Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Serie van het jaar 2017 - Beste serie

Deze column dient ter ondersteuning van de Serie van het Jaar verkiezing 2017 en behandelt de categorie Beste serie. Tussen maandag 8 januari t/m maandag 5 februari kan jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre, en vele andere.

Het valt niet mee om een top tien te maken van de beste series uit 2017, want sommige heb je gewoon (nog) niet gezien. Meestal komt dat voort uit puur tijdgebrek en het feit dat er een heleboel goede series worden gemaakt tegenwoordig. Dus uit al die series aan mij de eer om de beste tien er uit te pikken en die te nomineren voor de Beste Serie van 2017 tijdens de Serie van het Jaar-verkiezingen.

Dit zijn de Beste Series zoals de schrijvers en ik dat vinden, maar ik ben me er van bewust dat mensen vinden dat sommige series er niet of juist wel in thuis horen. Maar bedenk dat de MijnSerie-schrijvers hierover lang en hard hebben nagedacht en dat zij niet zomaar een serie kiezen. De grote vraag blijft voor dit jaar weer, zal Game of Thrones er weer met die felbegeerde MijnSerie Award vandoor gaan?

Als je je afvraagt hoe ik aan deze lijst ben gekomen, dat is eenvoudig uit te leggen. Dit keer hebben we de schrijvers van MijnSerie gevraagd wat zij dachten dat de Beste Serie was in 2017. Die lijst heb ik nauwkeurig bestudeerd en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik weinig hoefde te wijzigen. Ik hoefde alleen op het allerlaatste moment een serie toe te voegen en dat was Black Mirror. Om die te kunnen nomineren heb ik gekeken wie er op mijn oorspronkelijke lijst de minste stemmen had op MijnSerie.

Onderstaand zie je de genomineerden voor de Beste Serie van 2017 in alfabetische volgorde. De lange lijst van mogelijke kandidaten is uiteindelijk gereduceerd tot tien stuks. Helaas moesten er series afvallen en daar zaten hele goede series tussen, dus mocht je het totaal niet met de genomineerden eens zijn kun je altijd je Wild Card inzetten.

The Americans, een serie van FX dat ik al vanaf 2013 met heel veel plezier volg. Ik niet alleen, er zijn al een aantal recensies geschreven op MijnSerie. In mijn ogen is deze serie één van de kanshebbers omdat The Americans al vijf seizoenen een geweldige prestatie levert. Elk seizoen is van zeer goede kwaliteit en de acteurs dragen daar voor 90 procent aan bij. Vier seizoenen van The Americans worden gestreamd op Netflix.


Black Mirror, de serie die Netflix heeft overgenomen van Channel 4. Deze anthologieserie is in 2011 van start gegaan heeft nu in totaal vier seizoenen gehad, met achttien aflevering en één special. Iedere aflevering staat op zichzelf en heeft andere acteurs en regisseurs. Het wordt soms vergeleken met The Twilight Zone, alleen dan in de moderne tijd, met de technologische veranderingen die deze wereld met zich mee brengt. Black Mirror mag zichzelf best wel één van de beste series noemen. Lees hier de recensie van het derde seizoen.


Broadchurch, de Britse dramaserie van ITV dat op 17 april 2017 zijn allerlaatste aflevering heeft gehad. Deze misdaadserie met David Tennant en Olivia Colman in de hoofdrollen is kritisch toegejuicht. Ook op MijnSerie waren de recensies over het algemeen lovend en de serie heeft zelfs een Amerikaanse remake gekregen. In Broadchurch leidt de moord op de jonge Danny Latimer tot een enorme mediaheisa. Ook heeft de moord een enorme impact op de gemeenschap in Broadchurch. Alle drie seizoenen zijn te zien op Netflix.


The Crown is de tweede Netflix-serie die genomineerd is voor de Beste Serie van 2017. De serie The Crown, over het leven van de Britse vorstin Elizabeth II, is overladen met positieve kritieken, nominaties en prijzen. Het tweede seizoen was vanaf 8 december 2017 te streamen op Netflix. De peperdure historische serie volgt Elizabeth vanaf 1947 en heeft inmiddels ook al een vernieuwing met een derde seizoen gekregen, het vierde seizoen schijnt ook al klaar te liggen. De bedoeling is dat The Crown zes seizoenen krijgt om de totale regeerperiode van Elizabeth te overspannen. Lees hier de recensies op MijnSerie.


Game of Thrones behoeft, denk ik, geen verdere introductie. De serie van HBO, gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, is enorm populair en heeft seizoen na seizoen kijkcijfer-records verbroken. Het allerlaatste achtste seizoen krijgt zes afleveringen en zal in 2019 van start gaan bij HBO. Op MijnSerie staan dertien recensies van de fantasy-serie. In de serie waren ook rollen weggelegd voor Nederlandse acteurs, zoals Carice van Houten en Michiel Huisman. Game of Thrones is te zien in Nederland bij Ziggo Movies & Series XL.


The Handmaid's Tale, op MijnSerie staan twee recensies van de - misschien wel beste - nieuwe binnenkomer uit 2017. De Hulu-dramaserie The Handmaid's Tale is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. Het is de eerste serie gebaseerd op een boek van de schrijfster, de tweede serie Alias Grace is door CBC tot serie gemaakt. The Handmaid's Tale won de Arthur C. Clarke Award en de Governor General’s Award in 1987. The Handmaid's Tale heeft in 2017 acht Emmy Awards gewonnen. Hoewel Alias Grace wel te zien is op Netflix, is The Handmaid's Tale dat niet.


