Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: DesmondN

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij het liefst naar kijkt en waarom. De 50ste Onbekende Seriekijker is Desmond Noordermeer (23)

Desmond Noordermeer

Aantal serie-uren per week: Dat hangt wel echt af van verschillende factoren, maar gemiddeld kijk ik elke dag wel minstens één aflevering van een serie. Dat komt dus gemiddeld neer op minimaal zeven à acht uur per week.
Allereerste serie ooit gezien: Bassie & Adriaan! Als klein jongetje van net twee jaar jong was ik helemaal gek van die clown en die acrobaat. Ik had een Bassie knuffel, Bassie worst, alle videobanden enzovoort. Ik heb vanuit mijzelf rossig haar, wat er tevens voor gezorgd heeft dat ik in die tijd zelfs kleine Bassie genoemd werd door mijn familie en omgeving. Maar die serie heb ik als kind zijnde gewoon echt ontzettend vaak gezien. Had ik een serie weer gehad, dan zette ik de volgende alweer op. Ik keek in die tijd eigenlijk niets anders. Uiteindelijk is het wel bijzonder om te zien wat een impact dat op mij heeft gehad. Ten eerste leer je als kind heel erg veel en ten tweede denk ik ook dat het mij de liefde voor series heeft gebracht. De spanning, het mysterie, de humor, allemaal kenmerken die ik nu nog steeds waardeer in series. Favoriet blijft de laatste serie met de reis naar Amerika, onder andere vanwege de pretparken die behandeld worden in Florida. Daarnaast heeft die serie er ook voor gezorgd dat ik nog altijd naar San Francisco toe zou willen. Een paar jaar geleden heb ik als een soort grapje de complete verzamelbox van alle series van mijn ouders voor mijn verjaardag gekregen. Nou ja grapje, inmiddels heb ik sommige zeker al wel eens eventjes opgezet. Pure nostalgie. No shame!
Beste serie ooit: The Leftovers is voor mij wel echt zo'n serie die mij gewoon letterlijk vanaf de eerste minuut betoverd heeft. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik daar een trailer van zag en dacht: "dit ziet er echt ontzettend gaaf uit". Na de eerste aflevering was ik compleet om. Hoewel ik in eerste instantie misschien meer een serie had verwacht die op mysterie was gericht, bleek het uiteindelijk een heel ander soort serie te zijn omtrent rouw, depressie en verdriet. Een heel zwaar thema en daardoor ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Ik houd daar wel van, een serie met diepere lagen. Het is tevens een serie die gewoon per seizoen beter is geworden. Dat kan je ook niet van elke serie zeggen. Inmiddels is een maand geleden de allerlaatste aflevering uitgezonden en ben ik nu al aan het idee aan het wennen dat er helaas geen nieuwe afleveringen meer komen. Dan weet je dat de serie je echt wat doet. Looking verdient overigens ook wel een eervolle vermelding. Een serie die ik bij toeval vond toen ik op zoek was naar iets nieuws om te kijken. Vervolgens de serie in twee dagen gekeken, nog net op tijd voor de afsluitende film uitkwam vorig jaar. Het raakte mij allemaal gewoon heel erg, omdat ik mij onwijs kon herkennen in Patrick, het hoofdpersonage. Zoveel situaties die letterlijk uit mijn eigen leven gegrepen leken te zijn, zowel de leuke als minder leuke momenten. Heel erg bizar om mee te maken, maar daardoor wel een serie die mij ontzettend bij zal blijven en ook daardoor inmiddels een die ik al meerdere keren gekeken heb.
Beste serie op dit moment: Black Mirror is wel echt een serie die mij blijft verbazen per aflevering. Elke aflevering is zo anders, maar aan de andere kant zit er wel een duidelijk terugkerend thema in. Ik ben vooral erg blij dat Netflix de serie na het tweede seizoen heeft opgepakt. Ten eerste zorgde dat ervoor dat een groter publiek kennis maakte met de serie en ten tweede vind ik dat het derde seizoen het beste is tot nu toe. Als ik aan de serie denk, denk ik aan het woord "twist". Elke aflevering heeft vaak aan het einde zo'n onwijze twist dat ik met open mond naar mijn scherm staar en af en toe een "Nee!" uitsla. Dat zijn fantastische momenten, als je vol ongeloof waarneemt wat er gebeurt. Black Mirror doet dat als geen ander voor mij. Wat ik overigens ook heel fijn vindt is dat elke aflevering voelt als een korte film en dus ook een afsluitend verhaal heeft. Hierdoor is het ook een serie die je gemakkelijk tussen iets anders door kan kijken. Ik kan in ieder geval echt niet wachten op het nieuwe seizoen.
Serie die op de planning staat: Veel van de populaire en bekende series heb ik vaak nog geen enkele aflevering van gezien, maar ze staan wel op het te bekijken lijstje. Denk aan Game of Thrones, House of Cards (2013), Homeland en Prison Break. Andere series die op de planning staan zijn The Mist, Friday Night Lights, Sherlock en Feud.



Desmond Noordermeer, zijn gebruikersnaam is DesmondN, is 2 jaar en 11 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Desmond Noordermeer, DesmondN op MijnSerie.nl, 23 jaar. Seriefan vanaf mijn middelbare schooltijd/puber zijnde. Ik ben daarnaast ook groot filmliefhebber. In mijn dagelijks leven ben ik afstuderend student HBO Media & Entertainment. Daarnaast werk ik als verkoper in een gamewinkel, waarbij ik tevens nieuwsberichten schrijf voor de landelijke website van deze bekende gamewinkelketen. Ik ben inmiddels twee jaar en tien maanden lid van MijnSerie.nl. Sinds één jaar ben ik ook één van de recensieschrijvers van MijnSerie.nl



Wat is jouw Top 5 van beste series die je ooit hebt gezien?: “1. The Leftovers, 2. Looking, 3. Rita, 4. Friends, 5. Fringe.” Naast goede series zijn er ook slechte. Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien en waarom?: “Ik heb, zoals waarschijnlijk ieder ander, wel echt een hoop slechte series gekeken, maar dat waren voor mijn gevoel altijd wel series die ik in het begin echt te gek vond. Het meest pijnlijk is voor toch wel echt Pretty Little Liars. Een serie die de eerste paar seizoenen echt prima te doen was, maar uiteindelijk echt belachelijk slecht werd. Van fake geschrokken gezichten in iedere minuut, tot echt bizarre plottwisten die werkelijk nergens over gaan. Ik keek de serie wekelijks met mijn moeder, maar ik ben er op een gegeven moment toch echt mee gestopt. Inmiddels is de serie, EINDELIJK!, afgelopen en is duidelijk hoe de vork in de steel zit. Hier was ik uiteraard wel benieuwd naar, maar toen ik las hoe het zat barstte ik in lachen uit. Volgens mij hadden zelfs de schrijvers geen idee meer wat ze aan moesten met het verhaal. Dit geldt voor meerdere series. Supernatural en Flikken Maastricht zijn daar bijvoorbeeld ook goede voorbeelden van. Ik was fan van beiden in de eerste paar seizoenen, maar inmiddels merk je gewoon dat de serie veel te lang door is gegaan en alles ongeloofwaardig begint te worden.”



In serieland zijn er heel veel genres. Heb jij en voorkeur voor een genre?: “Mysterie/thrillers vind ik altijd wel erg tof. Ik ben, zoals eerder aangegeven, erg fan van plottwisten en "vage" verhaallijnen. Dat gevoel dat de aflevering eindigt met een compleet andere wending dan je voor ogen had. Dat vind ik echt fantastisch. Dat gevoel zorgt er namelijk vaak voor dat je echt verder wilt kijken.” Naast genres zijn er ook vele landen die series maken. Heb je een voorkeur voor een land waar een serie vandaan kan komen?: “Ik heb eigenlijk niet echt een voorkeur voor het land waar een serie vandaan komt. Als je kijkt naar de series die ik kijk is het overgrote deel Amerikaans, maar dat is niet echt bewust. Een groot deel is ook Nederlands. Dat is tevens wel een ding. Er wordt wat mij betreft vaak heel negatief gedaan over Nederlandse series. Vooral tegenwoordig snap ik daar erg weinig van. Wat iedereen niet moet vergeten is dat het budget zoveel kleiner is in Nederland in tegenstelling tot Amerikaanse series. En dan nog hebben wij series als Penoza, Vuurzee, Gooische Vrouwen, Hollands Hoop en Overspel. Stuk voor stuk fantastische series.” Vele seriefans hebben favoriete genres en landen, maar heb je ook een favoriete acteur m/v? Zo ja, wie en waarom?:
Jonathan Groff uit Looking
“Sinds Looking is Jonathan Groff wel echt een favoriet bij mij geworden. Looking voelde vaak bijna aan als een documentaire, vooral omdat Patrick en zijn vrienden zo echt en spontaan over kwamen. Dat, terwijl de serie toch echt script-based is. Daarnaast heb ik hem zien spelen in Glee en daar zag ik hem dan weer in een totaal andere rol met een compleet andere flair. Ik ben daardoor extra benieuwd geworden naar de serie Mindhunter, die later dit jaar verschijnt op Netflix met Jonathan Groff in de hoofdrol. Het kan bijna niet anders dat hij ook daar mij weer zal verrassen.



Ben je weleens verslaafd geweest aan een serie?: “Ik raak eigenlijk zelden echt 'verslaafd' aan een serie. Ik ben namelijk geen binge-watcher. Als ik twee of drie afleveringen achter elkaar kijk is het veel. Mijn aandacht verslapt dan vaak, ook al vind ik de serie onwijs spannend en interessant. Ik ben daardoor ook vaak jaloers op mensen die dat wel kunnen, een compleet seizoen in één keer kijken. Ik moet gewoon echt vaak eventjes iets anders doen na een aantal afleveringen. Dit geldt overigens niet alleen bij series, maar dit heb ik ook wel eens bij het kijken van een film. Dan zit ik na een half uur ineens op de klok te kijken om te kijken hoelang de film nog duurt, terwijl ik het echt een hele goede film vindt. Erg jammer, maar het is niet anders.”



Wat betekenen al deze series voor je? Is het ontspanning of nog meer?: “Series zijn voor mij eigenlijk vooral ontspannend bedoeld. Dat je uit werk komt en gewoon even een aflevering opzet van de serie die je op dat moment kijkt. Voor het slapen gaan of als tijdsbesteding als je wat vrije tijd over hebt. Daarnaast is het wel zo dat ik vanaf jongs af aan altijd iets in film heb willen doen. Van schrijven tot daadwerkelijk een eigen film of serie creëren is altijd wel een soort droom geweest. Dus het bekijken voelt ook altijd nog een beetje als een leerproces. Inmiddels is die droom wel echt een droom en voelt het minder als iets wat realiteit zou kunnen worden, maar je weet natuurlijk maar nooit!” Wil je voor ons beschrijven hoe je serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij, en eventueel met wie?: “Ik woon op mijzelf, op een kamer van maar tien vierkante meter. Daar staat geen bank, dus eigenlijk kijk ik alles lekker in mijn bed. Soms zet ook nog wel eens iets aan in de huiskamer tijdens het eten, maar ik kijk eigenlijk liever lekker op mijn kamertje. Daarnaast ga ik wekelijks nog naar mijn ouders en kijken wij samen ook nog wel eens een serie. Dit deden we ten slotte ook al toen ik nog thuis woonde. Zo hebben wij pas wekelijks de Mannentester samen gekeken.”



Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Series kijk ik eigenlijk niet meer op televisie, omdat er tegenwoordig altijd wel andere manieren zijn om deze te bekijken. Ik heb zowel een account op Netflix als Videoland. Daarnaast kijk ik bijvoorbeeld Nederlandse series terug via NPO.nl of RTLXl. En ja de rest, moet ik bekennen, stream ik via andere manieren.” Welke series volg je op dit moment?: “Op dit moment volg ik De 12 van Oldenheim, Riviera, Twin Peaks en ga ik beginnen aan The Mist.”



Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: Ik vind een acht wel erg mooi. Zoals ik al aangaf: een binger ben ik niet dus vandaar dat ik mijzelf geen negen of tien geef, maar ik vind mijzelf wel zeker een echte seriefanaat. Ik volg heel veel verschillende dingen in veel verschillende genres uit verschillende landen. MijnSerie is voor mij een heel fijn platform om alle afleveringen die ik heb gekeken te kunnen bijhouden. Ik ben af en toe nog wel eens vergeetachtig over welke afleveringen of seizoenen ik nou precies gezien heb bepaalde series. MijnSerie geeft mij daar vaak het antwoord op. Ik houd het specifiek na elke bekeken aflevering bij. Daarnaast vind ik het erg fijn dat ik mijn liefde voor series nog meer heb kunnen uitbreiden door het schrijven van de recensies op MijnSerie.nl. Ik houd ervan om series te bespreken met vrienden en familie, maar niet iedereen heeft daar altijd zin in, haha. Op deze manier kan het alsnog en bereik je er veel mensen mee. Een onwijs fijn en leuk platform.”

Desmond Noordermeer (DesmondN) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar hij graag naar kijkt en ook waar. Vanaf augustus 2017 zal de column De Onbekende Seriekijker om de week op donderdag worden gepubliceerd. Op donderdag 10 augustus komt er een andere seriefan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Desmond, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (3)

anonymous
anonymous 24 juli 2017, 14:40
Leuk stukje en wat Flikken Maastricht betreft ben ik het helemaal met je eens. Was ook een groot fan, maar de laatste seizoenen draven ze veel te veel door.
eentje
eentje 26 juli 2017, 19:11
Mooi stuk. Enige nadeel voor me is dat ik een mieuwe serie op mijn nog te kijlen wenslijst hen gezet
anonymous
anonymous 10 augustus 2017, 22:26
Goed stuk en Looking; wat een topper is dat! Onbekend, maar zo geliefd. Leuk je iets beter te leren kennen :)
Log in om een reactie achter te laten