Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 25

"It's Showtime everybody. Showtime"

Ozark

Er zijn series waarvan ik persoonlijk vind die iedere serieliefhebber zou moeten gaan zien. Dat zijn onder andere American Crime, Happy Valley, The Affair, The Americans, Breaking Bad, Better Call Saul, The Bridge (Bron|Broen), Band of Brothers en Ray Donovan. Deze lijst is bij lange na nog niet complete, maar ik heb maar 250 woorden tot mijn beschikking in deze column, vandaar dat ik het wat kort houd. De serie Ozark hoort zeker in dit rijtje thuis.

Al is het alleen maar vanwege het geweldige verhaal, en de fantastische acteerprestaties. Er zijn mensen die het vergelijke met Breaking Bad en dat vergelijk snap ik wel, maar de hoofdrolspeler in Ozark is wél sympathiek. En de hoofdrolspeler in Ozark wordt min of meer gedwongen om te doen wat hij moet doen en Walter White koos om drugsbaron te worden.

Marty Byrde wordt in Ozark gedwongen om een enorme lading geld wit te wassen; in Missouri nota bene. En, zoals het een goede serie betaamt, wordt ook de familie en de hele Ozark gemeenschap betrokken bij de praktijken van Marty. Sommige bewoners hebben zelf al geen schone handen en sommige profiteren spontaan van de plotselinge rijkdom op hun stoep.

Maar Marty is de real deal, hij helpt waar het kan en probeert iedereen gelukkig en tevreden te houden. Helaas, zoals een goede serie betaamt, pakt dat niet altijd even positief uit. Ozark is een serie van Netflix die zeker bij de top 10 nieuwe series van 2017 thuishoort. Heerlijk om weer eens zo’n serie voorbij zien komen, waar de foutjes tot een minimum blijven beperkt en de cast, omgeving, script, muziek, regie en camerawerk samenkomen om een dergelijk mooie serie te kunnen maken.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Kevin Spacey - The Curtain Falls

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de miniserie Invisible Heroes. We geven twee codes weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 15:00
De cast voor de Amerikaanse sciencefictionserie Station Eleven van HBO Max is compleet. Onder andere Daniel Zovatto (Penny Dreadful: City of Angels) is toegevoegd.
Vandaag, 12:00
De Turkse misdaadserie Fatma gaat eind deze maand in première bij Netflix. De streamingdienst heeft ook een trailer uitgebracht.
Vandaag, 11:00
Het vierde seizoen van de Spaanse misdaadserie Elite gaat in juni in première bij Netflix. Er is ook een korte teaser uitgebracht.
Gisteren, 12:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56
Netflix heeft de populaire serie Bridgerton vernieuwd met een derde en vierde seizoen, nog voordat het tweede seizoen te zien is bij de streamingdienst.
Gisteren, 10:00