Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2017 - Beste Komedie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2017 en behandelt de categorie Beste komedie serie. Tussen maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Humor. Ik denk dat er weinig dingen zo persoonlijk zijn als humor. Wat de één hilarisch vindt, ziet de ander als bagger. Waar de één compleet in een deuk ligt, krabt de ander uit verveling zijn oogbollen zowat uit zijn oogkassen. Ik moet ook eerlijk toegeven dat een lijst met ‘de beste komedies van 2017’ samenstellen een behoorlijk lastige klus is. Ik heb geprobeerd te kijken naar de cijfers op MijnSerie, IMDB en naar de reacties van de verkiezingen van vorig jaar om een nóg beter lijstje te produceren dan ooit tevoren.
Het is een divers lijstje geworden waarin (hopelijk) iedereen zich in kan vinden. Laten we met een glimlach verder gaan en kijken naar de genomineerden van deze hilarische categorie. Want er moet toch iets tussen zitten waar je de slappe lach van krijgt?

Je hebt in elke categorie van die namen die al op papier staan voordat je zo überhaupt hebt opgeschreven. Zo ook dit jaar. Modern Family, The Big Bang Theory en Orange is the New Black. Deze drie ‘ouwe rotten’ staan steevast hoog op het lijstje van veel mensen als het om komedie gaat. Sluipt er niet af-en-toe wat herhaling in na zoveel seizoenen? Sommige grappen bij Modern Family zijn toch in seizoen één stiekem al een keer gemaakt? Worden de ‘messcherpe’ antwoorden van Sheldon niet repetitief? En is Orange is the New Black inmiddels niet meer een drama dan een komedie? Toch kunnen we ook dit jaar niet om deze drie heen, dus zijn ze opnieuw genomineerd!Dan heb je nog een aantal series die vorig jaar ook op het menu stonden: Silicon Valley, Shameless (US), Brooklyn Nine-Nine en You’re the Worst. Stuk voor stuk zijn dit voorbeelden van persoonlijke humor. Er zullen veel mensen zijn die Shameless (US) een hilarische komedie vinden, en dat kan ik ergens wel begrijpen, maar ik vind het dan weer niets. En zo kun je dat zeggen over al deze genomineerden. Ze hebben ieder een vaste schare fans die het erg leuk vinden. Er moet echter wel vermeld worden dat het stuk voor stuk kwalitatieve series zijn, of het nu je humor is of niet. Anders kunnen ze natuurlijk niet genomineerd worden voor de prestigieuze MijnSerie prijs!

Dan heb je nog de relatieve nieuwelingen die ook een podiumplek verdienen: Lucifer en The Good Place. Lucifer is inmiddels in zijn derde jaar als duivel bezig en raakt bij veel mensen een humoristische snaar die al tijden niet geraakt was. The Good Place is een wat onbekendere serie tussen vele grootheden. Toch is het een van de weinige komedies die een 100% score op Rotten Tomatoes haalt voor een seizoen. Ik moet natuurlijk volledig objectief blijven, en dat blijf ik ook, maar als ik toevallig deze zin afsluit met een uitroepteken bedoel ik eigenlijk dat ik stiekem wel een voorkeur heb!En tot slot is er nog een laatste nominatie voor: It’s Always Sunny in Philadephia. Deze oude serie heeft tot op de dag van vandaag nog steeds vernieuwende humor die veel mensen kunnen waarderen. Vandaar dat, na twaalf dienstjaren, deze serie ook een nominatie verdient.

Concluderend, hieronder vind je nog één keer de complete lijst met alle tien de nominaties. Gewoon, even als overzicht. Zoals ik al in de inleiding zei, hebben we geprobeerd een divers lijstje te maken waar de, in dit geval, komische hoogtepunten van 2017 in zijn verwerkt. Mocht er onverhoopt toch nog een titel missen waarvan je denkt; die moet erin, dan kun je uiteraard dit jaar weer een wildcard inzetten.

De lijst van genomineerde in willekeurige volgorde:

Silicon Valley
Modern Family
The Good Place
Shameless (US)
Orange Is the New Black
It's Always Sunny in Philadelphia
You're the Worst
The Big Bang Theory
Lucifer
Brooklyn Nine-Nine

Ik wens jullie veel stemplezier! Moge de beste, nee, leukste winnen!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

avatar_tweemaalh
02 jan 2018 14:18 - 02 jan 2018 14:21
Gaat lastig worden. The Good Place en Orange is the New Black vind ik nog steeds hele leuke series. Wellicht ga ik een wildcard inzetten op American Vandal of Crazy Ex-Girlfriend of Master of None, want daar kon ik ook ontzettend van genieten
Reageer
avatar_crix
02 jan 2018 14:21 -
Lucifer is voor mij nr 1
Reageer
avatar_Karzal
02 jan 2018 23:10 - 03 jan 2018 22:05
Ik twijfel tussen Brooklyn Nine Nine, The Good Place of Lucifer. De rest of ken ik niet of begint aardig af te zwakken in kwaliteit.
Reageer
avatar_renzoroy
03 jan 2018 00:04 - 03 feb 2018 12:50
SHAMELESS :) nummer 1, Brooklyn 9-9 nummer 2 en Lucifer nummer 3
Oh en You're The Worst mag op een gedeelde nummer 1 met Shameless :)
Reageer
avatar_ChillZZ
03 jan 2018 03:30 -
oef, een lastige.. Shameless is geweldig, alhoewel ik de originele UK versie wat rauwer en grappiger vind. You're the worst is ijzersterk en Silicon Valley ondanks soms lame jokes, toch kern van waarheid wat betreft venture capitalists / business "angels".. 9-9 is zo lame dat 't megagrappig wordt, en de big bang is hoe dan ook leuk kijkvoer.
Reageer
avatar_ellenvangenechten10
03 jan 2018 08:38 -
The Good ¨Place of Lucifer. Moeilijke keuze!
Reageer
avatar_Pllawkwardouat
06 jan 2018 10:14 -
Lucifer
Reageer
avatar_Roeman
06 jan 2018 14:11 -
Lucifer, dat is de enige 'komedie' die ik volg ;-)
Reageer
avatar_thales
03 feb 2018 12:47 -
Simpel zat. The good place. Het enige minpuntje aan deze serie is dat de afleveringen maar 20 minuten duren ipv een uur. Echt geweldige serie!
Reageer
avatar_renzoroy
03 feb 2018 12:50
ook een minpuntje is dat die vreselijke goody goody Kristen Bell er in speelt :/
Reageer

Laatste nieuws

Freeform heeft de Amerikaanse fantasieserie Siren (2018) gecanceld, er komt geen vierde seizoen.
Vandaag, 10:00
Amy Adams (Sharp Objects) en Adam McKay (Succession) werken samen aan een nieuwe serie, genaamd Kings Of America, voor Netflix.
Gisteren, 14:02
AMC wilt de roman Sorcerers van Maurice Broaddus en Otis Whitaker bewerken tot een serie. De rechten liggen al bij het netwerk.
Gisteren, 13:00
Sony Pictures Television werkt aan een sequel, met een deel van de originele cast, van de Amerikaanse komedieserie Who's the Boss uit 1984.
Gisteren, 12:00
CBS All Access heeft de plannen voor de premières van de nieuwe series The Stand, The Man Who Fell To Earth, The Harper House en Guilty Party bekend gemaakt.
Gisteren, 10:00
Netflix heeft een teaser uitgebracht van de Amerikaanse detectiveserie Young Wallander, een prequel van Wallander.
dinsdag, 15:00