Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Showtime, seizoen 2 - aflevering 22

"It's Showtime everybody. Showtime"

Chicago PD, Fire, Med, Justice

Op 27 en 28 september gingen de NBC-dramaseries Chicago PD en Fire weer van start. Op 21 november gaat de derde Chicago-serie Med van start. Even tijd om bij deze series stil te staan.

Het begon in 2012 met Chicago Fire. Deze serie liep zo lekker dat er in 2014 werd besloten om een spin-off te maken, dat werd Chicago PD. In 2015 werd er nog een spin-off gemaakt, Chicago Med. Voor mij overduidelijk de minste van de drie, maar het kijkt lekker weg, dus ach, waarom stoppen?

Toen besloten werd om ook een Chicago Justice te maken, merkte je dat daarmee de koek op was. Justice werd dan ook na één seizoen van dertien afleveringen gecanceld. Volledig terecht, want de serie Justice liep niet. De karakters bleven plat en ook was het bij vlagen volledig onduidelijk waarom sommige karakters meededen aan de serie.

Dit lot had ik ook bedacht voor Med, maar NBC heeft daar toch inmiddels drie seizoenen van besteld. Niet slecht voor een serie die in mijn ogen zich nog niet kan meten met Fire en PD. In Med mis je één of meerdere ijzersterke karakters, iets wat in Fire en PD duidelijk wel aanwezig is.

Het blijft in Fire fascinerend om te zien dat, wanneer iedereen naar buiten rent, de mannen en vrouwen van Firehouse 51 naar binnen rennen. Wat een helden en wat een drama, heerlijk met een kop thee op de bank en dan gewoon zo’n heerlijke degelijke serie opzetten. Wie kan daar nu op tegen zijn?

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

Showtime heeft nu ook een eigen Facebook pagina; kijk op de pagina Showtime! Voor èn door TV serie fans

De plaat van de week is Bing Crosby and the Andrew Sister - Ac-Cent-Tchu-Ate the Positive

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_GoonerJenny
01 okt 2017 09:50 -
Ben ook fan van de Chicago series. Met PD als favoriete. Deze series krijgen voorrang op andere. Niveau daalt ook niet na al die jaren/seizoenen.
Reageer
avatar_Isa1001
02 okt 2017 09:51 -
Chicago Fire vond ik niets. Chicago Med hele leuke serie.
Reageer
avatar_Anouk
07 okt 2017 17:58 -
Helemaal mee eens! Fire en PD vind ik veel sterker dan Med
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst