Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 29

Showtime, seizoen 2 - aflevering 29

"It's Showtime everybody. Showtime"

Dicte

Bijna hadden Roelof (mijn man) en ik het al na een paar afleveringen opgegeven. Als je The Bridge, The Killing en de betere Scandinavische series even uit je hoofd zet, is Dicte best wel een aardige serie om tussen door te kijken. Verwacht geen Scandinavische Noir, maar een semi-luchtige, zichzelf niet al te serieus nemende serie van Deense bodem.

Het eerste seizoen is even doorbijten, maar het tweede seizoen mag de beste van de drie worden genoemd. Het derde seizoen was niet nodig geweest en dat merk je door het aantal (lees behoorlijk veel) onlogische plotwendingen. Ook klopt het verhaal hier en daar niet en zijn sommige verhaallijnen zo ver gezocht dat het de geloofwaardigheid zeker niet ten goede komt. Maar als je dat op de koop toeneemt kijkt Dicte net zo lekker weg zoals je een goedkoop romannetje wegleest onderweg in de trein.

Dicte is met 30 afleveringen een niet heel slechte, Deense dramaserie dat zich absoluut niet kan meten met eerder genoemde series. Ik las dat iemand schreef op MijnSerie "als je van Baantjer houdt vind je Dicte ook wel wat". Dat is niet waar, ik denk dat Baantjer beter in elkaar gezet was dan Dicte. Maar door het luchtig te houden met hier en daar een lekkere vleug humor en romantiek, kun je Dicte best wel op je te-kijken-lijst zetten voor een stormachtig weekend.

Alle drie de seizoenen van Dicte zijn te zien op Netflix en de eerste twee seizoenen zijn te zien op Videoland.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Live - Overcome

Tot volgende week bij Roulette FM en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

anonymous
anonymous 18 november 2017, 20:36
Dicte staat in mijn Netflix-lijst. Denk dat ik hem maar schrap. Van de drie seizoenen, maar één die de moeite waard is, dan kan ik mijn tijd beter aan andere series besteden.
Mandy1966
Mandy1966 18 november 2017, 21:25
Dat kun je doen. Je kunt het ook bewaren als je een keer alleen vermaakt wilt worden en weinig wil nadenken ;-)
Log in om een reactie achter te laten