerden al met dit gegeven. Wel leidt het tot hogere productiekosten, omdat diverse varianten moeten worden opgenomen en gemonteerd. Maar Netflix kan zich hiermee als streamingdienst wel onderscheiden van traditionele aanbieders van lineaire programma's.

De vraag blijft of er een serieuze toekomst is voor interactieve series en films. Ik denk van niet. Een briljant scenario kan maar één afloop hebben en niet een hele reeks varianten. Bovendien wil je bij het kijken van goede series niet steeds opnieuw keuzemenu’s voorgeschoteld krijgen, maar gewoon doorkijken tot het einde. En je laten verrassen door het scenario dat je niet zelf hebt verzonnen, maar dat is gemaakt door een briljante scriptschrijver. Ook ben je niet zelf een regisseur, maar laat je dat graag over aan iemand die daarvoor werkelijk talent heeft.

Het is goed dat Netflix op dit gebied experimenten doet. Maar op langere termijn verwacht ik dat er niet of nauwelijks plaats is voor interactieve series en films.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Hangmat
Hangmat 8 november 2018, 18:29
Interessant betoog, maar toch denk ik dat er wel degelijk een toekomst zit in interactieve series. De series schuiven meer richting games en vice versa. Ikzelf ben nu bezig met de ontwikkeling van een interactieve serie en de eerste feedback ziet er rooskleurig uit. Ik ben benieuwd!
renzoroy
renzoroy 8 november 2018, 23:37
Voor mij hoeft het niet. Ik heb geen zin om in de toekomst elke serie 100 x te moeten kijken om alle uitkomsten te gaan zien. Ik kijk een serie om de makers hun verhaal te zien, niet om zelf dingen te beslissen. Dan kan ik net zo goed mijn eigen film/serie gaan schrijven.
TnTNL
TnTNL 9 november 2018, 08:09
Klinkt grappig, maar ik denk dat ik me toch liever laat verrassen.
anonymous
anonymous 9 november 2018, 11:33
Zit hier niet op te wachten. Gaan we als kijker dan het werk overnemen van schrijvers? Hoe gaat het dan met een vervolgseizoen als er verschillende eindes kunnen komen op een aflevering? Gaan ze eerst wachten welk einde het meest is gekozen om verder te schrijven?

Zinloos project, maak gewoon het einde dat jij als schrijver of schrijversteam voor ogen hebt.
Log in om een reactie achter te laten