Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Showtime, seizoen 2 - aflevering 2

Showtime, seizoen 2 - aflevering 2

"It's Showtime everybody. Showtime"

Bosch

250 woorden zijn eigenlijk niet genoeg om de serie Bosch te omschrijven, maar ik zal mijn best doen. Het begint al met de geweldige leader, die duidelijk laat horen en zien wat Bosch inhoud. Bosch is eigenlijk een procedurele politieserie, maar omdat de seizoenen kort zijn, vallen de opvul-afleveringen al weg (dat zouden ze bij meer series moeten doen) en wordt er in tien afleveringen per seizoen een verhaal verteld met een geweldig begin, midden en eind.

Het verhaal wordt nergens vervelend en ook de opbouw van de karakters is uitstekend, zeker gezien het feit dat ze maar tien afleveringen de tijd hebben om te vertellen wat ze willen vertellen. Bosch is een serie van Amazon en het is gebaseerd op de boekenreeks van Michael Connely. En vooral geschikt om even lekker vier of vijf afleveringen achter elkaar te kijken.

Harry Bosch is een rustige politieagent die in Los Angeles woont en werkt. Maar soms schiet Harry ook wel eens uit zijn slof en dat levert weer heerlijk kijkvoer op. Met de beelden, regie en muziek is helemaal niets mis en ook de rustige jazzy-achtige manier van vertellen is een lust voor het oog en oor. Waarbij ik even speciaal aandacht wil besteden aan de plek waar Harry slaapt en naar muziek luistert, met zo’n uitzicht heb je geen televisie nodig.

Op 21 april is het derde seizoen van start gegaan bij Amazon en ik zal samen met Roelof het waarschijnlijk in één weekend gaan uitkijken. Bosch is de moeite waard om een weekendje voor thuis bij de buis te blijven.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.



Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is David Bowie - Starman

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet,

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten