Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: Number1

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 65ste Onbekende Seriekijker is Mathias Hameleers (60)

Mathias Hameleers


Aantal serie-uren per week: Per week tussen de tien en twintig uur.
Allereerste serie ooit gezien: Precies de allereerste weet ik niet meer. Het zal dan de Augsburger Puppenkiste, Bonanza, The High Chaparral, Raumpatrouille Orion en Voyage to the Bottom of the Sea, teveel om op te noemen. Uiteraard in die tijd allemaal in het zwart/wit.
Beste serie ooit: Voor mij persoonlijk Star Trek!!!
Beste serie op dit moment: Outlander, tijdreizen en een stuk historie en het drama in deze spreken mij zeer aan.
Serie die op de planning staat: Nee, ik ben helemaal up-to-date*.Mathias Hameleers, zijn gebruikersnaam is Number1, 6 jaar en 5 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Mathias Hameleers. Leeftijd 60 jaar. Seriefan ben ik eigenlijk al vanaf medio jaren '60. (Flipper, Lassie, Ivanhoe, Star Trek, Die Augsburger Puppenkiste, Floris) teveel om op te noemen. Lid van mijn serie ben ik nu 6 jaar en 5 mnd. Mijn serienaam is Number1 (dit natuurlijk als die hard StarTrek-Fan) Tja, en dan wie ben ik moeilijk onderwerp... wat eigenschappen Kritisch, objectief proberen te zijn, heel hoog in het vaandel staat rechtvaardigheid, en zin voor kunst in al zijn facetten, geschiedenis vooral omgeving Zuid-Limburg en België en natuurlijk haha eigenwijs.”Als je een persoonlijke top 5 moet samenstellen van de beste series die je ooit hebt gezien, hoe ziet deze top 5 er dan uit?: “1. Star Trek (in alle varianten tot nu uitgebracht), 2. Floris, 3. Space: 1999, 4. Outlander, 5. Spartacus & The Blacklist.” Wat vind je de slechtste serie die je ooit hebt gezien? Waarom?: “Het zal altijd een smaakkwestie blijven maar voor mij persoonlijk Black Lightning. Dit komt als eerste in mij op, motiveren zal ik het niet.” Welke series volg je op dit moment?: “Zie mijn favorietenlijst.”In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Sciencefiction. Alles is mogelijk en toch zo reëel enkele steekwoorden: ruimte-tijdrijzen-snelheid-vrijheid-plaats.”
Sonequa Martin-Green uit Star Trek: Discovery
Heb je een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen? Kijk je bijvoorbeeld het liefst naar Amerikaanse series, of Deense series etc.?: “Deze vraag is niet zo 123 te beantwoorden. Bepaalde landen zijn ijzersterk in bepaalde genres. Voorbeeld: Misdaad-Scandinavië, Drama en historie-Groot Brittannië, actie en avontuur-USA, Canada, Australië.” Heb je een favoriete acteur en/of actrice?: “Acteur: Anthony Hopkins. Actrice: op dit moment met stip Sonequa Martin-Green als Michael Burnham.”Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?:Star Trek. Daar ga ik niet mee om dat laat ik gelaten over mij heen komen, hahaha.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Dromen en ontspanning zeer zeker. Het is op dit moment het ongrijpbare en zeer zeker in veel series herkenbare dingen voor mij persoonlijk.” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en eventueel met wie)?: “Ik zit met alle aandacht zonder dat ik afgeleid kan worden series te kijken. Zit helemaal in het verhaal en doe in gedachten mee aan alles wat god verboden heeft, grinnik. Het belevingsveld is hier in mijn/onze woonkamer zo echt dat je denkt, je zit persoonlijk op de plek waar het verhaal zich afspeelt. Dit komt door mijn gigantische geluidsinstallatie en 55 inch plasmascherm (3D) en dit kijk ik samen met mijn vrouw en vooral vriendin Marita.”Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Kopen en huren ... daar laat ik het bij.” Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Geef mij zelf een 9, tienen geef ik nooit dat houd de motivatie erin. MijnSerie is voor mij een zeer welkome administratief tool omtrent het bijhouden van series en te zien wat er gaat komen op een plek.”Mathias Hameleers (Number1) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 8 maart 2018 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Mathias, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

*NOTE: Interviewdatum 12 februari 2018.

Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

De leukste website van Nederland, MijnSerie is op zoek naar schrijvers m/v die het leuk vinden om hun hobby series kijken uit te breiden.
Vandaag, 13:00
DC Universe zal vanaf begin 2021 verder gaan als stripboekenplatform DC Universe Infinite. HBO Max neemt series over van DC Universe en vernieuwt Harley Quinn.
Vandaag, 12:00
MijnSerie leden willen graag weten wanneer welke serie van start gaat. Elke maandag houden we je op de hoogte van alle* series die in Nederland en België uitkomen de komende week.
Vandaag, 11:00
De 72ste jaarlijkse uitreiking van de Primetime Emmy Awards zijn zondag 20 september 2020 uitgereikt. De uitreiking van de belangrijkste televisieprijzen werd een hybride virtuele ceremonie genoemd gepresenteerd door Jimmy Kimmel.
Vandaag, 10:00
2
Ook in de week van 14 – 20 september 2020 hebben we het nieuws voor je verzameld. Lees hieronder welk nieuws je wellicht gemist zou kunnen hebben uit week 38.
Vandaag, 09:00
Begin oktober zullen alle vijf seizoenen van de Amerikaanse dramaserie The Fosters (2013) te zien zijn bij Videoland.
Gisteren, 12:00
1