Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Van de schrijvers voor de lezers, een vrolijke kerst en een gelukkig en serie-vol 2016

Net als in 2015 heeft MijnSerie zijn schrijvers gevraagd om het de lezers van MijnSerie iets makkelijker te maken in 2016. Welke serie raden zij aan, of juist niet? En welke serie die al is beëindigd vinden zij dat de lezers absoluut nog moeten gaan kijken? Ook hebben al onze schrijvers een nieuwjaarswens neergepend voor de lezers van MijnSerie.

We hebben hieronder een lijst gemaakt die net even iets anders is dan vorig jaar. De meningen zijn namelijk dit keer zo verdeeld dat er geen duidelijke winnaar per categorie aan te wijzen is. We hebben nu de meest opvallende, bijzondere, leukste of verrassende antwoorden er uitgelicht.

Welke nieuwe serie*, van seizoen 2015/2016, zou je de lezers van MijnSerie aanraden om te gaan kijken?
Vorig jaar was de uitkomst How to Get Away with Murder dit jaar is er geen duidelijke winnaar aan te wijzen. Drie schrijvers kozen voor Mr. Robot. Twee schrijvers kozen voor Chicago Med, Narcos en Jessica Jones. Flesh and Bone, Quantico, Daredevil, American Crime, You're the Worst en UNREAL werden ook genoemd. Ook werden twee series genoemd die nog uit moeten komen namelijk; Game of Silence en DC's Legends of Tomorrow.Waarom?
UnREAL: Manju Reijmer: “Omdat het een vrijwel ongeëvenaarde perfecte combinatie is van romantische komedie met emancipatie van juist dat sprookje.”

Game of Silence: Bartwin Pols:” Gebaseerd op de succesvolle Turkse serie Suskunlar draait de serie rond vier vrienden met een geheim uit het verleden dat daar had moeten blijven. Afgaande op de eerste trailers een serie met ruimte voor acteerprestaties en doordachte dialogen. En uiteraard een spannend verhaal!”

Daredevil en Jessica Jones: Alexander Eleveld: “Marvel durft op het tv-scherm rauwer en 'realistischer' te werk te gaan, wat resulteert in mooie televisie!

Welke oude serie** zou je de lezers van MijnSerie aanraden om te gaan kijken in 2016?
Waar verleden jaar nog gekozen werd voor The Blacklist zijn de meningen dit jaar hopeloos verdeeld. How to Get Away with Murder, Penny Dreadful, Outlander, Ray Donovan, The 100, The Walking Dead, Teen Wolf, House of Cards (2013), Brooklyn Nine-Nine, Grey’s Anatomy en Flikken Maastricht worden alle éénmaal genoemd. Game of Thrones en Fargo worden tweemaal gekozen.Waarom?
Flikken Maastricht: Dennis Korpel: “Een van de langst lopende Nederlandse series wist me ook het afgelopen seizoen weer uitstekend te boeien. Normaal heb ik niet zo heel veel met Nederlandse producties, maar hier kijk ik elk seizoen weer naar uit.”

Fargo: Jos Herbrink: “Wat een top serie is dit! Het eerste seizoen was al super goed maar het tweede seizoen is misschien nog wel beter. Kijken dus.”

The Walking Dead: Birgit Timmerman: “Persoonlijk vond ik elk seizoen goed, met een paar mindere in het midden, maar The Walking Dead heeft zich in seizoen 6 laten zien als één van de beste series die er bestaan. Ondanks de onrealistische wereld waar de hoofdpersonen zich in bevinden worden de karakters op een hele realistische manier neer gezet, wat ik ongelofelijk goed en knap vind.”

Welke nieuwe serie*, van het seizoen 2015/2016, is een totale verspilling van de tijd?
Net als vorig jaar zijn hier de meningen totaal verschillend, sommige schrijvers hebben geen slechte series gezien dit jaar, maar de series die genoemd worden zijn Minority Report, Supergirl, Dark Matter, Quantico, Agent X, Truth be Told, Togetherness, Killjoys, De Affaire en Noord Zuid.Waarom?
Minority Report: Henk Vernout: “Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe het ábsoluut níét moet!.”

Killjoys: Hendrie”Elke seconde die besteed wordt aan deze serie is.”

Supergirl: Jessica Dillema: “Stiekem kijk ik het zelf ook nog steeds (maar dat komt omdat ik een serie moeilijk kan laten vallen zodra ik eenmaal begonnen ben), maar de serie is kwalitatief gewoon echt gewoon zó slecht. Iemand zet een bril op en plots herken je die niet meer? En dan wil ik het niet eens hebben over die speciale effecten....”

Welke oude serie** zou je de lezers willen aanraden om zeker te laten vallen in 2016?
Ook hier geen duidelijke winnaar maar Supernatural, The Originals en The Big Bang Theory kwamen tweemaal voorbij. Dominion, True Detective, The Last Man on Earth, The Vampire Diaries en Arrow werden ook genoemd. Wat opvallend was dat Under the Dome en The Following ook weer genoemd worden ondanks dat deze serie gecanceld zijn in 2015.Waarom?
Dominion: Karin Witowski: “Het eerste seizoen is matig, het tweede seizoen was waardeloos. Een warboel en voor mij een echte verspilling. Er had een mooi verhaal kunnen ontstaan. Helaas hebben de makers besloten er een warboel van te maken.”

The Originals: Kirsten: “Wanneer wordt het duidelijk dat er geen interessante vijanden bestaan voor mensen die niet dood kunnen?”

The Big Bang Theory: Patrick Hermes: “Het hele verhaal is hier inmiddels wel verteld en brengt niks nieuws meer met zich mee.”

Welke serie die is beëindigd raad je de lezers aan om alsnog te gaan kijken?
De enige serie die hier tweemaal werd genoemd was True Blood, verder werden de volgende series door de schrijvers genoemd; Looking, Psych, Olive Kitteridge, Scrotal Recall, Friends, Derek, Breaking Bad, Downton Abbey, The 10th Kingdom, The Wire, Friday Night Lights en The X Files.Waarom?
Psych: Nienke de Boode: “Vorig jaar noemde ik al Psych, gewoon omdat ik het zo'n heerlijke luchtige comedy-procedurele serie vind.”

The X Files: Mandy Gelling: “Daar kan ik heel kort over zijn, omdat na veertien jaar de serie nieuw leven ingeblazen gaat worden, een must see voor 2016.”

The 10th Kingdom: Nico Hoeijmans: “Een pareltje dat vele sprookjes prachtig heeft gecombineerd. Kan een Once Upon a Time niet tegen op...”

We hopen dat we de lezers van MijnSerie op deze manier weer op goede ideeën hebben gebracht voor het nieuwe jaar.

En tot slot heeft MijnSerie aan de schrijvers gevraagd om een nieuwjaarswens uit te brengen aan alle lezers van MijnSerie.nl

Mijn wens voor 2016 voor alle lezers van MijnSerie is,…

Jessica Dillema (JessicaD):…een jaar vol fantastische series waar we helemaal verliefd op worden (en ik wens iedereen de tijd om ze te kijken). Gelukkig nieuwjaar!

Nico Hoeijmans (MrEkoN):…een dramatisch, komisch en doodeng voor de buis. Dat we kunnen en mogen genieten van al het mooie dat serieland ons heeft te bieden.

Nienke de Boode (nienkepiene):…dat ze volgend jaar weer een heerlijk (serie)jaar hebben en dat er weer vele goede, nieuwe en oude series mogen zijn!

Karin Witowski (Karin1809):…een heel fijn, gezond, gezellig en gelukkig 2016. Hopelijk komen je wensen uit, worden je favoriete series vernieuwd, vind je nieuwe series en geniet je van de oude series die tijdloos zijn. Geniet, maar met mate. Behalve als je series kijkt, geniet dan met volle teugen.

Manju Reijmer (angrodpallanen):…dat iedereen die nog series kijkt die ze eigenlijk niet leuk meer vinden daar mee stoppen en de onbekendere, kleinere series vinden die specifiek op hun wensen aansluiten: het aanbod is voor het eerst groot genoeg voor ieders wens!

Kirsten (K2014):…dat jullie nog veel mooie series tegen zullen komen, dat de mooiste series nog gemaakt moeten worden en dat we er met z'n allen van mogen blijven genieten.

Bartwin Pols (Bartwin):…uiteraard om te genieten van alle series die nog gaan komen maar vooral ook om eens buiten de geijkte paden te kijken voor nieuwe series. Niets leukers dan een bestaande serie ontdekken die bovendien al een aantal seizoenen heeft gehad!

Patrick Hermes (heplam):…om te genieten in goede gezondheid van alle series die in 2016 op jullie scherm gaan verschijnen.

Henk Vernout (Hangmat):…een bijzonder gelukkig, liefdevol maar vooral fantastisch serie jaar! En dat MijnSerie de thuisbasis wordt van nog veél meer mensen!

Alexander Eleveld (alexanderleveld):…dat iedereen nog meer mooie en kwalitatieve televisie mag aanschouwen!

Birgit Timmerman (Birigitis):... dat jullie via deze website heerlijke series kunnen uitzoeken om lekker thuis van te kunnen genieten om mee weg te dromen, te ontsnappen van het drukke leven en alle zorgen even te kunnen vergeten.

Hendrie Oude Engberink (Inartie):…heel veel kijk plezier.

Dennis Korpel (denman84):…heerlijk cheesy. Ik wens iedereen namelijk in eerste instantie alle geluk, gezondheid, liefde en plezier toe. Maar uiteraard ook weer de nodige uurtjes vermaak me je favoriete series!

Jos Herbrink (Lange):…dat iedereen gezond kan genieten van de geweldige tv-series die nog zullen komen!

Mandy Gelling (Roeman):…naast liefde, warmte, gezondheid en geluk een geweldig seriejaar met vele mooie producties.

Hele fijne kerstdagen een fantastisch oud en nieuw en we 'zien' je graag terug in 2016.


Met keuzevolle groet,

Mandy

* Met nieuwe serie bedoelen we series die in het seizoen 2015/2016 zijn uitgekomen.
** Met oude series bedoelen we series die al diverse seizoenen hebben gehad en in 2015/2016 met een nieuw seizoen uit is gekomen of gaat komen.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
24 dec 2015 18:25 -
Happy Holidays
Reageer
avatar_monique1963
25 dec 2015 11:54 -
Jullie ook fijne dagen gewenst!
Reageer
avatar_HiMyNameIsJoey
26 dec 2015 10:41 -
MERRY CHRISTMAS BABYYYY
Reageer
avatar_white
27 dec 2015 15:47 -
van 't zelfde
Reageer

Meer van Mandy Gelling-Potharst