Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Showtime, aflevering 45 seizoenfinale

"It's Showtime everybody. Showtime"

Dexter

Soms, heel soms mis ik Dexter nog wel eens. Dexter heeft vanaf 2006 tot 2013 op nummer één gestaan als mijn favoriete seriemoordenaar. Ja, zelfs de muziek van de serie staat nog steeds op mijn playlist. En als dan 'Blood Theme' voorbij komt, roep ik wanhopig “Ik wil Dexter terug.”

Dexter was/is niet voor de weekhartige onder ons. Het bloed druipt bijkans je huiskamer in en als Dexter verandert in Dark Dexter moet je bijna de verwarming een stukje hoger zetten. Er komt dan een soort kilte over de serie die bijna geniaal te noemen is.

En nee, ik ga het niet over het einde hebben. Ik heb nog steeds spijt dat ik niet vijf minuten voor het einde ben gestopt met kijken. Ik weet dat iedereen een mening heeft over het einde van Dexter, en ik denk er nog steeds het mijne van.

Waar ik het wel over wil hebben is Michael C. Hall. Wat een acteur, wat een rasartiest. In een interview las ik een keer dat mensen dachten dat hij echt homofiel was, na het zien van Six Feet Under, zo dachten mensen ook dat hij echt mensen vermoordde. Hij kreeg brieven naar aanleiding van beide series. Alleen die hij als Dexter kreeg, waren minder gezellig van aard.

Hoop ik stiekem dat Dexter ooit zal terugkeren, net als Prison Break of Twin Peaks? Natuurlijk hoop ik dat. Al weet ik ergens in mijn hart wel dat Dexter waarschijnlijk dan niet meer boven aan mijn lijstje zal staan van favoriete seriemoordenaars.

Dit was de radiocolumn, wat Peter en ik nog meer hebben besproken tijdens Ochtend Oostrom hoor je hieronder.Wil je graag alle muziek beluisteren die wij hebben en gaan draaien in Showtime? Klik hier voor de lijst die Peter elke week zal aanvullen.

De plaat van de week is Frank Sinatra – My Way. Maar die hoort niet bij de serie van volgende week, want dan is onze jubileum uitzending, maar die hoort bij de serie van 15 april tijdens de eerste aflevering van het tweede seizoen.

Tot volgende week en met vriendelijke radiogroet

Mandy


Peter en Mandy

©Nimuë Gelling
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_karin1809
01 apr 2017 16:06 - 01 apr 2017 16:06
Ach die Dexter. Ik zit er ook wel eens aan terug te denken. Vond het een geweldige serie. Die laatste vijf minuten vergeten we maar :) Of hij ooit nog terug komt? En zou het dan nog zo leuk zijn? Er zijn zoveel seizoensfinales die de serie geen eer aan doen. De laatste vijf minuten van True Blood kunnen ook overgeslagen worden. Dat is ook een Dextertje".Hopelijk maken ze van de aflopende series geen gebruik van die vervelende laatste vijf minuten.
Reageer
avatar_RLS90
01 apr 2017 22:25 -
Laatste 5 minuten? Het gehele laatste seizoen was verschrikkelijk. Ze hadden Debra hem in de container neer moeten laten schieten in het seizoen daarvoor. Dat was een goed einde van de serie geweest.
Reageer

Laatste nieuws

Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Vandaag, 16:00
Afgelopen donderdag is de zestienjarige acteur Logan Williams overleden. Williams speelde onder andere in The Flash van The CW.
Vandaag, 15:00
Eind volgende maand verschijnt het tweede seizoen van Before We Die op NPO Plus. Kort daarna is het seizoen ook wekelijks te volgen op NPO 3.
Vandaag, 09:00
Het is inmiddels een bekend beeld, supermarktschappen, straten en pleinen leeg. Mensen werken thuis of werken niet. Maar hoe je tijd te vullen? Wij hebben een top 5 gemaakt met series die je kunt gaan kijken in deze vreemde tijden.
Gisteren, 16:00
1
Big Little Lies actrice Nicole Kidman werkt aan een nieuwe serie voor Amazon. De serie is gebaseerd op het aankomende boek van Janelle Brown, Pretty Things.
Gisteren, 15:00
Het derde seizoen van Fauda verschijnt in april op Netflix, de eerste beelden van het nieuwste seizoen zijn nu te bekijken.
Gisteren, 14:00