Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Serie van het jaar 2017: Beste Superheldenserie

Serie van het jaar 2017: Beste Superheldenserie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2017 en behandelt de categorie superhelden. Tussen maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Superhelden, zowel op televisie als in de bioscoop worden we ermee doodgegooid. Superhelden zijn niet meer weg te denken van het grote en kleine scherm. Toch is het lastig kiezen, want in het superheldenaanbod op televisie zaten dit jaar enkele flinke tegenvallers. Ook verschillen de meningen over welk type superheld nou voor betere televisie zorgt enorm.

Aan de ene kant heb je klassieke superhelden, perfecte figuren waarbij de lijnen tussen goed en kwaad altijd duidelijk zichtbaar zijn. Aan de andere kant is een donkerdere vorm van het genre de laatste jaren populair geworden, waarbij superhelden soms ook duidelijk met zichzelf in de knoop zitten. Wij hebben in elk geval tien superheldenseries voor jullie uitgekozen om op te kunnen stemmen.

Sinds 2000 kunnen we al in bioscoopzalen van ze genieten, maar pas dit jaar waren ze voor het eest te zien op ons kleine scherm: de X-Men. FX trapte begin dit jaar af met een superheldenserie in haar meest experimentele vorm: Legion. Een wat meer klassieke benadering van de X-Men kwam dit najaar van Fox: The Gifted.



De serie die het startsein betekende van het Marvel Cinematic Universe op televisie loopt nog steeds. Inmiddels zit Agents of S.H.I.E.L.D. in het vijfde seizoen, en voorlopig lijkt er nog geen einde aan te komen. Een nieuw project van Marvel debuteerde een klein maandje geleden en lijkt een bescheiden succesje te zijn. The Runaways, waarin tieners de hoofdrol spelen, is een voor Marvel frisse benadering van het welbekende genre.

Twee jaar geleden kwam Marvel met Daredevil aanzetten, en werd als de grote vernieuwer in het superheldengenre op televisie geizen. We hadden het rauwe, duistere sfeertje van deze serie tot nu toe nog niet gezien. Daredevil was het starschot van een viertal series over helden die op straatniveau opereerden. Dit jaar was het zover en kwamen Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist eindelijk samen in The Defenders. Van hetzelfde straatje kwam dit jaar The Punisher, een spinoff van Daredevil, met een ijzersterke hoofdrol voor Jon Bernthal als de meedogenloze oorlogsveteraan Frank Castle.



Marvels concurrent DC floreert al enkele jaren op The CW met het Arrowverse, misschien wel het grootste fictieve universum dat momenteel op televisie te zien is. Nadat Arrow een succes bleek, konden spinoffs over onder anderen The Flash en Supergirl niet uitblijven. Inmiddels heeft het Arrowverse zich tot een groot, complex geheel ontwikkeld, met een grote crossover als jaarlijks hoogtepunt. Voor volgend jaar is een nieuwe spinoff aangekondigd, dus voorlopig komt er nog geen einde aan het Arrowverse.

Christopher Nolan introduceerde in 2005 de Dark Knight-trilogie, waarin Batman een duistere en realistische insteek kreeg. Het is duidelijk dat onze laatste genomineerde, Gotham, uit hetzelfde vaatje tapt. Deze Batman-proloog over de jonge jaren van Jim Gordon en Bruce Wayne speelt zich af in het grimmige Gotham City, waar schurken de vrije loop hebbe . Inmiddels zijn we bij het vierde seizoen aanbeland en ook deze serie zal nog wel even doorgaan.



Welke superheld gaat het volgens jullie winnen? Nog even alle genomineerden op een rijtje:

Arrow
Agents of S.H.I.E.L.D.
The Flash
The Gifted
Gotham
Legion
Marvel's The Defenders
Marvel's The Punisher
Marvel's Runaways
Supergirl

Succes met stemmen!
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (11)

Pllawkwardouat
Pllawkwardouat 28 december 2017, 15:02
The flash
Dutch013
Dutch013 28 december 2017, 15:09
Marvel's The Punisher
anonymous
anonymous 28 december 2017, 15:32
Puur kijkend naar kwaliteit The Punisher, maar de Flash blijft mijn favoriete superheld.
fred48
fred48 28 december 2017, 17:40
GOTHAM is zonder superkrachten
Niels_Ven
Niels_Ven 28 december 2017, 18:27
100% Marvel's The Punisher, want holy shit wat een serie is dat zeg!
Karzal
Karzal 28 december 2017, 20:03
Ik blijf van mening dat Agents of S.H.I.E.L.D. het de laatste paar seizoenen erg goed doet. Het is wat mij betreft op dit moment de beste superheldenserie. Runaways kan wat mij betreft per direct van deze lijst af.
crix
crix 29 december 2017, 09:11
The gifted
anonymous
anonymous 30 december 2017, 18:59
THE ARROW
ZONDER TWIJFEL
antimidant
antimidant 31 december 2017, 02:33
Marvel's The Punisher en Marvel's The Defenders
JanWillemK
JanWillemK 31 december 2017, 09:56
Van Gotham geniet ik nog het meest. Ze nemen zichzelf totaal niet serieus en dat levert veel leuke momenten op. Ook zitten er aardig wat uitstekende acteurs/actrices tussen!

Voor het beste verhaal moet je toch wel The Punisher kiezen..
eentje
eentje 3 januari 2018, 20:36
Heb Legion en the gifted niet gezien volg de rest al vanad begin. Runaways jeeft nauwelijks iets met superhelden te makrn vind ik. Punische r vond ik geweldig
Log in om een reactie achter te laten