Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.
Verkiezingen: Leukste Guilty Pleasure van 2016

Verkiezingen: Leukste Guilty Pleasure van 2016

Deze column dient ter ondersteuning van de verkiezing van de leukste guilty pleasure van 2016. Van donderdag 5 januari t/m zaterdag 4 februari kun jij stemmen op jouw favoriete serie in dit genre.



Om een mij alweer onbekende reden heb ook ik ‘ja’ gezegd om een paar series te nomineren voor verschillende categorieën voor de Serie van het Jaar verkiezingen. Vandaar dat ik jullie nu iets mag vertellen over de leukste guilty pleasure series. Een probleempje: wat is nu precies een guilty pleasure serie? Met deze vraag ben ik langer bezig geweest dan met het daadwerkelijk series uitzoeken voor deze lijst, maar uiteindelijk heb ik toch maar een beslissing genomen. Maar het was wel moeilijk, want wat voor de een guilty pleasure is, kijkt de ander serieus. Ik heb mijn best gedaan en een lijstje geproduceerd. Hopelijk kunnen jullie je een beetje vinden in deze lijst, maar laat vooral een reactie achter met jouw favoriete guilty pleasure. Ik ben wel benieuwd!

Maar voordat ik wil horen wat jullie guilty pleasures zijn, zal ik maar eerst de lijst geven. Hier volgen ze dan in willekeurige volgorde:



We beginnen met twee bovennatuurlijke series; vampieren en ander gespuis zijn The Vampire Diaries niet vreemd. Nu wordt er al een aantal seizoenen geklaagd over de verminderde kwaliteit van de serie, er zijn nog steeds fans die het toch niet kunnen laten om een aflevering (of eigenlijk elke aflevering) mee te pikken. Niet voor niets is het cijfer immers een 8.6 op Mijnserie. Een echte leuke wegkijker met lekker veel drama.



Naast vampieren zijn ook weerwolven genomineerd in deze categorie met de serie Teen Wolf. Zoals de naam al zegt gaat deze serie over een tiener jongen die in een weerwolf verandert. MTV heeft hier een serie gemaakt vol met drama en knappe mensen. Is het niet een beetje een serie voor tieners dan? Misschien wel, maar daarom kunnen we hem wel in de guilty pleasure categorie schuiven.



Dan verplaatsen we naar de wereld van de superhelden met de series Arrow en spin-off The Flash. De eerste is afgelopen jaar al aan zijn vijfde seizoen begonnen, de tweede met het derde seizoen. Met af en toe een cross-over blijven de series toch nog dicht bij elkaar op zender The CW. Ook hun waardering op Mijnserie ligt dicht bij elkaar met respectievelijk een 8.2 en een 8.1. Vooral Arrow krijgt veel kritiek de laatste tijd, maar dat weerhoudt je er toch niet van om deze serie stiekem te kijken zonder te veel na te denken? Veel actie, gespierde mannen, knappe vrouwen en af en toe een vleugje romantiek. Daarom ook deze twee in de guilty pleasure categorie.



Verder heb ik ook Empire op deze lijst gezet. Drama tot een hoogte dat het bijna een soap wordt, maar stiekem toch wel heel vermakelijk. Lekker stereotypisch, maar daarom niet minder leuk om te kijken. Ook Pretty Little Liars is een serie met lekker veel drama en bijzonder verslavend. Wie is A. en waarom gebeurt dit allemaal? Meer antwoorden leveren alleen maar meer vragen op. Misschien niet een serie over de meest hoogdravende onderwerpen, maar wel een hele goede guilty pleasure.



En vanuit de wereld u van glamour gaan we door naar een hele andere wereld, namelijk die van de ietwat onaangepaste nerds van Scorpion. Een procedural met lekker veel actie en nerds. Knappe nerds, dat moet er wel even bijgezegd worden. Gewoon verstand op 0 en lekker kijken. Niet erg geloofwaardig allemaal en in sommige kringen is het überhaupt niet echt geaccepteerd om een procedural te kijken, maar dat maakt dit toch wel weer tot een echte guilty pleasure.



Verder hebben we nog Grey’s Anatomy op deze lijst; de ziekenhuissoap die in 2016 alweer aan haar dertiende seizoen begon. Een ziekenhuis vol met ontzettend knappe dokters waar er af en toe ook eentje de pijp uitgaat om het allemaal een beetje sappig te houden. Op Mijnserie heeft deze serie dan ook een 8.5. Al heb ik nog een paar vrienden die liever niet toegeven dat ze dit stiekem toch ook wel een hele leuke serie vinden.



Als een-na-laatste hebben we nog The Librarians: zulke slechte dialogen, vechtscènes en clichéverhaallijnen maar toch zo heerlijk om te kijken tegelijkertijd. Voor mij is deze serie toch een beetje de definitie van een guilty pleasure en daarom ook deze op de lijst voor de leukste guilty pleasure serie.



And last but not least; Fuller House. Het Netflix-vervolg op de populaire comedy Full House is met gemengde gevoelens ontvangen, maar dat mocht de pret niet bederven en er is een tweede seizoen bijgekomen. Fans van Full House genieten van de nostalgie, maar ook jongere kijkers kunnen de serie wel waarderen.

En dit waren dan de series die ík genomineerd heb voor leukste guilty pleasure van 2016. Mocht je het hier nu helemaal niet mee eens zijn (wat te begrijpen is, het is toch een categorie die iedereen anders ziet), dan is er gelukkig altijd nog de wildcard die je hier in kan zetten. Maar laat ook vooral weten in de comments hieronder waar je op gaat stemmen en of je je wildcard hier zou inzetten. Ik ben erg benieuwd!

Nu is de keus dus aan jullie: wat is de leukste guilty pleasure serie van 2016? Nog even alle kanshebbers op een rijtje:

Empire
Arrow
Scorpion
The Vampire Diaries
Grey’s Anatomy
The Librarians
The Flash
Teen Wolf
Fuller House
Pretty Little Liars

Vanaf donderdag 5 januari tot en met 4 februari kun je stemmen op jouw favoriet. Welke serie heb jij in gedachten en waarom?

Stem op de beste series van 2016
Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (16)

JanWillemK
JanWillemK 26 december 2016, 12:22
Voor mij toch wel Gilmore Girls: A Year in the Life.
Nienkepiene
Nienkepiene 26 december 2016, 12:57
Was inderdaad ook nog een leuke geweest!
BadWolf
BadWolf 26 december 2016, 14:10
Arrow & The Flash omdat ik van het genre houd.
Scorpion is in mijn ogen echt een guilty pleasure. Allemaal heel luchtig, leuke karakters verstand op 0...
Grey’s Anatomy heb ik gevolgd tot seizoen 8. Het was meer van het zelfde en een serie moet een keer afgelopen zijn.
Teen Wolf alleen het eerste seizoen gezien. Leuke serie maar ik moet de rest nog bekijken
DavidPrice
DavidPrice 27 december 2016, 05:54
Grey's Anatomy. Mag van mij 143 jaar doorgaan.
svandenberg86
svandenberg86 27 december 2016, 09:12
Elke week weer zeiken dat mijn vriendin zapt naar Net5 voor een uurtje Grey's Anatomy en toch er naast blijven zitten en mee kijken en het dan stiekem nog leuk vinden ook... Voor mij is dit een guilty pleasure...
KoNijn
KoNijn 27 december 2016, 09:13
The Librarians, behoeft verder geen uitleg...
Timmetje
Timmetje 27 december 2016, 09:45
Uit deze lijst moet ik toch Grey's Anatomy als guilty pleasure kiezen.
shira66
shira66 27 december 2016, 10:10
Ben net gisteravond begonnen aan seizoen 4 van "a place to call home" tsja......daar durf je toch eigenlijk ook niet voor uit te komen dat je aan het eind van elke aflevering denkt: ik kijk nog 1 aflevering ;-)
heplam
heplam 27 december 2016, 10:31
Absoluut niet The librarians wat een bagger serie is dat. Guilty pleasures bij mij zijn Greys Anatomy, Vampire Diaries en The Flash
anonymous
anonymous 27 december 2016, 10:37
Grey's en toch ook Fuller House.
anonymous
anonymous 27 december 2016, 12:12
De 4 DC-series van The CW. Niet de meest hoogstaande series ooit, maar kijk er toch elke week naar uit.
paranoia68
paranoia68 27 december 2016, 12:44
Empire met stip De songs zijn zo goed en de serie spannend, over the top. Met gastrollen voor beroemdheden en sterren.
Metwina
Metwina 27 december 2016, 13:46
Vampire diaries en teen wolf... heerlijke series zijn dat!
TM1993
TM1993 27 december 2016, 17:15
PLL!
Kemi
Kemi 27 december 2016, 17:26
The Vampire Diaries en Teen Wolf, ik zal ze ook echt gaan missen als ze afgelopen zijn
kimregts
kimregts 29 december 2016, 20:08
Arrow, The Flash, Teen Wolf is mijn top 3. The VD, Scorpion, PLL kijk ik ook, maar halen het niet bij mijn top 3.
Log in om een reactie achter te laten