Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2017: Beste Superheldenserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2017 en behandelt de categorie superhelden. Tussen maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Superhelden, zowel op televisie als in de bioscoop worden we ermee doodgegooid. Superhelden zijn niet meer weg te denken van het grote en kleine scherm. Toch is het lastig kiezen, want in het superheldenaanbod op televisie zaten dit jaar enkele flinke tegenvallers. Ook verschillen de meningen over welk type superheld nou voor betere televisie zorgt enorm.

Aan de ene kant heb je klassieke superhelden, perfecte figuren waarbij de lijnen tussen goed en kwaad altijd duidelijk zichtbaar zijn. Aan de andere kant is een donkerdere vorm van het genre de laatste jaren populair geworden, waarbij superhelden soms ook duidelijk met zichzelf in de knoop zitten. Wij hebben in elk geval tien superheldenseries voor jullie uitgekozen om op te kunnen stemmen.

Sinds 2000 kunnen we al in bioscoopzalen van ze genieten, maar pas dit jaar waren ze voor het eest te zien op ons kleine scherm: de X-Men. FX trapte begin dit jaar af met een superheldenserie in haar meest experimentele vorm: Legion. Een wat meer klassieke benadering van de X-Men kwam dit najaar van Fox: The Gifted.De serie die het startsein betekende van het Marvel Cinematic Universe op televisie loopt nog steeds. Inmiddels zit Agents of S.H.I.E.L.D. in het vijfde seizoen, en voorlopig lijkt er nog geen einde aan te komen. Een nieuw project van Marvel debuteerde een klein maandje geleden en lijkt een bescheiden succesje te zijn. The Runaways, waarin tieners de hoofdrol spelen, is een voor Marvel frisse benadering van het welbekende genre.

Twee jaar geleden kwam Marvel met Daredevil aanzetten, en werd als de grote vernieuwer in het superheldengenre op televisie geizen. We hadden het rauwe, duistere sfeertje van deze serie tot nu toe nog niet gezien. Daredevil was het starschot van een viertal series over helden die op straatniveau opereerden. Dit jaar was het zover en kwamen Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist eindelijk samen in The Defenders. Van hetzelfde straatje kwam dit jaar The Punisher, een spinoff van Daredevil, met een ijzersterke hoofdrol voor Jon Bernthal als de meedogenloze oorlogsveteraan Frank Castle.Marvels concurrent DC floreert al enkele jaren op The CW met het Arrowverse, misschien wel het grootste fictieve universum dat momenteel op televisie te zien is. Nadat Arrow een succes bleek, konden spinoffs over onder anderen The Flash en Supergirl niet uitblijven. Inmiddels heeft het Arrowverse zich tot een groot, complex geheel ontwikkeld, met een grote crossover als jaarlijks hoogtepunt. Voor volgend jaar is een nieuwe spinoff aangekondigd, dus voorlopig komt er nog geen einde aan het Arrowverse.

Christopher Nolan introduceerde in 2005 de Dark Knight-trilogie, waarin Batman een duistere en realistische insteek kreeg. Het is duidelijk dat onze laatste genomineerde, Gotham, uit hetzelfde vaatje tapt. Deze Batman-proloog over de jonge jaren van Jim Gordon en Bruce Wayne speelt zich af in het grimmige Gotham City, waar schurken de vrije loop hebbe . Inmiddels zijn we bij het vierde seizoen aanbeland en ook deze serie zal nog wel even doorgaan.Welke superheld gaat het volgens jullie winnen? Nog even alle genomineerden op een rijtje:

Arrow
Agents of S.H.I.E.L.D.
The Flash
The Gifted
Gotham
Legion
Marvel's The Defenders
Marvel's The Punisher
Marvel's Runaways
Supergirl

Succes met stemmen!
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (11)

avatar_Pllawkwardouat
28 dec 2017 15:02 -
The flash
Reageer
avatar_Dutch013
28 dec 2017 15:09 -
Marvel's The Punisher
Reageer
avatar_anonymous
28 dec 2017 15:32 -
Puur kijkend naar kwaliteit The Punisher, maar de Flash blijft mijn favoriete superheld.
Reageer
avatar_fred48
28 dec 2017 17:40 -
GOTHAM is zonder superkrachten
Reageer
avatar_Niels_Ven
28 dec 2017 18:27 -
100% Marvel's The Punisher, want holy shit wat een serie is dat zeg!
Reageer
avatar_Karzal
28 dec 2017 20:03 - 28 dec 2017 23:17
Ik blijf van mening dat Agents of S.H.I.E.L.D. het de laatste paar seizoenen erg goed doet. Het is wat mij betreft op dit moment de beste superheldenserie. Runaways kan wat mij betreft per direct van deze lijst af.
Reageer
avatar_crix
29 dec 2017 09:11 -
The gifted
Reageer
avatar_anonymous
30 dec 2017 18:59 -
THE ARROW
ZONDER TWIJFEL
Reageer
avatar_antimidant
31 dec 2017 02:33 -
Marvel's The Punisher en Marvel's The Defenders
Reageer
avatar_JanWillemK
31 dec 2017 09:56 -
Van Gotham geniet ik nog het meest. Ze nemen zichzelf totaal niet serieus en dat levert veel leuke momenten op. Ook zitten er aardig wat uitstekende acteurs/actrices tussen!

Voor het beste verhaal moet je toch wel The Punisher kiezen..
Reageer
avatar_eentje
03 jan 2018 20:36 -
Heb Legion en the gifted niet gezien volg de rest al vanad begin. Runaways jeeft nauwelijks iets met superhelden te makrn vind ik. Punische r vond ik geweldig
Reageer

Meer van Hessel Hoekstra