Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 42

Showtime, seizoen 2 - aflevering 42

"It's Showtime everybody. Showtime"

Scream

MTV had aangekondigd dat ergens in maart het vernieuwde derde seizoen van Scream van start zou gaan. Helaas is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer in maart. Maar de serie Scream is niet alleen vernieuwd maar heeft ook een ander modelletje aangemeten gekregen. De serie zou er dus in het derde seizoen compleet anders uit moeten zien.

De eerste twee seizoenen van de serie gebaseerd op de film-franchise Scream waren aardig, maar haalde het niveau van de films absoluut niet. Is een film als Scream eigenlijk wel geschikt om het te vertellen op televisie?

Nou, het was aardig de serie, maar niet de moeite waard om over naar huis te schrijven. Omdat het verhaal opgesplitst wordt in delen is de snelheid eruit. En die vaart was juist zo goed aan de filmserie. Ook de jonge acteurs laten hier en daar absoluut steken vallen. Ze zijn niet slecht maar duidelijk nog niet toe om een serie naar grotere hoogte te tillen.

Maar Scream doet wel wat het moet doen en dat is de kijker vermaken. Met overduidelijke plottwisten maar ook af en toe een verrassing in het plot. Uiteraard blijft altijd de vraag wie het heeft gedaan, met andere woorden wie is de man/vrouw achter het masker die iedereen koelbloedig neersabelt.

Scream is leuk voor een serie tussendoor. Net als je niets meer hebt te zien, tussen twee seizoenen inzit van een kwaliteitsserie, dan kun je met een gerust hart naar Scream kijken. Maar verwacht geen prachtige kunstzinnige beelden, geweldige dialogen of een prachtig dichtgetimmerd verhaal. Scream blijft een Slasher en van een Slasher-serie mag je eigenlijk maar één ding verwachten, veel moord en oh ja uiteraard bloed en gore.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben het ook nog gehad over de Top 3 van februari. Wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Dean Martin - Ain't That a Kick in the Head

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten