Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: B3th

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar hij/zij het liefst naar kijkt en waarom. De 39ste Onbekende Seriekijker is Liesbeth de Raaf (35)

Liesbeth de Raaf

Aantal serie-uren per week: Ik kom makkelijk aan twintig uur minimaal, soms meer, vrijwel nooit minder.
Allereerste serie ooit gezien: Knight Rider, met David Hasselhoff en zijn auto KITT, die kwam als hij een berichtje stuurde. KITT kon ook praten en was soms zelfs best eigenwijs. We keken dat met de hele familie, daar hebben we nog lang grapjes over gemaakt. Wanneer we bijvoorbeeld ergens waren en de auto ver weg geparkeerd stond, dan was het: ‘wie bericht er KITT even?’
Beste serie ooit: Even nadenken, dan ga ik terug naar de tijd waarin ik nog op zaterdagochtend rond acht uur mijn bed uitging om Telekids te kijken. Dat programma werd altijd afgesloten met de serie Are You Afraid of the Dark? Een stel jongeren gingen om een kampvuur in het bos zitten en vertelden enge verhalen aan elkaar. Dan kwam mijn moeder vaak gezellig meekijken. Ik herinner me nog een aflevering, waarin een stel jongeren een fotocamera vonden. Wanneer ze een foto maakten van iemand werd de ziel van die persoon door de fotocamera opgezogen.
Beste serie op dit moment: Dan ga ik voor Doctor Who, de moderne versie sinds 2005. Zelfs ondanks de acteurswisselingen blijft die serie me toch boeien. Met Peter Capaldi dacht ik even dat ik ermee op zou houden, maar toch groeide ook hij in de rol van Doctor Who. Ik ga hem straks nog missen ook, maar ben ook erg nieuwsgierig wie het stokje over gaat nemen.
Serie die op de planning staat: Dat zijn sowieso 13 Reasons Why, Broadchurch en Gracepoint.



Liesbeth de Raaf, haar gebruikersnaam is B3th, is 2 jaar en 1 maand lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Liesbeth, 35 jaar en ik ben nu ruim twee jaar lid van mijnserie.nl. Je kan me op mijnserie.nl vinden onder de naam; B3th. De persoonlijke Top 5 van Liesbeth zier er als volgt uit:
1. Doctor Who, 2. The 100, 3. How I Met Your Mother, 4. Scorpion, 5. The Big Bang Theory. Wat is de slechtste serie die je ooit hebt gezien?: “Schitt's Creek, omdat ik me ontzettend ergerde aan heel veel aspecten en acteurs in deze serie. Ik heb alleen de eerste aflevering gezien, omdat ik er een recensie over ging schrijven. Anders had ik het niet eens volgehouden.”



En welke series volg je op dit moment?: “In willekeurige volgorde; Grimm, Modern Family, Scorpion, The Vampire Diaries, The Walking Dead, Grey's Anatomy, Celblok H, The Big Bang Theory, New Girl en How I Met Your Mother. Al deze series hebben een genre. Als je er één moest kiezen, welk genre heeft dan je voorkeur?: “Dan ga ik voor het genre Avontuur, omdat ik het heerlijk vind om mee te leven met de avonturen die ze beleven, terwijl ik er lekker lui bij mag blijven liggen.”
David Tennant uit Jessica Jones
Heb je ook een voorkeur uit welk land een serie moet komen?: “Ja, mijn voorkeur gaat wel uit naar Amerikaanse series, maar daarnaast hou ik ook van Britse series.” Al deze series worden gemaakt door een hele waslijst aan mensen, maar het zijn de acteurs die het verhaal overbrengen. Heb jij één of meerdere favoriete acteurs/actrices?: “David Tennant, omdat hij heel overtuigend verschillende karakters kan spelen. In Doctor Who vond ik hem eerst niet leuk, maar na zijn rol in Jessica Jones draaide dat helemaal om.”



Ben je wel eens verslaafd geweest aan een serie? Hoe kwam dat en hoe ging je daar mee om?: “Bij de serie Doctor Who kon je wellicht over een verslaving praten, omdat ik tussen de seizoenen door het niet met rust kon laten. Ik ging er toen heel veel over opzoeken, en over Doctor Who is er veel te vinden, dus dat hielp wel. Na verloop van tijd is het net als een verliefdheid; het koelt vanzelf af. Het helpt ook om de acteurs te volgen en andere series of films met hun erin te bekijken en erover te praten met bondgenoten, als je die kan vinden,” zegt Liesbeth knipogend. Wat betekenen al deze series voor je? Is het ontspanning of nog iets anders?: “Het is zeker een soort van ontspanning, anderzijds is het ook een soort reisje naar een andere wereld of om iets te zien zonder dat ik het zelf hoef te ondergaan.”



Wil je voor ons beschrijven hoe je een serie kijkt? Waar ben je en hoe zit je er bij (en met wie)?: “Om eerlijk te zijn, ben ik het liefste alleen als ik een serie kijk. Lekker in mijn eigen huis, op de bank met alles in de buurt. Soms kijk ik weleens een serie met iemand anders, maar dat kan wel ten koste gaan van de concentratie. Wacht je tot de afleveringen van jouw serie uitgezonden worden op de Nederlandse televisie of stream je? Of beide? En heb je een account op Netflix/Videoland/Amazon of nog een andere betaalzender of streamingdienst?: “Vroeger haalde ik mijn series grotendeels binnen door te downloaden. Een tijdrovende bezigheid, waarbij ik soms meer series vond dan ik kijken kon. Soms nam ik een abonnement, zodat ik nog meer kon bekijken. Ik ben er uiteindelijk helemaal van afgekickt, omdat het nogal tijdrovend was, illegaal geworden is en mijn harde schijf regelmatig te vol werd. Op On Demand van Ziggo en later KPN heb ik nog veel kunnen kijken. Op dit moment wacht ik gewoon geduldig af wat er op televisie komt, aangezien dat de laatste tijd eigenlijk best veel en redelijk snel is. Soms neem ik nog wel een abonnement op een extra zender, wanneer bijvoorbeeld Fear the Walking Dead op AMC komt. Streamen ben ik geen fan van, mede doordat ik dan afhankelijk ben van mijn internetverbinding.”



Alweer de laatste vraag. Welk cijfer zou jij jezelf geven op het gebied van seriefanaat? (op schaal van 1 tot 10!) En waarom en hoe past MijnSerie daarin?: “Vroeger was ik fanatieker, nu geef ik mezelf een 7. Puur om het feit dat ik tegenwoordig geduldig de televisie-uitzendingen afwacht, in plaats van fanatiek iedere dag bezig te zijn met het verzamelen van series. Hierdoor loop ik wel vaker achter, in tegenstelling tot eerst, waarbij ik juist degene was die alles al had gezien. MijnSerie heeft het kijken naar series overzichtelijker voor mij gemaakt, dankzij het afvinken van series weet ik nu wat ik al heb gezien.

Liesbeth (B3th) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 6 maart komt er een andere serie-fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Liesbeth de Raaf, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Log in om een reactie achter te laten