Mijn
Serie
Inloggen

Inloggen

E-mailadres / gebruikersnaam en / of wachtwoord zijn niet correct.

De Onbekende Seriekijker: DaniqueV

Niet alleen van bekende Nederlanders is het interessant om te weten naar welke series zij kijken. Het zijn juist vaak die onbekende Nederlanders waarvan je soms wilt weten waar zij naar kijken en waarom. Wij hebben dan ook aan De onbekende Seriekijker gevraagd waar zij het liefst naar kijkt en waarom. De 18de Onbekende Seriekijker is Danique van der Voorn (22).

Danique van der Voorn

Aantal serie-uren per week: Verschilt heel erg. Soms kan ik een week niks kijken, maar soms kijk ik ook weer een volledig seizoen in één week! Gemiddeld zal dat dan op een paar uur zitten, zo’n vier uur. Niet zo veel toch?
Allereerste serie ooit gezien: Dat is sowieso Sesamstraat, haha. Ik zat vroeger standaard elke avond voor de televisie om Sesamstraat te kijken. Tegenwoordig kan je je dat bijna niet meer voorstellen omdat alles ook online te vinden is. Ik weet nog dat ik dat super leuk vond en er echt naar uit keek elke avond. Een echte serie die ik daarna ging volgen zal misschien That 70’s Show zijn geweest. Ik leende dan de dvd’s van iemand en keek ze allemaal achter elkaar.
Beste serie ooit: Ik weet dat Game of Thrones voor mij wel echt ingrijpend was in mijn serie kijken.
Beste serie op dit moment: Ik kan écht niet wachten op het nieuwe seizoen van Game of Thrones! Maar die serie vind iedereen eigenlijk goed geloof ik? Als ik dan toch een andere serie moet noemen ga ik voor Jessica Jones. Ik ben hier laatst mee begonnen en die serie vind ik zo ongelooflijk goed. Ik blijf er echt maar naar kijken. Misschien is dit ook wel een van de eerste keren dat ik blij ben dat een aflevering zo lang duurt.
Serie die op de planning staat: Ik moet House of Cards (2013) écht nog kijken. Iedereen zegt dat ik die serie geweldig zou vinden.



Danique, haar gebruikersnaam is Daniquev, is 3 maanden lid van MijnSerie.nl: “Ik ben Danique, 22 jaar oud en sinds ik mij kan herinneren kijk ik al series. Vroeger standaard op een bepaalde dag in de week wanneer het op televisie was. Later kwam het internet natuurlijk op en ben ik langzaam verschoven naar het internet om het tegelijk met Amerika te kunnen volgen. Via televisie kijk ik het nu allang niet meer. Netflix is een van mijn beste vrienden geworden. MijnSerie ken ik nog niet ontzettend lang, maar toen ik er voor het eerst op kwam was ik direct verbaasd dat ik deze website nog niet eerder had gevonden.”

De top vijf van Danique ziet er als volgt uit; 1. Game of Thrones, 2. Pretty Little Liars, House M.D., Modern Family en Revenge. Danique zegt over haar top vijf: “Misschien niet per se de beste series, maar vooral de series waar ik erg verslaafd aan ben geweest. Met stip op nummer één staat Game of Thrones, die serie is echt enorm verslavend. De rest is in willekeurige volgorde, maar daar ben ik enorm verslaafd aan. Deze series bleef ik echt maar achter elkaar door kijken en vallen daarom denk ik wel onder de beste series die ik heb gezien. Puur alleen omdat ze mij zo bezighielden.



Aan je top 5 ben je erg verslaafd geweest, maar welke serie het meest en hoe ging je daar mee om? “Ik weet nog dat ik begon met Pretty Little Liars, omdat het me wel grappig leek. Maar dat ik daarna niet meer goed kon stoppen met kijken omdat ik per se bij wilde zijn tijdens het seizoen. Ik heb echt dagenlang deze serie gekeken, dat was eigenlijk echt helemaal niet goed. Volgens mij heeft zelfs school hier onder geleden. Danique, naast een Top 5 heb je ook vast wel een serie die je heel slecht vond, welke was dat? “Glee, en toch bleef ik die serie kijken. Ik ben wel gestopt na het tweede seizoen omdat ik het heel erg van hetzelfde vond en nogal uitgekauwd. De serie was natuurlijk ook enorm populair en ik volgde het zelfs op televisie mee, kan je nagaan. Toch bleef er in mijn achterhoofd een klein stemmetje dat de serie juist heel slecht was en op een gegeven moment ben ik daar naar gaan luisteren.”

