Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 39

Showtime, seizoen 2 - aflevering 39

"It's Showtime everybody. Showtime"

Tin Star

Jim Worth, het karakter dat gespeeld wordt door Tim Roth, is geen aardige man, geen aardige echtgenoot en verre van een goede vader. Toch kun je volledig begrijpen waarom de man doet wat hij doet in Tin Star. Gaandeweg de tien afleveringen krijg je wel steeds meer een hekel aan de Britse politieagent, die zich in een Canadees dorp heeft gevestigd met zijn gezin.

Tin Star slaat op de badge die Worth draagt als politieagent. De man verdient geen badge als politieagent en toch weer wel. Je begrijpt het al: Worth en Tin Star is een vat vol tegenstrijdigheden die de kijker met regelmaat laat happen naar adem. Vooral als er in de loop van de afleveringen meer duidelijk wordt over bijvoorbeeld de verhouding tussen Worth en zijn vrouw Angela.

Verfijnd kun je Tin Star niet noemen, het is rauw, koud en bloederig. Canada werkt mee aan deze koude maar prachtige omgeving. Al gaat alle aandacht uit naar de meer dan uitstekend spelende Tim Roth. Hier en daar laat soms het verhaal de kijker wel eens in de steek, maar dat is eigenlijk te verwaarlozen. Tin Star doet wat het moet doen; een geweldige, gewelddadige serie neerzetten die de kijker bij momenten laat verbazen, maar ook boos maakt of zelfs ontroerd.

Dit was de radiocolumn. Peter en ik mochten een kleine sneak peak geven van de serie van het jaar verkiezingen 2017. De uitslag zal 12 februari bekend worden gemaakt. Wat we nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Graham Coxon - In My Room

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten