Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Uit het leven van een bingewatcher: Chillen in het bubbelbad

Een vrolijk weerzien met Zack Morris uit Saved by the Bell: het gaat goed met hem!

Heel soms ontdek je tijdens een rondje gedachteloos zappen ineens een leuke serie die al een tijdje liep. Lees: zodat je nog een paar seizoenen tegoed hebt! Zelf had ik dat laatst met de komische advocatenserie Franklin & Bash. Bij het weerzien met de Nederlandse acteur Marc-Paul Gosselaar in deze serie, voelde het een beetje alsof je een klasgenoot van de lagere school aantreft op social media. Marc-Paul kennen we namelijk allemaal nog van de jeugdserie Saved by the Bell. De bravoure die hij toen had in die serie op Bayside High, heeft hij meegenomen in zijn volwassen leven als advocaat/muzikant in Franklin & Bash. Rokkenjagen, hangen met vrienden, feesten… Het is net alsof Zack Morris groot is geworden, alleen heet ie tegenwoordig dus geen Zack meer maar Peter. Kniesoor die daarop let!

Net als vroeger weet Zack/Peter dus nog steeds hoe er een feestje gebouwd moet worden. En ik maar denken dat mijn dorpsgenoten daar patent op hebben… in de zomer wordt hier eerst het begin van de bouwvak (vakantieperiode) gevierd, dan de hele derde week van de bouwvak, het einde van de bouwvak, de week erna de kermis van een naastgelegen stadje en tenslotte als klap op de vuurpijl de kermis van het eigen dorp. Maar bij de heren Franklin & Bash is het elke avond feest. Ze wonen met z’n vieren (samen met de wonderlijke mede-advocaat Pindar en onderzoekster Carmen) in wat ze hun cave noemen. Waar veel mensen soms wat opzien tegen saaie maandagen, hebben zij deze omgedoopt naar Margharita Mondays. Of ze nou wel of niet thuis zijn, altijd is er een vrolijke zuipende dansende meute aanwezig in hun woonkamer, tuin en in hun jacuzzi. Chillen in het bubbelbad is – naast een heel leuk liedje – een dagelijkse bezigheid in deze serie. Wel zo efficiënt: de mannen hoeven niet op zoek naar de leukste feestjes en hebben geen gedoe met taxi’s en wie de Bob is. Soms zou je je daar best een uurtje heen willen transporteren… Want hoewel de Amerikanen geen goede vertaling hebben voor gezelligheid, betekent dat niet dat het er niet gezellig kan zijn!

Zijn ze dat nou nooit eens helemaal zat dan? Is hun batterij nooit eens leeg? Natuurlijk wel, maar dan trekken ze zich terug in hun kantoor-aan-huis of in een van de royale slaapkamers. Ze moeten ook wel af en toe rust nemen, anders lukt het niet om al die spraakmakende zaken te winnen natuurlijk. Dat is het enige waar hun ietwat extravagante baas Stanton om lijkt te geven. Waar ikzelf na één avondje stappen al een kater heb tot diep in de middag, lijken deze heren – inmiddels toch al ruim in de veertig – nergens last van te hebben. Hun levers zijn natuurlijk goed getraind… dat dan weer wel.

Waar het in L.A. bij Franklin & Bash altijd zomers is, komt hier binnenkort de zomer weer ten einde. Velen vinden dat jammer, maar als herfstmeisje zie ik er ook de voordelen wel van. Zonder zon straks niet meer het gevoel dat we naar buiten hoeven, maar lekker op de bank onder een plaidje, gedachteloos rondjes zappen en nieuwe series ontdekken in een vers televisieseizoen.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst