Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2017 - Vlaamse en Nederlandse Series

Serie van het jaar 2017 - Vlaamse en Nederlandse Series

Deze column dient ter ondersteuning voor de categorie Beste Vlaamse en Nederlandse serie van 2017. Vanaf maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Wat waren de beste en slechtste series van 2017.

Elk jaar wordt het weer moeilijker om een lijstje te maken van wat nu de beste Vlaamse en Nederlandse producties in serieland waren die de afgelopen twaalf maanden te zien waren. De vele zenders die onze twee landjes rijk zijn, vechten om ofwel hoogste kijkcijfers te behalen of om nieuwe abonnees te versieren door eigen series te maken of primeurs aan te bieden. De vaderlandse zenders zien in die betaalzenders en ideeën ook wel brood want om hun series te bekostigen gaan ze gewillig in zee met die betaalzenders die de reeks dan in primeur zes maanden eerder kunnen aanbieden.

Het resultaat is dan ook dat in onderstaand lijstje een aantal series terecht gekomen zijn waar maar een beperkt publiek (voorlopig) naar kon kijken. Zo kon de modale Vlaamse kijker pas afgelopen jaar kennis maken met reeksen als Callboys en Chaussée D’Amour, twee series, die in 2016 exclusief te zien waren op Play More Series. Ook nu staan er enkele series bij de nominaties die pas in 2018 te zien zullen zijn bij een modale zender.

Net als vorig jaar zijn de gelukkigen netjes verdeeld over Vlaanderen en Nederland. Wat direct zal opvallen is dat het lijstje voornamelijk bestaat uit splinternieuwe reeksen, aangevuld met enkele series die na een korte onderbreking, dankzij hun succes toch verdergezet zijn.

Niet tevreden over het lijstje? Geen probleem je kan nog altijd een wild card gebruiken om je favoriete Vlaamse of Nederlandse serie in de lijst te gooien.

Beau Séjour
Crimi Clowns
Gent-West
Tabula Rasa
Tytgat Chocolat
Smeris
Hollands Hoop
Penoza
Meisje van plezier
KLEM
 
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (6)

tweemaalh
tweemaalh 31 december 2017, 16:08
Hollands Hoop, zonder twijfel. Het tweede seizoen was zo ontzettend sterk. Ik ben blij dat er een derde seizoen van gaat komen
E71
E71 31 december 2017, 16:49
Ik heb enkel Penoza en Crimi Clowns gezien en met uitzondering van seizoen 1 vond ik Penoza de slechtste en Crimi Clowns de beste.
crix
crix 31 december 2017, 18:59
hollands hoop . super
anonymous
anonymous 31 december 2017, 20:30
De enige Nederlandse serie die ik nog volg is Flikken Rotterdam. Wordt een wildcard dus.
ellenvangenechten10
ellenvangenechten10 1 januari 2018, 09:01
Beau Séjour of Tabula Rasa... mmm... Gent-West nog even afwachten, begint pas in 2018...
jolandaboef
jolandaboef 10 januari 2018, 13:25
Hollands Hoop vond ik een hele goede serie
Log in om een reactie achter te laten