Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 42

"It's Showtime everybody. Showtime"

Scream

MTV had aangekondigd dat ergens in maart het vernieuwde derde seizoen van Scream van start zou gaan. Helaas is op het moment van schrijven nog niet bekend wanneer in maart. Maar de serie Scream is niet alleen vernieuwd maar heeft ook een ander modelletje aangemeten gekregen. De serie zou er dus in het derde seizoen compleet anders uit moeten zien.

De eerste twee seizoenen van de serie gebaseerd op de film-franchise Scream waren aardig, maar haalde het niveau van de films absoluut niet. Is een film als Scream eigenlijk wel geschikt om het te vertellen op televisie?

Nou, het was aardig de serie, maar niet de moeite waard om over naar huis te schrijven. Omdat het verhaal opgesplitst wordt in delen is de snelheid eruit. En die vaart was juist zo goed aan de filmserie. Ook de jonge acteurs laten hier en daar absoluut steken vallen. Ze zijn niet slecht maar duidelijk nog niet toe om een serie naar grotere hoogte te tillen.

Maar Scream doet wel wat het moet doen en dat is de kijker vermaken. Met overduidelijke plottwisten maar ook af en toe een verrassing in het plot. Uiteraard blijft altijd de vraag wie het heeft gedaan, met andere woorden wie is de man/vrouw achter het masker die iedereen koelbloedig neersabelt.

Scream is leuk voor een serie tussendoor. Net als je niets meer hebt te zien, tussen twee seizoenen inzit van een kwaliteitsserie, dan kun je met een gerust hart naar Scream kijken. Maar verwacht geen prachtige kunstzinnige beelden, geweldige dialogen of een prachtig dichtgetimmerd verhaal. Scream blijft een Slasher en van een Slasher-serie mag je eigenlijk maar één ding verwachten, veel moord en oh ja uiteraard bloed en gore.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik hebben het ook nog gehad over de Top 3 van februari. Wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Dean Martin - Ain't That a Kick in the Head

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar een aflevering van een HBO Original, als naar de finale afleveringen van het eerste seizoen van The Undoing.
Vandaag, 12:00
Er zal toch geen nieuw seizoen verschijnen van de Afrikaanse original Queen Sono. De serie werd in april vernieuwd, maar Netflix heeft het besluit nu teruggetrokken.
Vandaag, 09:00
Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op seizoenen 1 -5 van Vikings. We geven twee blu ray’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Gisteren, 15:00
December komt eraan en dat is een hele drukke tijd bij MijnSerie. Maar niet alleen bij MijnSerie is het druk. Ook in de supermarkten, tuincentra en meubelzaken kun je over de hoofden lopen.
Gisteren, 14:00
Sinds 2012 houdt MijnSerie elk jaar een serie van het jaar verkiezing. Onze fantastische schrijvers nomineren elk jaar tien series in vijftien categorieën. Maar elk jaar is er altijd wel een categorie waar de stemmer niet tevreden over is.
Gisteren, 14:00
Elke maand komen er erg veel series uit, maar het is soms lastig om degene te vinden die echt je tijd waard zijn. Ik probeer daarom maandelijks te helpen om tien van de meeste interessante opkomende series op een rijtje te zetten.
Gisteren, 10:00