Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Showtime, seizoen 3 - aflevering 5

"It's Showtime everybody. Showtime"
Mr. Mercedes

Alles wat de King of Horror maakt wordt door de fans verslonden, maar niet alles wat er daarna van voor film of televisie wordt gemaakt is even goed. Maar Mr. Mercedes mag zich meten met de beste. Uitstekend verhaal en goede plotwendingen, meer dan briljante cast, prachtige muziek en uitstekende regie.

Wat ik in deze serie zou geweldig vind is het contrast tussen jager en prooi. Dat komt niet alleen in uiting in het verhaal en plotwendingen maar ook de muziek tussen beide mannen is uitstekend gekozen. Daardoor wordt het verschil nog duidelijker tussen rechercheur en moordenaar.

Ook de bijrollen, die in de boeken van Stephen King altijd een bijzondere rol hebben, zijn uitstekend gecast en uitgevoerd. En ja, ook dit keer heeft King een cameo in de serie, al is het wel een hele bijzondere.

De serie begint al meteen met een bloederig tafereel die dan ook de toon zet voor de moordenaar. Maar rechercheur Bill Hodges kan zijn werk niet afmaken, nog voor hij de massamoordenaar te pakken heeft wordt hij verplicht met pensioen gestuurd, de reden daarvan laat zich makkelijk raden.

Maar Mr. Mercedes laat Hodges niet met rust en zo begint er een gevaarlijk spel die niet alleen Hodges en Brady Hartsfield raakt, maar nog veel dieper en verder gaat. AUDIENCE Network heeft dan ook geheel terecht een tweede seizoen aangekondigd en naar alle waarschijnlijkheid zal de trilogie van King helemaal verfilmd gaan worden.

Dit was de radiocolumn. Wat er nog meer is besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is David Bowie - Lazarus

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

E71
E71 12 mei 2018, 18:18
Ja, dit is een van de betere King verfilmingen! Hopelijk wordt Castle Rock ook een goede verfilming.
Log in om een reactie achter te laten