Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

De Onbekende Seriekijker: SJS

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 56ste Onbekende Seriekijker is Samantha-Joan Schut (35)

Samantha-Joan Schut

Aantal serie-uren per week: Ik kan van mezelf echt wel zeggen dat ik serieverslaafd ben. Als ik een drukke week heb kijk ik gemiddeld tien tot twaalf uur, maar als het nieuwe serieseizoen begint kan het wel oplopen naar het dubbele.
Allereerste serie ooit gezien: De allereerste serie die ik keek was As the World Turns, als ik dan ’s middags uit school kwam ging meteen de televisie aan, of mijn moeder nam het voor me op. Toen ik nog jonger was, zag ik The Bold and the Beautiful voor het eerst bij mijn overgrootmoeder. Toen As the World Turns stopte, ben ik de Bold and the Beautiful gaan kijken.
Beste serie ooit: Revenge. Ik had de dvd-box en ik kon niet meer stoppen met kijken. Aan het eind van elke aflevering gebeurt er weer iets spannends, zodat je verder wilt kijken.
Beste serie op dit moment: Crisis. Zonder al teveel te verklappen voor mede MijnSerie- gebruikers: het is een geniaal plan, de voorbereidingen die zijn getroffen en het verknipte van de hoofdrolspeler. Kortom, het is superspannend.
Serie die op de planning staat: Waar moet ik beginnen? Ik ben net begonnen aan The Blacklist die weer vanaf het begin wordt uitgezonden. Hij stond erg hoog op mijn lijst. Verder op mijn lijst staan; Person of Interest, Scandal, Rellik, King & Maxwell, Ozark, The Sinner, The Fall, Atypical, Follow the Money, The Last Tycoon, The Bold Type, Dynasty (2017) en S.W.A.T. (2017)Samantha-Joan Schut, haar gebruikersnaam is SJS , is 2 jaar en 2 maanden lid van MijnSerie.nl: “Mijn naam is Samantha -Joan en ik ben 35 jaar oud. Mijn liefde voor series is ontstaan sinds mijn zestiende. Ik heb het net opgezocht en ik ben sinds augustus 2015 lid van MijnSerie. MijnSerie naam is SJS. Welke series volg je op dit moment?: “Heb je even? Op dit moment volg ik; The Bold and the Beautiful, Mom, Man with a Plan, Crossing Lines, Victoria, Shooter (2016), Younger, The Big Escape, APB, The Blacklist, Strike, The Good Karma Hospital, Penoza, Kroongetuige, Below the Surface, Crisis, Reckless, Queen of the South en Top of the Lake.Hoe ziet je persoonlijke top 5 eruit?: “1. How to Get Away with Murder, 2. Revenge, 3. Ringer, 4. Gomorra (2014), 5. Blindspot.” Heb je ook een serie die je het allerslechtst vind dat je ooit hebt gezien?: House of Cards (2013) vind ik echt de slechtste serie ever, ik vind het zwaar overrated. Ik vind het een saaie serie, het komt langzaam op gang. Ik ben er snel mee gestopt, nadat ik letterlijk in slaap viel.”Heb je ook een favoriet land waar een serie vandaan moet komen?: “Ik kijk het liefst naar Amerikaanse series vanwege het grote aanbod, maar ik begin Britse series ook leuk te vinden. Met name detectives.” Er zijn naast landen ook genres. Wat is je favoriete genre?: “Thriller, vanwege de spanning en complotten, maar ik vind het ook leuk om zelf na te denken over wie de dader zou kunnen zijn, het bewijsmateriaal en het lezen van de lichaamstaal.”Téa Leoni uit Madam Secretary
Series worden gemaakt door producenten met een heel team daar achter. De acteurs brengen vervolgens het verhaal over. Heb je een favoriete acteur en/of actrice? Waarom?:” Mijn lievelingsactrice is Téa Leoni, die Elizabeth McCord speelt in Madam Secretary. Ze is tactisch, slim, een powervrouw en humoristisch. Mijn lievelingsacteur is Dylan McDermott, die Duncan Carlisle speelt in Hostages. Hij speelt altijd van die bad guys of hij stalkt/gijzelt en hij is daardoor erg mysterieus en geloofwaardig.”Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Ik moet bekennen dat ik gewoon serieverslaafd ben, er gaat geen dag voorbij dat ik geen serie kijk. Af en toe word ik op het matje geroepen door mijn man, die zegt dat het wel weer genoeg was voor vandaag. Om het een beetje in te perken, volg ik alleen wat me echt aanstaat, ik maak bewustere keuzes. Zoals je eerder al kon lezen heb ik nog een hele lange nog-te-kijken lijst, maar wie weet sla ik er een paar van over.” Wat betekenen series voor je? Is het een soort van ontspanning of iets anders?: “Voor mij betekenen series; rust, ontspanning, mijn hoofd leegmaken en even lekker bijkomen van een hectische dag.”Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Ik wacht wel tot series op de Nederlandse televisie verschijnen. Ik kijk nu vaker naar de Belgische en Britse zenders, omdat ik ontdekt heb dat nieuwe series daar eerder beginnen dan op de Nederlandse televisie. Ik stream ook. Vorig jaar had ik nog een account bij Netflix, Videoland en een Ziggo XL pakket met Film 1. Op een gegeven moment vond ik het wel welletjes en heb ik alles weggedaan.” De één na laatste vraag. Hoe kijk je naar al die series? Hoe zit je erbij, waar en eventueel met wie?: “Ik zit lekker languit op de bank, het liefst in een pyjama of huispak onder een deken. Op de tafel staat een kop thee met wat lekkers erbij. Het liefst kijk ik een serie alleen, zodat ik niet gestoord kan worden en het beter kan volgen.”Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Een dikke 10, ik ben supergek op series. Ik kijk meerdere malen per dag op de MijnSerie-app om mijn kijkuren aan te vullen. Ik vind het altijd fijn om op maandag en dinsdag de berichten van MijnSerie te ontvangen samen met het maandoverzicht. Dan ben je weer op de hoogte wanneer de nieuwe series of nieuwe seizoenen beginnen. Ik vind het ook prettig dat ik door MijnSerie precies kan bijhouden welke serie en welke afleveringen ik heb gekeken.”

Samantha-Joan Schut (SJS) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 2 november komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Samantha-Joan, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

MandyNOTE: Interview datum 9 september 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_anonymous
19 okt 2017 11:27 - 19 okt 2017 11:29
Wow! House of Cards slechtste serie ooit. Daar ga je vast wel wat reacties op krijgen :)

Al begrijp ik wel waarom je de serie niet kijkt. Als je niet van dat langzame houdt, ben er zelf ook geen fan van, dan is een serie als HoC niks voor jou. Ben zelf tijdens seizoen 5 gestopt met kijken. Persoonlijk vind ik dat ze er na 4 seizoenen beter mee hadden kunnen stoppen.
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst