Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 25

Showtime, seizoen 2 - aflevering 25

"It's Showtime everybody. Showtime"

Ozark

Er zijn series waarvan ik persoonlijk vind die iedere serieliefhebber zou moeten gaan zien. Dat zijn onder andere American Crime, Happy Valley, The Affair, The Americans, Breaking Bad, Better Call Saul, The Bridge (Bron|Broen), Band of Brothers en Ray Donovan. Deze lijst is bij lange na nog niet complete, maar ik heb maar 250 woorden tot mijn beschikking in deze column, vandaar dat ik het wat kort houd. De serie Ozark hoort zeker in dit rijtje thuis.

Al is het alleen maar vanwege het geweldige verhaal, en de fantastische acteerprestaties. Er zijn mensen die het vergelijke met Breaking Bad en dat vergelijk snap ik wel, maar de hoofdrolspeler in Ozark is wél sympathiek. En de hoofdrolspeler in Ozark wordt min of meer gedwongen om te doen wat hij moet doen en Walter White koos om drugsbaron te worden.

Marty Byrde wordt in Ozark gedwongen om een enorme lading geld wit te wassen; in Missouri nota bene. En, zoals het een goede serie betaamt, wordt ook de familie en de hele Ozark gemeenschap betrokken bij de praktijken van Marty. Sommige bewoners hebben zelf al geen schone handen en sommige profiteren spontaan van de plotselinge rijkdom op hun stoep.

Maar Marty is de real deal, hij helpt waar het kan en probeert iedereen gelukkig en tevreden te houden. Helaas, zoals een goede serie betaamt, pakt dat niet altijd even positief uit. Ozark is een serie van Netflix die zeker bij de top 10 nieuwe series van 2017 thuishoort. Heerlijk om weer eens zo’n serie voorbij zien komen, waar de foutjes tot een minimum blijven beperkt en de cast, omgeving, script, muziek, regie en camerawerk samenkomen om een dergelijk mooie serie te kunnen maken.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Kevin Spacey - The Curtain Falls

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten