Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 33

Showtime, seizoen 2 - aflevering 33

"It's Showtime everybody. Showtime"

The Bridge

Op 1 januari 2018 gaat het allerlaatste, vierde seizoen van start van de Zweeds/Deense serie The Bridge (2011), ook bekend onder de naam Bron||||Broen. The Bridge (2011) was het startsein voor bij ons thuis om op zoek te gaan naar nog meer Scandinavische Noir, maar geen één kan tippen aan de geweldige misdaadserie dat zich afspeelt op de grens tussen Denemarken en Zweden.

Om te beginnen kan niemand tippen aan Saga Norén en haar vreemde kijk op de wereld om haar heen. Martin Rohde weet uiteindelijk tot Saga door te dringen, maar helaas werd hij er na twee seizoenen uitgeschreven. De nieuwe partner van Saga, Henrik Sabroe, heeft zo zijn eigen problemen en dat botst met de eigenaardigheden - zeer zacht uitgedrukt - van Saga. Uiteindelijk komen de twee toch nader tot elkaar.

The Bridge (2011) is in mijn ogen een schoolvoorbeeld van hoe een serie in elkaar hoort te zitten, daarbij niet lettend op het verhaal of thema. De acteurs zijn werkelijk geweldig, de regie en camerawerk maken handig gebruik van de omgeving en de kracht en zwakte van de karakters. Zelfs de theme song past prachtig bij het gegeven van de serie. Niets lijkt aan het toeval te zijn overgelaten.

Zal in het allerlaatste vierde seizoen de boel mooi worden afgerond? Is er voor een persoon als Saga een gelukkig einde mogelijk? Zal Henrik gaan vinden wat hij zoekt? En komt Martin nog even om de hoek kijken? Allemaal vragen waarvan ik hoop dat ze vanaf 1 januari 2018 beantwoord gaan worden.

Dit was de radiocolumn, deze week niet met Peter maar met Richard, we hadden het onder andere over nieuwe serie die in januari 2018 gaan uitkomen, wat we nog meer besproken hebben in Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Big Black Delta - Huggin & Kissin

Dit was de laatste aflevering van 2017, tot 6 januari 2018 bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten