Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: Jeffrey2403

De Onbekende Seriekijker: Jeffrey2403

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 62ste Onbekende Seriekijker is Jeffrey De Neve (17)

Jeffrey De Neve


Aantal serie-uren per week: Dit kan gemakkelijk oplopen tot tien tot vijftien uur per week, maar door omstandigheden is het soms veel minder of veel meer.
Allereerste serie ooit gezien: Als kind was het de traditie om elke zondag een aflevering van Prison Break te kijken met het gezin. Wij waren hier allemaal zo dol op, het was ontzettend spannend en wilden altijd meer dan één aflevering per keer kijken.
Beste serie ooit: Dit moet ongetwijfeld Prison Break zijn. Ook al is het misschien niet de beste serie die ik ooit gezien heb, het is wel absoluut mijn favoriet. De spanning, het verhaal, de personages,… Ik heb hem dan ook al drie keer volledig bekeken. Telkens blijft het zo ontzettend goed.
Beste serie op dit moment: Het derde seizoen van Mr. Robot is net afgelopen en bevat een paar van de beste afleveringen die ik ooit gezien heb. Je wordt zo ingetrokken in het verhaal en de prestaties van de hoofdrolspeler Rami Malek zijn ijzersterk. De manier waarop sommige afleveringen opgebouwd en gefilmd waren, lieten mij op het puntje van mijn stoel zitten. Ik kijk enorm uit naar het volgende seizoen, ik hoop dat deze er snel aankomt.
Serie die op de planning staat: Hier heb ik een zeer makkelijk antwoord op; Breaking Bad met daaropvolgend Better Call Saul. Ik schaam me zelfs een beetje dat ik deze nog niet gezien heb, maar eens zal ik hiervoor tijd vinden en zal ik het zeker bekijken.



Jeffrey De Neve, zijn gebruikersnaam is Jeffrey2403, is 1 jaar en 10 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Jeffrey, ik ben zeventien jaar en woon in Eeklo, België. Mijn MijnSerie-naam is gewoon mijn naam + verjaardag: Jeffrey2403. Ongeveer twee jaar geleden ben ik begonnen met series te kijken, nadat ik werd aangeraden om The Mentalist te kijken. Hierna is de serie-crush eigenlijk begonnen. Naast series kijken ga ik ook graag werken en in mijn vrije tijd spreek ik vaak af met vrienden of ga ik met de auto rijden.



Hoe ziet je persoonlijke top 5 eruit?: “Hier heb ik al vaak over nagedacht en het blijft een moeilijke vraag. Waarschijnlijk klopt de volgorde niet maar ik zou toch gaan voor; 1. Prison Break, 2. Stranger Things, 3. The Mentalist, 4. Black Mirror, 5. Rick and Morty.” Wat is de slechtste serie de je ooit hebt gezien?: “Ik heb in het algemeen wel genoten van alle series die ik heb gezien. Shadowhunters, Zoo en Quantico begonnen met een super goed eerste seizoen, naar mijn mening, maar zijn daarna volledig de mist in gegaan. Nu kijk ik er niet zo graag meer naar, maar ik heb hoop dat het terug goed kan worden.”



Welke series volg je op dit moment*?: “Ik ben momenteel enorm aan het genieten van The Grand Tour (2016). De drie presentatoren zijn perfect voor wat ze doen. De show is enorm creatief, uniek in zijn genre en staat als een prioriteit boven andere series die ik nog moet zien. Ook kijk ik er naar uit om het vijfde seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. en het eerste seizoen van Marvel's The Punisher te kijken. Ik ben al lang fan van Marvel-series en films en deze twee series hebben een goede geschiedenis. Agents of S.H.I.E.L.D. door hun telkens beter wordende seizoenen en Marvel's The Punisher door zijn onverwachts uitstekende introductie in Daredevil.



In de seriewereld bestaan er tal van genres. Als je één genre mag kiezen, wat is dan je favoriete genre en waarom?: “Ik zou toch gaan voor mysterie. Niet elke serie heeft als hoofdgenre mysterie, maar kan wel verhaallijnen bevatten zoals: “Wie is de moordenaar?”. Ik vind het altijd leuk om zelf theorieën te bedenken en te bespreken met vrienden of online lezen wat andere kijkers denken. Dit is een leuke manier om samen te komen als fans. Vooral bij bijvoorbeeld Stranger Things, The Night Of en Riverdale heb ik opgemerkt hoe creatief mensen kunnen denken rond de kleine details die de makers in hun series steken. Mysterie zorgt er ook voor dat je steeds meer wilt kijken, je wilt weten hoe het afloopt. Het blijft aflevering op aflevering spannend.”
Clark Gregg uit Agents of S.H.I.E.L.D.
Naast een genre, heb je ook nog een voorkeur voor een land waar de serie vandaan moet komen?: “Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald land. De grote meerderheid van de series die ik kijk komen wel uit Amerika. Wel heb ik enkele Britse en Belgische/Nederlandse series gezien. Ook heb ik het Braziliaanse 3% gezien. Dit was wel speciaal om eens in een taal te kijken die ik niet ken. Het onlangs uitgekomen Duitse Dark ben ik ook van plan om te kijken.” En naast een genre en land, heb je ook een favoriete acteur m/v?: “Door zowel zijn prestaties in Marvel-films en de serie Agents of S.H.I.E.L.D. is Clark Gregg een absolute favoriet van mij. Het charisma dat hij uitstraalt op het scherm voelt zeer menselijk aan en levert telkens een mooi resultaat af. Ik volg hem ook op zijn sociale media, het lijkt me een toffe man.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Ik ben enorm vaak verslaafd aan een serie. Hierbij kijk ik even subtiel naar Netflix om telkens een volledig seizoen in één keer te releasen. Als je de mogelijkheid hebt om gewoon verder te kijken na elke aflevering laat je die kans natuurlijk niet liggen. Dit heeft al vaak gezorgd voor een slaaptekort, maar ik probeer het altijd redelijk te houden. Nadat ik de serie heb ik uitgekeken vraag ik mezelf af hoe kort de serie wel niet was. Dit is natuurlijk gewoon mijn fout om te snel te kijken.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Series kijken is een hobby geworden die het meeste van mijn vrije tijd opneemt. Ik kan me even van de buitenwereld afsluiten en genieten van de problemen en avonturen van andere (fictieve) mensen.”



Kun je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij?: “Ik kijk series altijd in de zetel of achter mijn laptop aan mijn bureau. Vaak met iets lekkers erbij om te eten of te drinken. Ook al heb ik een paar series die ik altijd samen met iemand anders kijk, ik vind het moeilijk om te wachten tot we beiden kunnen kijken. Zo schiet het niet echt op, ik wil alles altijd zo snel mogelijk zien.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse/Belgische televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik heb een account op Netflix dat ik vrijwel dagelijks gebruik en vaak komen ook nieuwe afleveringen van series op Play More, een streamingservice van het Belgische Telenet. Dingen die hier niet op te komen staan stream ik wel op het internet. Ik heb geen geduld om te wachten tot deze worden uitgezonden op de televisie.”



Alweer de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Toch zeker wel een goede 8. Ik heb al veel vrienden overtuigd om bepaalde series te kijken en zij zijn nu zelf ook verslaafd geraakt. Ze komen dan ook altijd bij mij om advies en vragen over van alles en nog wat, wat series betreft. MijnSerie helpt me enorm met het bijhouden en plannen van mijn series. Het is ontzettend handig om te zien hoeveel afleveringen van welke serie er zijn et cetera. Ik kom er veel te weten over series die ik zelf niet kijk. Het heeft zeker en vast een meerwaarde gehad als seriefanaat.”



Jeffrey De Neve (Jeffrey2403) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 25 januari 2018 komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Jeffrey, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

NOTE: Interviewdatum 24 december 2017

Embed from Getty Images
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten