Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

Verslag Dutch Comic Con 25 en 26 maart in de Jaarbeurs in Utrecht

Wat zien sommige Cos-spelers er toch prachtig uit. Het lijkt alsof ze weken voor de spiegel hebben doorgebracht. Dutch Comic Con is vooral een lust voor het oog.

Twee dagen kon ik voor MijnSerie genieten van al het moois en leuks wat de Utrechtse Dutch Comic Con te bieden had. Na de Comic Con in Amsterdam Rai, zag de Utrechtse versie er professioneler en vooral veel groter uit. En dat laatste uiten zich vooral in de enorme lange rij die er voor de kassa’s en ingang stond. Disney-prinsessen stonden samen met Stormtroopers, Lord of the Rings-elfen en andere prachtige fantasiefiguren te wachten tot ze de bij de vele standjes iets van hun gading konden vinden. Een stoel, een tafeltje, drinken en een lekker zonnetje en ik had helemaal niet naar binnen gehoeven. In de ellelange wachtrij was genoeg te zien om je een hele middag bezig te houden.

Alle standhouders hadden hun uiterste best gedaan om hun waren zo mooi mogelijk uit te stallen. Veel beeldjes, posters en T-shirts. Maar ook prachtige kostuums, sierraden en heel gevaarlijk uitziende zwaarden konden rekenen op veel belangstelling van de bezoekers. Camera’s klikten voortdurend om alle cos-spelers zo mooi mogelijk te portretteren. Een veel gehoorde vraag was dan ook, "mag ik een foto van je maken?".

FOX had een grote stand waar je met behulp van een groen scherm je jezelf als de Clipper Sonny uit Into the Badlands op een motor kon laten vereeuwigen. Bij Prison Break van FOX kon je ontsnappen, maar de rij was zo lang dat je lang moest wachten voor je erin mocht om te ontsnappen. De overbekende bus van The A-team stond te wachten om Face weer mee te nemen naar Hollywood. Wat mij verbaasde waren de vele jongeren die voor Dirk ‘Face’ Benedict in de rij stonden. Mijn verwachting was toch dat er meer ouderen belangstelling zouden hebben voor de pretty-boy uit The A-Team. De langste rij voor een foto en een handtekening had Lenny James, Morgan uit The Walking Dead.

Naast de vele standjes was er ook een ruimte uitsluitend gewijd aan games en konden de FOX serieliefhebbers elke uur een andere serie bekijken, waaronder afleveringen van The Exorcist, APB, 24: Legacy, Fear The Walking Dead en Prison Break. Op de podia die verspreidt stonden over de verschillende hallen kon je naar een academie, forums en cos-spelers competities bekijken. Dus genoeg te zien en doen voor jong en oud. Op naar de volgende Comic Con in Utrecht; Dutch Comic Con - Winter Edition, 11 & 12 November, de kersteditie op 18 en 17 december ook in de jaarbeurs.

Ben jij al naar de Dutch Comic Con geweest? Zo ja, hoe vond jij het? Zo nee, ga je dat als nog een keer doen?
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (2)

JessicaD
JessicaD 29 maart 2017, 11:18
Dit klopt niet helemaal: "Na de Dutch Comic Con in Amsterdam Rai". De Comic Con in Amsterdam Rai, getiteld Amsterdam Comic Con, staat los van Dutch Comic Con, dat is namelijk een compleet andere organisatie. :)
Mandy1966
Mandy1966 29 maart 2017, 11:52
Is gewijzigd.
Log in om een reactie achter te laten