Heb je ook een favoriet genre waar je graag naar kijkt: “Ik denk dat ik dan toch wel ga voor de series die lijken op onze wereld, maar toch een magisch tintje hebben. Jessica Jones en Sense8 zijn hier dan een goed voorbeeld van. En welk land heeft je voorkeur? Nu je het erover hebt, Deense series zijn echt geweldig! Die moet ik echt weer vaker kijken. Ik denk dat ik dan toch voor Amerikaanse series ga. Niet bewust, maar die spreken mij gewoon vaak aan.” Over favorieten gesproken, heb je ook een favoriete acteur/actrice: “Soms kan ik heel enthousiast zijn over een acteur of actrice. Maar echt een favoriet heb ik denk ik niet. Ik vind het vaak eigenlijk leuker als een onbekende acteur of actrice een hoofdrol in een serie inneemt. Zo heb je ook geen verwachtingen van diegene.”



En nu voor een aantal vragen. Hoe kijk je naar series en waar of met wie/wat? En wat betekenen series voor je? “Vaak lig ik in bed, heerlijk warm met mijn laptop op mijn schoot. Dit is dan meestal ’s avonds. Overdag lig ik vaak op de bank waarbij ik m’n laptop op m’n tafel naast me heb staan. Ook wil ik altijd wel iets lekkers erbij te eten hebben en drink ik altijd een enorme mok thee erbij. (mijn mok is echt gigantisch). Vaak kijk ik series wel alleen, heel af en toe samen met mijn huisgenoten. Alleen dan zitten we gewoon (heel saai) normaal op de bank de serie te kijken. Series zijn voor mij echt ontspanning. Soms kan ik echt heel erg uitkijken naar een hele avond op bed series kijken met ontzettend veel (ongezond) eten erbij. Als ik het heel druk heb kom ik dus ook vaak helaas niet aan series toe. Wat ze voor me betekenen, is puur de ontspanning. Even niet nadenken en gewoon een serie kijken.

Stream je of heb je Netflix en kijk je weleens naar de Nederlandse zenders? “Ik heb al een tijdje een account op Netflix. Ideaal! Ik kijk veel via Netflix en kijk dan vaak de Netflix Original series. Dan hoef ik ook niet te wachten en dat is erg fijn. Met andere series stream ik eigenlijk altijd. Ik wacht nooit tot iets op de Nederlandse tv is.” En dan de één na laatste vraag Danique, welke series volg je nu? Op dit moment kijk ik Jessica Jones, Sense8, The Shannara Chronicles en Pretty Little Liars. Eigenlijk ben ik altijd best snel door een serie heen, waardoor ik nooit heel veel series tegelijk volg.



Op alweer de laatste vraag, welk cijfer zij zichzelf zou geven als seriefanaat (schaal 1 tot 10) antwoordde Danique: “Ik denk dat ik een 7 krijg. Ik ben niet zo overdreven seriefanaat, maar kan wel heel erg enthousiast worden van series. Als ik tijd over heb kijk ik dan ook heel erg veel series. Het nadeel is dat ik vaak geen tijd over heb. MijnSerie past hierin omdat ik door deze website ook vaak nieuwe series kan vinden. En ik kan natuurlijk bijhouden bij welke aflevering ik ben, ideaal!”

Danique (Daniquev) is niet langer De Onbekende Seriekijker. We weten nu waar zij graag naar kijkt en ook waar. Op 16 mei komt er een andere serie fan aan bod.

Voor nu, met hartelijk dank aan Danique, tot de volgende keer.

Met vriendelijke bekende seriegroet,

Mandy

Leuk?
Bekijk stemmen

Reacties (1)

fragbastard
fragbastard 2 mei 2016, 13:15
Ik ben blij dat GoT weer begonnen is, veel plezier!
Log in om een reactie achter te laten