Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
De Onbekende Seriekijker: svandenberg86

De Onbekende Seriekijker: svandenberg86

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 57ste Onbekende Seriekijker is Sven van den Berg (31)

Sven van den Berg

Aantal serie-uren per week: Ik denk dat ik zo’n tien á vijftien uur per week besteed aan het kijken van series.
Allereerste serie ooit gezien: Dat moet Lost of anders Band of Brothers geweest zijn. Lost heb ik toen ook meteen op dvd gekocht. Ik ben ergens in seizoen 3 afgehaakt, zoals velen. Twee jaar geleden ben ik er toch maar voor gaan zitten om eens te kijken hoe het afliep. Band of Brothers, daar ben ik nog steeds een groot fan van. Ik heb de serie toch zeker wel een keer of vier gezien.
Beste serie ooit: Band of Brothers, van begin tot einde goed. Je wordt helemaal in het verhaal gezogen, je leeft mee met de personages. Vol geschiedenis, spanning, drama enzovoort.
Beste serie op dit moment: Outlander, zonder twijfel. Drama, spanning, prachtige locaties, historie, en een steengoed verhaal. Outlander kijk ik samen met mijn vriendin, zodra de Nederlandse ondertiteling beschikbaar is gaan we kijken, gelukkig is dat vaak de avond na de uitzending. We zijn beiden een groot fan, vorig jaar oktober zijn we ook naar Schotland geweest en dan gaat de serie nog meer leven. In Schotland heb ik mijn vriendin ten huwelijk gevraagd op een berg, met op de achtergrond een meer, in de buurt van Fort William. Om nog maar even aan te geven dat we fan zijn van Outlander heeft onze zoon Seth (geboren in juni) de tweede naam Jamie gekregen.
Serie die op de planning staat:Zou graag nog wel eens willen beginnen aan The Sopranos en Rome.Sven van den Berg, zijn gebruikersnaam is svandenberg86, is 3 jaar en 4 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Sven van den Berg, 31jaar, ik woon met mijn vriendin en kinderen (dochter van 4 en zoon van 3 maanden) in Heerhugowaard, ik werk als verzekeringsadviseur bij…. die ene met dat appel en peertje als logo. Echt een fanatieke seriefanaat ben ik sinds een jaar of 4. Op aanraden van een collega heb ik ruim 3 jaar geleden een account aangemaakt en sindsdien een trouwe bezoeker op MijnSerie.nl.Hoe ziet jouw persoonlijke top vijf eruit?:Band of Brothers, Breaking Bad, Outlander, Game of Thrones en dan staan deze vier in willekeurige volgorde. De laatste vind ik dan moeilijk om in te vullen. Als ik dan kijk in de lijst met series die ik gezien heb, dan zijn daar wel meer die daarvoor in aanmerking komen. Black Mirror, Bates Motel, Vikings, Sherlock, Fargo. Ik hou het dan toch bij Black Mirror, omdat deze het voor elkaar krijgt elke aflevering origineel en vernieuwend te zijn.” Naast hele goede series die je hebt gezien, wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Moeilijke vraag, meestal weet ik wel waar ik aan wil beginnen, ik kan een redelijke inschatting maken of ik het wat ga vinden. Maar ik kies dan voor Under the Dome, wat vooraf echt wel leuk klinkt, maar wat totaal de verkeerde kant op ging, en Designated Survivor, een te hoog soap-gehalte voor mij.Je top vijf heeft verschillende genres. Wat is je favoriete genre en waarom?:” Geen idee of het een genre is maar ik zou het dan historische series noemen.” Naast verschillende genres komen series ook uit verschillende landen. Heb jij een voorkeur?:
Vera Farmiga uit Bates Motel
“De meeste series die ik kijk komen toch uit Amerika en Engeland. Ik geef niet snel een serie de kans waarin geen Engels of Nederlands ingesproken wordt, het trekt me dan toch te weinig. Dat ik daar een aantal goeie serie mee misloop, geloof ik direct.” Naast genres en landen zijn er ook verschillende acteurs. Heb je een favoriete acteur m/v?: “? Echt favorieten heb ik niet, maar ik kan wel echt genieten hoe bepaalde rollen worden neergezet. Het acteerwerk van Eva Green in Penny Dreadful, Freddie Highmore en Vera Farmiga in Bates Motel en Travis Fimmel in Vikings.”Welke series volg je op dit moment?: “Een opsomming van mijn lijstje afleveringen nog te kijken op dit moment: Fear The Walking Dead, Narcos, Outlander, Penoza, Spitsbroers, Teenage Mutant Ninja Turtles (Wordt eens volwassen! Nee!), The Deuce, Turn, Underground en Zoo.” Hoe kijk je dan naar die series? Waar ben je en eventueel met wie?: “De meeste series kijk ik op de bank, voeten op tafel en onderuit gezakt. Soms kijk ik op mijn telefoon nog even voor het slapen. De ene serie kijk ik met een schuin oog, en in een andere kan ik weer helemaal in zitten. Met mijn vriendin volg ik vaak ook een serie. Samen hebben we onder andere Zoo, Spitsbroers, Outlander, Vechtershart, GLOW en The Get Down gekeken.” Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Zo ja, hoe ging je daar mee om en hoe kwam dat?: “Een verslaafde zal nooit snel erkennen dat hij verslaafd is, maar ik had moeite om te stoppen met Breaking Bad en Sons of Anarchy. Deze series waren al geëindigd toen ik er aan begon, en als je dan eenmaal in een flow zitten kijk je de ene na de andere aflevering weg.”Wat betekenen al deze series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Series kijken is voor mij echt ontspanning, even verstand op nul.” Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik heb een account op Netflix en gebruik K**i. Zelf met de computer downloaden doe ik niet, mij te ingewikkeld allemaal. Ik zag laatst op MijnSerie een discussie voorbij komen over de vele aanbieders van series. Ik ben dan ook benieuwd of er ooit iets zal komen als een Spotify voor series, maar ik ben bang van niet. Dat zal financieel wel niet haalbaar zijn. Dan hou je dat mensen streamen of downloaden. Je gaat toch niet overal een abonnement op nemen, lijkt mij.”Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Een 8,2. Voldoende om serieus te nemen, haha. MijnSerie.nl helpt mij zeker om op de hoogte te blijven van al het nieuws en mijn series bij te houden. Het meest kijk ik altijd uit naar het overzicht van nieuwe series komende maand. Ik kies er vaak één of twee uit die ik echt wil zien.

Sven van den Berg (svandenberg86) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Op 16 november komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Sven, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

,2

NOTE: Interview datum 28 september 2017.
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (4)

Javelin
2 november 2017, 16:55
Wat een pareltje hea die Sven. Wie was die collega eigenlijk ;) hahaha
1
svandenberg86
4 november 2017, 15:08
Hij heeft zich ook wel eens voorgesteld ;) https://www.mijnserie.nl/nieuws/columns/3020-de-onbekende-seriekijker-javelin/
Moest ff zoeken hoor :)
0
anonymous
2 november 2017, 21:21
Wat een mooi Outlander-verhaal! Ik sta eind november voor het eerst op Schotse bodem, ook door de serie. Kennen jullie de boeken ook?
1
svandenberg86
4 november 2017, 14:59
Dankje! Het is echt een heel mooi land, geniet ervan :) Ik heb de boeken niet gelezen, ben dan ook heel benieuwd waar seizoen 3 naar toe gaat...
0
Log in om een reactie achter te laten