Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2017 - Vlaamse en Nederlandse Series

Deze column dient ter ondersteuning voor de categorie Beste Vlaamse en Nederlandse serie van 2017. Vanaf maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Wat waren de beste en slechtste series van 2017.

Elk jaar wordt het weer moeilijker om een lijstje te maken van wat nu de beste Vlaamse en Nederlandse producties in serieland waren die de afgelopen twaalf maanden te zien waren. De vele zenders die onze twee landjes rijk zijn, vechten om ofwel hoogste kijkcijfers te behalen of om nieuwe abonnees te versieren door eigen series te maken of primeurs aan te bieden. De vaderlandse zenders zien in die betaalzenders en ideeën ook wel brood want om hun series te bekostigen gaan ze gewillig in zee met die betaalzenders die de reeks dan in primeur zes maanden eerder kunnen aanbieden.

Het resultaat is dan ook dat in onderstaand lijstje een aantal series terecht gekomen zijn waar maar een beperkt publiek (voorlopig) naar kon kijken. Zo kon de modale Vlaamse kijker pas afgelopen jaar kennis maken met reeksen als Callboys en Chaussée D’Amour, twee series, die in 2016 exclusief te zien waren op Play More Series. Ook nu staan er enkele series bij de nominaties die pas in 2018 te zien zullen zijn bij een modale zender.

Net als vorig jaar zijn de gelukkigen netjes verdeeld over Vlaanderen en Nederland. Wat direct zal opvallen is dat het lijstje voornamelijk bestaat uit splinternieuwe reeksen, aangevuld met enkele series die na een korte onderbreking, dankzij hun succes toch verdergezet zijn.

Niet tevreden over het lijstje? Geen probleem je kan nog altijd een wild card gebruiken om je favoriete Vlaamse of Nederlandse serie in de lijst te gooien.

Beau Séjour
Crimi Clowns
Gent-West
Tabula Rasa
Tytgat Chocolat
Smeris
Hollands Hoop
Penoza
Meisje van plezier
KLEM
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_tweemaalh
31 dec 2017 16:08 -
Hollands Hoop, zonder twijfel. Het tweede seizoen was zo ontzettend sterk. Ik ben blij dat er een derde seizoen van gaat komen
Reageer
avatar_E71
31 dec 2017 16:49 - 31 dec 2017 19:50
Ik heb enkel Penoza en Crimi Clowns gezien en met uitzondering van seizoen 1 vond ik Penoza de slechtste en Crimi Clowns de beste.
Reageer
avatar_crix
31 dec 2017 18:59 -
hollands hoop . super
Reageer
avatar_anonymous
31 dec 2017 20:30 - 31 dec 2017 20:31
De enige Nederlandse serie die ik nog volg is Flikken Rotterdam. Wordt een wildcard dus.
Reageer
avatar_ellenvangenechten10
01 jan 2018 09:01 -
Beau Séjour of Tabula Rasa... mmm... Gent-West nog even afwachten, begint pas in 2018...
Reageer
avatar_jolandaboef
10 jan 2018 13:25 -
Hollands Hoop vond ik een hele goede serie
Reageer

Meer van Peter Rotthier