Line of Duty is de parel onder de Britse series en misschien wel onder alle series. Alles klopt in deze serie, niets is aan toeval overgelaten bij deze fantastische BBC One-misdaadserie. De fans van Line of Duty werden in mei 2017 verrast met een vernieuwing met maar liefst twee seizoenen. Het slechte nieuws was wel dat ze waarschijnlijk tot 2019 moeten wachten op het vijfde seizoen. Ook de Netflix-abonnees in Nederland kunnen alleen nog kijken naar het derde seizoen van deze ijzersterke serie. Op MijnSerie is er van elk seizoen een recensie geschreven.


Outlander is in dit geval geen buitenstaander in deze top tien. De historische dramaserie van Starz is een terechte genomineerde. De serie Outlander is de derde serie in de lijst dat gebaseerd is op een boek. Dit keer de boekenreeks van Diana Gabaldon. De tijdreis-serie, dat bij elk seizoen en elke aflevering meer kijkers trekt, speelt zich af in het prachtige Schotland. Het derde seizoen is inmiddels uitgezonden en gelukkig is er ook een vierde seizoen aangekondigd. De recensies op MijnSerie zijn onverdeeld zeer positief te noemen. De eerste twee seizoenen kun je kijken op Netflix.


This Is Us, de NBC-dramaserie dat overladen wordt met lovende kritieken. Ook bij de belangrijke televisieprijzen is This Is Us een veel gehoorde genomineerde of prijswinnaar. Op MijnSerie staan drie recensies over het eerste seizoen van This Is Us. Het tweede seizoen is op dit moment in volle gang en kan rekenen op meer dan 10 miljoen kijkers gemiddeld per aflevering. Op 13 maart 2018 wordt de laatste aflevering van het tweede seizoen uitgezonden. FOXNL heeft het eerste seizoen van de dramedy vanaf april 2017 uitgezonden. Of FOXNL ook het tweede seizoen gaat uitzenden, is nog niet bekendgemaakt.


Vikings is ook een historische serie dat kan rekenen op een enorme grote schare fans. Ook de recensies op MijnSerie zijn altijd zeer positief. De History Channel-serie werd in 2013 gelanceerd en heeft het historische kanaal geen windeieren gelegd. Er is inmiddels ook een zesde seizoen besteld en dat is denk ik wel te rechtvaardigen als je gemiddeld meer dan 7,5 miljoen kijkers hebt. Of het zesde, twintigdelige seizoen de laatste wordt is nog niet aangekondigd, maar zolang de serie Vikings nog steeds in de top vijf van beste advertentie-kabelaars staat is de verwachting dat de serie wederom vernieuwd wordt.

Dit zijn de tien genomineerden voor de Beste Serie van 2017, veel succes met stemmen, ook in de andere twaalf categorieën!

Met vriendelijk stemgroet,

Mandy
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (8)

avatar_ThomasNL92
07 jan 2018 16:34 -
Zover vind ik Vikings nog het beste van degene hierboven :).
Reageer
avatar_JanWillemK
07 jan 2018 16:42 - 07 jan 2018 16:42
Laten we eerlijk zijn, geen enkele serie tipt op dit moment aan Game of Thrones.. Vikings staat op een welverdiende 2e plaats, net voor The Americans.
Reageer
avatar_Pllawkwardouat
07 jan 2018 18:40 -
Game of thrones
Reageer
avatar_tweemaalh
07 jan 2018 19:41 -
Oh wat lastig, maar ik denk dat ik voor Broadchurch ga. Game of Thrones en Black Mirror zijn al jaren goede series, maar ik vond dat beide series dit jaar niet per se de beste seizoenen ooit gehad hebben. The Americans, Line of Duty en Broadchurch hadden dit jaar ook hele sterke seizoenen. Ik kan Line of Duty stemmen, maar daarop ga ik voor de categorie misdaadserie ook al stemmen.
Reageer
avatar_Sproet2jes
07 jan 2018 20:25 -
Game of Thrones, en i.d.d. Vikings op de 2de plaats
Reageer
avatar_anonymous
09 jan 2018 19:14 - 09 jan 2018 19:14
de beste
serie was stranger things maar staat hier wel niet bij???
Reageer
avatar_tweemaalh
10 jan 2018 01:47
Je kunt altijd een wildcard inzetten. En Stranger Things is wel in andere categorieën genomineerd, dus daarin kun je er wel op stemmen
Reageer
avatar_TheKnight
10 jan 2018 11:58 -
Game of Thrones op de 1ste,Vikings op nummer 2 en Stranger Things op 3 en nummer 4 Black Mirror
Reageer

Laatste nieuws

Amy Adams (Sharp Objects) en Adam McKay (Succession) werken samen aan een nieuwe serie, genaamd Kings Of America, voor Netflix.
Gisteren, 14:02
AMC wilt de roman Sorcerers van Maurice Broaddus en Otis Whitaker bewerken tot een serie. De rechten liggen al bij het netwerk.
Gisteren, 13:00
Sony Pictures Television werkt aan een sequel, met een deel van de originele cast, van de Amerikaanse komedieserie Who's the Boss uit 1984.
Gisteren, 12:00
CBS All Access heeft de plannen voor de premières van de nieuwe series The Stand, The Man Who Fell To Earth, The Harper House en Guilty Party bekend gemaakt.
Gisteren, 10:00
Netflix heeft een teaser uitgebracht van de Amerikaanse detectiveserie Young Wallander, een prequel van Wallander.
dinsdag, 15:00
Twee acteurs zijn gepromoveerd tot vaste spelers in Grey's Anatomy en een actrice krijgt een vaste rol in de spin-off Station 19.
dinsdag, 14:08