Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 35

"It's Showtime everybody. Showtime"

Dark

De eerste originele Duitse Netflix sciencefictionserie die inmiddels is vernieuwd met een tweede seizoen. Wat wel nodig was daar het eerste seizoen niet echt helemaal aan een mooi eind komt. Dark is een serie die in mijn ogen nooit helemaal tot zijn recht komt. De serie zit prachtig in de knop maar helemaal tot volle wasdom komt het (nog) niet.

De acteurs doen hun best en ook het verhaal probeert enorm hard je de serie in te trekken, maar nergens lukt dat echt. Daarvoor is het net te traag en te onsamenhangend. Waarbij ik wel moet zeggen dat sciencefiction heel lastig is om te maken, zeker als je gebruik wilt maken van diverse tijdsperiodes met dezelfde families.

Maar als je sciencefiction wilt maken moet je wel heel stevig in je schoenen staan en een rots vast vertrouwen hebben in je verhaal, inclusief plot. Helaas voelt het alsof de serie in los zand staat en beetje bij beetje verder wegzakt in een verhaal die nergens echt tot zijn recht komt. Het wordt nooit echt heel erg spannend, dus het predicaat thriller is hier niet terecht.

Neemt niet weg dat de serie best wel aardig is, maar voor Netflix begrippen te veel achterblijft. Het Duits was voor mij geen probleem, daar ik tegenwoordig ook graag Scandinavische en zelfs Nederlandse (Penoza) serie volg. Maar ik kan mij voorstellen dat de Duitse taal voor vele een struikelblok kan zijn. De taal was eigenlijk in dit geval het minste probleem van de serie. Ik hoop dan ook een vlotter en beter in elkaar getimmerd tweede seizoen te kunnen gaan zien later in 2018.

Dit was de radiocolumn, Richard en ik hebben het onder andere gehad over The Big Bang Theory, Supernatural en The Affair in het nieuws. Wat we nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Rob Cantor – Lonely (But Not Alone)

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Acteur Tony Hale, bekend van Veep, krijgt een hoofdrol in The Mysterious Benedict Society. Dat is een nieuwe dramaserie van Hulu, gebaseerd op de roman van Trenton Lee Stewart.
Vandaag, 16:00
No Offence is een Britse politieserie van de zender Channel 4. Het derde seizoen bestaat uit zes afleveringen.
Vandaag, 15:00
Als je niet genoeg kan krijgen van de langlopende procedurele serie Law & Order: Special Victims Unit zit je de komende drie jaar goed bij NBC.
Vandaag, 14:30
De cast van het tiende seizoen van America Horror Story is bekend. De cast bevat oude bekende, maar ook een nieuwkomer.
Vandaag, 14:00
1
De Chicago franchise legt NBC geen windeieren. Het Peacock netwerk heeft de series vernieuwd met meerdere seizoenen.
Vandaag, 13:36
Power Book II: Ghost werd vorig jaar al aangekondigd. Het derde deel, Power Book III: Raising Kanan, is nu ook aangekondigd.
Vandaag, 13:00